Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, March 03, 2009

Family DOES matter

Hello.


Ada masa terluang ni,manusia jinjang tu keluar dah,boleh la saya merasa aman dan menarik nafas sedikit. Aaa penat,bukan penat apa, penat berlakon.Gigih ni dr pagi berlakon busy. Tanak bos pass keje punya pasal. Cukup2 la kan keje yg dah ada.

Ok la,cut the crap.


there are just so many things I have been meaning to update about,like izmeer aqiqah, my make up class, izmeer’s progress and irina’s bewilderment but as usual,time is rarely on my side(yer,busy berlakon busy,betul la tu ;p) so now I would like to share some moment during izmeer’s aqiqah which was held on 24th Jan 09 at my hometown, Muar Johor after maghrib prayer. I know mmg dah basi berkulat cerita ni but i still want to put up the pics for the sake of my 3 sisters yg tak ada bersama2 pd mlm tu.

sorang ialah miera my SIL,then left two, sorang tu mmg di ketahui kt UK(ni dah logikla tak dpt dtgkan),hah yg sorang lg tu di AK iaitu Ayer Keroh. Apehal kan kt ayer keroh pun tak dpt dtgkan,mempoyo betul minah sorang tu,feeling2 kt oversea jugak ke hah?sudah lah mardiana,podaaaah!!;p(podaaaah---irina menyahut dr belakang)


so here goes the pics:








org kuat di belakang tabir busy prepare goodie bag stuff-thanks along(penaja terbesar utk event ini)



































End of kenduri aqiqah. Great moment, great family time, great food, great duit sumbangan ehe,lumayaaaan.
that's one part of it. Another great family moment is when my mak and along made a journey to visit us in KL, 2 times dlm masa sebln, sgt suka ini kerana selain dpt melepaskan rindu kepada emak dan ahlong, emak saya juga sgt ringan tulang membantu mengemaskan dapur yg berkeladak itu. Terima kasih emak.











gambar ini ditujukan khas kpd puan marniza dgn ucapan hapuslah air liur mu ;p






so far itu lah kejadian2 menarik dlm diari 2009 yg baru nak masuk bulan ke-3. Aqiqah ceremony on January, bengkel make up with izzat artistic team on february besides my mom's back and forth visit.
So what March got to offer me?what?i cant hear it,a bit louder please.,.
Oh!i hear it!i hear it!
SAWADIKAAAAAAP!
will fly to bangkok with my dearest R.A,together with along and her husband this coming friday, double date u may call it,or to be precise..our 5th year honeymoooon celebration!yahuuu!
(poyo je la kau marfuza,ckp je la nak shopping jeans siam banyak-banyak);p

Labels:

9 Comments:

Anonymous nohachomel said...

wooitt! itu budak kecik 2 orang mana mau letak?? meh la kasik aku pinjam..hehehhe

bestnya berjalan, aku pun nak jalan jugak, tapi dlm negara je, pastu tak sampai 2 jam dari rumah.....maklumla percutian bajet..hiks...

selamat berjalan, oh ya...aku nak key chain eh satu!! (dgn selamab alam je aku mengorder..muhahahha)

p/s: macam majlis kawen plak majlis akikah tu :)

4:15 PM  
Anonymous adikygbehatimulia said...

SEBLOM TU..
sile bawa pulang jeans siam yg menarik buat saye klu tak nk tgk ank anda kene bg mkn whiskas yg telah di"blend" dan diletakkan dlm susu ataupon lauk..
*percayelah,kehadiran whiskas itu takkan dpt dikesan,oleh itu anda tahu ape yg perlu anda lakukan,bukan?

2nd,
muke izmeer kdg2 comel,kdg2 mcm malap tp ape pon "izmeer,moksu tetap merindui bau kepam di belakang tingemuu"
dan iman irina,aksi2 annoying juga moksu rindu.owwhhh..

3rd,
seperti janji saya sebentar td utk menghamborkan kata2 nista,kini ku persembahkan...
NISTA..NISTA..NISTA..NISTA..NISTA..NISTA..

da,aku malas nk layan ko kakak!POPAP!

4:38 PM  
Anonymous Anonymous said...

Wahhh...aku meroyan di sini..walaupun tak ade baby yang keluar....tapi meroyan sebab nak BALIKKKK.....ushhhh..bukan hapus lagi air liur mar tapi air mata sekali nie...huuukkkhukkk.....tabung kemanusiaaannnn cepatla disalurkan kepada MARNIZA & Co ...huuuhuuu...org rase kalu letak muke qis and alip nangis mesti berkesan kot....eh mar gambo budak2 tu comei laa..rindu betui kat si dompot and kakak vougue iman heehee...org tunjuk kat alip the die ckp ' nie alip baby eh mama...' aparaaaa....tu la sebab saya sgt mengalu-alukan sumbangan sedara sedari supaya hubungan sedara ini dapat dipereratkankan and alip lebih mengenali cousins...heeheee....tq

7:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

adusss sedapnyer tgk lauk pauk atas meja tu.....mak along dan family di malaysia, kami merrindui kalian tapi...kami jugak rindu pada lauk pauk dan kuih muih di malaysia ahakssss....eh org post comment utk blog ko sblm nie (iman and izmeer) tapi tak kuar pulak..mungkin tak jadik kot heehee

7:26 PM  
Anonymous Anonymous said...

mar tolong ler jgn rase tertekan bace comment org yang dah masuk kali ketiga niee...nie la tanda kronik yang sgt ketara...isk comel la si dompot nie...eh bakul tu ade lebih? boleh pos kat org haahaaa....lupe nak tanye mak sebelum nie...suke tgk muka izmeer and irina...pasal izmeer tak pakai sepasang baju melayu? mesti lagi comel..eh pasal mak nampak lagi lawa lak pulak..heeheee...aghhhh aku nak BALIK CUTIIII......bila ler tambang nie nak jadik rm100 jer pegi balik UK-KL nie.....huuhuuuu..oit adik...cukup2 ler tu .heeheeee..akak tujukan lagu "ANAK' by Freddie aguilar khas utk ko... selamat menghayati heehee...

7:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

mar orang lagiii....haahahaaaa....mesti ko rase nak bakar ruang comment nie kan..ahhh tak kira org tetap akan menghantui blog ko ini....eh kalu ade purse manik2 boleh tolong belikan? heehe nanti duit claim kat ahlonggg....jeans?..oit kat sini lagi murah beb 'Kangol'..boleh dapat 8 pounds ajer...ade sape2 nak? heeheee...kasut karrimor...jersi heehee..ok la cukup aku menghatui hidup mu..tapi org akan meroyan kalu ko tambah lagi gambo lauk pauk or kuih muih..issk yummyummm..dah terasa lak kat tekak nie..ok sistah..happy anniversay and enjor your fifth honeymoon in Bangkok..yess good excuse utk melarikan diri daripada budak2 due org tu kan..heehee

7:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

salam.....ok bye...

7:40 PM  
Blogger mommamia said...

noha:itu budak kicik nenek kasik jaga juga hihi-mcm kenduri kawen?hihi,tu tnya along ng abah aku,mereka lah org2 kuat dibelakang tabir,excited sambut cucu baru

adikygtaksgtberhatimulia:4 words for u;pulanglah ke pangkal jalan(jln haji jaib)

anon1,2,3,4,5(marniza omar)=wah!serangan komen dr marniza!dah mcm tulis email nih cisss!hihi-mar,adakah sdg kronik rindukan keluarga skang nih?begitu gigih nmpknya meninggalkan komen2-purse2 manik,bakul telur aqiqah insyaAllah akan diusahakan utk dipos,mungkin juga akan melakukan percubaan mengepos diri sendiri ke UK ;p

alip sgtlah comel apabila melihat pic izmeer dan menyangka itu adalah diri sendiri,bukankah tone warna kulit itu berbeza?oh alip,mummy tgk dah makin jambu lak kt facebook,makin handsome makin bergaya,bila nak jumpa niiiii-hah si dompot tu pakai baju melayu marwan,seluar besar julur,tu yg tak pakai tu

mar jeans kangol?cutting hebat tak?try beli satu pastu posing gaya2 gadis litar then mail kt org,nak tgk kalu cutting cantik leh kirim-hah apa lg?oh suka gmbr2 mknana ya?akan diperhebatkan lg pengeluarannya di blog ni,seksaaan mental u may call it hihi

eh eh dah mcm tulis surat,mar ko take care,nntikan susulan gmbr2 bangkok beserta mknan2 jugak muahahaaha!suka suka dgn penderaan mental dan emosi nih,bye mar!kiss2 for qis and alip,muahhhhsss!

10:09 AM  
Blogger yumy said...

salam. marfuza, kk yus ni. kawan mar. kim salam mkcik ek. tgk gambo dia dlm ni teringatt skolah2 dulu, bila datang umah mak waktu raya.akk penah jumpa angah n akk ipar awak kt kntn specialist thn lepas. secara tk sngaja. sbb masa tu tgk sorang mamat tu mcm kenal. wifenya masa tu duk sblh akk. skali tanya wife dia ".. org muar ke?" itu soalan yg pertama tanya masa tu hehe

5:24 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home