Bubbles of Life

Life is what life is

Monday, May 18, 2009

Run Irina run!

Yesterday was irina's kindie sport day. In fact there were 5 smart reader centres based in shah alam took part in this event. It started as early as 8.30am and finished around 12noon.

The main thing is i still cannot believe that yesterday i watched my own daughter participate in school sport. I mean,it feels only yesterday pak Omar dtg sek ren Sultan abu Bakar, berdiri di tepi padang bertepuk tgn sambil berteriak memberi sokongan kpd seorg kanak-kanak hitam comot dan kurus yang tersemput semput berlumba lari dgn berkaki ayam.

rasa mcm baru semalam kedgran mak dgn abah ckp 'wah,best la dpt hadiah kaler, nnti lari laju2 lagi ya' sambil mengusap ngusap kepala kanak2 itu. dan rasa mcm baru semlm jugak kanak2 perempuan hitam rambut jarang dan berbau masam itu menggenggam erat hadiah kaler pensil luna yg dimenanginya sambil bertekad utk berlari dgn lebih laju lg pd thn hadapan.

semuanya rasa mcm baru semlm terjadi.

tuptup jer semlm dah tgk anak sendiri berlari2 participate dlm sukan, and tuptup my turn pulak duduk tepi padang (futsal court actually) berteriak sambil bertepuk tgn memberi sokongan kt anak. Tak lupa juga membuat muka riak apabila team anak menang sambil memekak-mekak di balik jaring court 'good job irina!good job!' Over tak over marfuza semlm.

dahtu boleh pulak nak rasa terharu sampai bergenang air mata. Dgn gaya dramatic ala ala pelakon drama slot samarinda, air mata yg bergenang di balik kaca mata hitam itu dikesat perlahan2 dgn tisu tesco. ye lah mcm tak sangka ini lah dia budaknya yg melalak lalak masa pantang,ini lah dia budaknya yg buat mak dia hampir meroyan berlari2 dgn kain batik,daaah masuk pertandingan sukan ,kejap jer besar dah...

anak makin membesar,umur juga makin bertambah, pangkal umur dah angka 3, masih tak sedar sedar diri jugak,apa lah nak jadik..semakin laju lah air mata yg merembes dibalik kaca mata hitam itu uhuhuk

cukup lah drama sebabak ni. Meh layan gmbr pulak ;p
































This saturday ada parent-teacher meeting pulak, nak bincang psl result mid term exam yg baru lepas. Ala ala hari terbuka ambik report card la ni. mana rupa lah pencapaian anak dara sunti saya ni ya.
Jgn air mata meleleh lagi bila tgk result dia sudah laa ;)

Labels: , ,

7 Comments:

Blogger Nomee said...

Tak pasal air mata aku lak yang bergenang. Apehal tah...!

9:19 AM  
Anonymous nohachomel said...

sama la kita, nurin pun baru habis hari sukan sabtu lepas. yang tak kelakar tu, aku the 'ONLY' mother yang bagi sorakan bagai nak rak kat nurin...hahaha...mak2 lain control kut??

congratulations irina!

10:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

ye..
ok ke smart reader nih mar..
next year nak masuk jasmin school..
end this year nakcari2 tadika yg oklah..
smart reader program tu one of those..memcm kat melaka ni...
Q-dies,montessori,al-pasti,kinderworld...
kalo bayo mahal sikit tapi terbukti kebagusannye.....
tak per lah...
kalo mahal jer dpt harap..hampeh.....

irina nampak matured dr umuq dia..
tahun 2005 kan...
sensitif gak ko yee...

10:59 AM  
Anonymous adik said...

run irina run..
satu perbualan antara moksu dan irina di satu tgh hari yg panas..
"cantik tak baju kakak ni moksu"
"cantik;), beli kat mana?"
"mommy beli kat bandung..mmmm"**muke bangga
"o yeke?cantik la,nnt moksu tanye mommy eh, nak kirim.."
"eh tak la, tak tak,mommy beli kat bandar je..."
**run irina run, b4 i cekik u cos meng'auta' moksu yang naive ni..T_T

11:53 AM  
Anonymous xura said...

wahhh.. ketinggalan sungguh aiman sbb blm msk sekolah lg. hmm.. camne ek rasa jd parents, kena pi jumpa cikgu segala... x dpt bygkn la

12:23 PM  
Blogger eiseai said...

dah sudah...mummy dia yg emo sudah menangis nangis hahahhaa :)

best kan sports day. excited sungguh mak bapak tengok. tapi kena lah excited kan diri, kang tak excited pasal anak sendiri lagi teruk kang.

waaa best nya ada parents teacher meeting. skolah the boys takde pun. tapi mummy dia tiap2 hari buat meeting depan pintu pagar, kot2 cikgu dia takmo invite mummy gi formal meeting kot.

1:28 PM  
Blogger mommamia said...

nomee:tu la,over kan?hihi-tp mmg sedih tau,ala2 sedih kegembiraan dan terharu la kunun,overrr i ni tau heheh

noha:haha!aku ingt aku sorang over,rupanya aku ada geng!tu la noha,aku rasa yg lain2 tu control kot,ke kita jer mak yg over?aku rasa aku over + poyo skit,over excited pun iyer,malu lak bila ingt2 blk tekak aku jer yg bergema kt court tu huhu

ju:smart reader is highly reccomended la ju,aku tak sure bout kindie lain(cam montessori,q dees sumer franchaise tu,aku dgr program dia pun bagus gak) tp based on irina nyer performance,ok la,memberangsangkan gak,they emphasize more on bacaan english n malay,nama pun smart reader,but module yg lain2 pun not bad,ada math,moral class,cooking class,science class etc,ko boleh try survey dulu,compare the module offer n the fees-irina sama umur ng jasmin kan?ye la year 2005

moksu:dia tgh tunjuk skil auta kt principle dia la tu..patut berbangga apa dpt anak murid hati terang ;p

zura:mar ni bkn apa zura,kt nursery dia sumer budak umur dia gi kindie dah,so mar no choice kena hntr gak,nnti dia asik mntk nak gi sekolah mcm geng2 dia yg lain,aiman takpe,next year blh masuk kindie dah,sian gak masuk kindie awal2 ni,diaorg mcm tak puas nak bermain,dah kena bgn pagi2gi sekolah huhu

eiseai:ye lah sally,i dok meng'over'kan diri kt balik jaring court tu sbb nak bg semangat kt irina,tgk la 1st pic tu muka mcm nak nangis tanak bersukan,so mommy kena lah up dia punya spirit skit(pdhal mummy mmg over kalu tgk sukan2 ni,anak sndiri ke anak org cpt jer nak bersorak) hehe-meeting dpn pagar lg best sally,dpt update hal anak tiap2 hari,i ni segala isu ke apa kumpul dulu dlm hati selama 4bln,ada parent-teacher meeting baru boleh cite/diskas huhu

3:27 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home