Bubbles of Life

Life is what life is

Thursday, May 07, 2009

Cek habaq mai gi mana..?ooo Penang..

It's good to have a weekend getaway. Getting away from the tiring routine. Getting away from the city madness. Getting away from the work stress. So that's why we decided to go to penang on 1st may and stayed there for 2 nights. Nak lari dari rutin hidup di kl yg melelahkan.

Oklah.

Mengaku.

Sebenarnya nak melantak. Melantak segala makanan2 menarik di penang. U know since last year saya mengidam nak mi udang penang. Since Izmeer sebesar biji kacang di dlm perut. but thinking of the sickness and my weak condition, hasrat itu hanya terpendam shj. Blamed it on my boss yg telah membawa saya mkn mi udang teluk kumbar penang sometimes last year semasa kami outstation. Sejak itu lah mi udang teluk kumbar sentiasa melambai-lambai. Mcm udang dlm pinggan tu berdiri dan menyeru 'mariii marfuzaaaa..mariii...lihatlah diriku ini marfuzaaaaa..' yer mcmtu lah lebih kurang. Jadi insan berperut puaka ini tidak teragak2 memplan utk ke penang sempena cuti hari pekerja yg lalu.

Stay where: Hydro Majestic, Feringghi Beach Penang (formerly known as feringhhi beach resort) i highly recommend this hotel,if u book via internet u'll get cheaper rate.waaaay cheaper than the walk-in rate.

Acara makan2:
-nasi kandar pelita seberang perai (tak sama ng pelita kt sini,mmg kawwww)
-roti benggali(very famous home-made bread kt penang) cicah kari
-mi udang teluk kumbar
-laksa penang
-rojak buah

acara kempunan:
-char kuew tiow (huwaaaa!!)
-sup hameed
-nasi kandar 'line clear'
-pasemboq
-gurney drive(jemmm sgt)
-pasar mlm batu feringghi (hujaaaan)
-padang kota (tak tau celah bedah mana dia terselit)

here goes the pics. i just dump all the photos,here,jgn muntah darah tgk muka pompuan cas cun tu yer ;p

Hydro Majestic, Penang


mariiiii marfuzaaaa...mariiii...


baiklah,saya datang.















































































1st day we arrived there, cuaca cantik. but 2nd day hujan kt penang. just look at the pic above,komtar n penang bridge mendung jer. That's why byk acara mkn tergendala,ye lah dgn budak2 nyer lg kan,tu yg payah skit tu. Kalau berdua ng hubby komfem selamba jer redah. pasir pantai feringghi pun tak smpt jejak huhu



so dats all cerita penang.Best, nnti nak pegi lg,nak qada' acara2 kempunan tu semua (sesedap rasa ckp,mcm laki ada mesin cap duit blakang rumah).




Weekend ni pun ada getaway jugak. getaway kt jln hj jaib muar,duduk kt rumah tumpangan Haji Omar. of course acara makan2 ada menanti,lontong,soto,mi bandung, murtabak singapore, ikan bakar,mee sup zaidi..





cukup2 lah tu marfuza,bawak-bawaklah intai objek berlapis di balik baju tu,tak reti-reti..

Labels: , ,

7 Comments:

Blogger Madam Markonah said...

Muahahahah! Bercuti utk memuaskan nafsu perut. Baloi tak?

Padang Kota is my tempat wajib singgah kalau pi penang since kecik2 lagi. Habit melekat sampai ke tua! In fact, pernah kena food poisoning pun gara2 melantak kat pdg kota but serik tak? Taaakkk....!

3:46 PM  
Blogger ainzoo said...

Waaaaa..windu nya kat Penang..ko lom pekena lagi Koteow Longkang...best wa cakap lu...mak mertua lalu pun aku xmo pelawa..(tapi, kalo pak mertua, aku banje ar...wakakakka..pilih kaseh nyeeee akuu) ;-)

4:38 PM  
Anonymous nohachomel said...

mar...alang2 nak balik hj jaib...meh le singgah tgk julia, kita luch kat sana :P

aku penah pegi penang, tapi tak tido sana semata2 nak membelah jeruk! nak dtg lagi, tak puas jalan...eerr...makan2 jugak.

11:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

aku dah pekena sup hamed tuh..
bapak aku tala 3 mangkuk..
essshhh..time dia sihat dulu la....
best nyer...
komtar...char kuey tiow..laksa penang...

semalam aku pi shah alam..ikut
hubby..
teringat kat ko bile lalu tol batu tiga...
since noha pon nak mai umah aku...
ape kata ko singgah sekali....
boleh borak

11:09 AM  
Blogger eiseai said...

ehhhh...bila plak izmeer besar?? so big dah dia, tengok je purut dia tu hehehehe

best nya gi cuti2 mar. i'm dying to get out of kl (shah alam, to be exact) tapi the thought of the 4 yg akan mengikut, rasa mcm...dok rumah lagi best hahaha

2:12 PM  
Anonymous xura said...

apa kata, sblm pi meronda, mkn dulu, lps tu jln sepuas2nya utk membakar semua kalori yg ada. jd x de la wujud objek berlapis di bwh baju tu. ;)

3:07 PM  
Blogger mommamia said...

madam markonah:baloi sgt sis,tp tu la i ralat byk i tak dpt mkn,mmg komfem akan carik date yg sesuai utk gi sana lg-pdg kota tu i teringin sgt nak pegi,sorga mkanan tuh!

ainzoo:ain,rekomen kt aku nnti bebila aku mai penang nnti-keautiaw longkang?perghh dgr nama pun dah gerun,tp mesti kawww rasa dia kan?nak try nak try!

noha:aku 3hari sana pun tak puas mkn2 noha,tp kalu ko ok kot,nurin dah besar,sng skit nak heret bwk gi sana sini

Ju:aaa sup hameed,kempunan aku huhu!aku lalu situ tgk berderet org mkn kt tepi gerai dia,mesti kaww tu ,kalu tak takde la penuh manjang-laa dah lalu bt 3 awat tak calling2,boleh singgah pekena teh o ng pisang goreng

eiseai:aa part prot tu tak thn kan?i slalu ramas tu hihi-family holiday bwk sumer kids mmg meriahkan?i yg baru anak 2 ni pun dah rasa kemeriahannya apatah lg u yg dah ber4,tp kes meriah i sbb i asik mentekak jer,dlm keta,kt hotel,kt kedai mkn,smpi journey blk rumah asikla dgr tekak i,mmg meriah!hihi

zura:tu la yg sepatutnya kan zura,ni mana tak lapisan betumbuh,pas mkn blk hotel,lepak,pas mkn, blk hotel tido,haih makin la membiak lemak2 huhu

6:12 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home