Bubbles of Life

Life is what life is

Sunday, December 07, 2008

Birthday

i find it hard to update my entry nowadays.

I have lot of stories to tell, lots of pics to upload but none that i managed to do,thanks to my 2 demanding babies.

Oh it has been 16days since i gave birth to izmeer. i shall say that he's such a darling to us,he's so baik lah,tak byk ragam,alhamdulillah sgt2, he's not like his sister during confinement period,adalah sgt menguji keimanan dan kesabaran kakaknya itu ya;kuat menangis, tak tido mlm, sentiasa nak berpegang, hampir2 i meroyan dgn kain batik berlari2 keliling rumah beserta rambut yg bergerbangan,ya sebegitu dahsyat penangannya.

overall, we are all doing ok. I'm recuperating from the operation n alhamdulillah luka pun dah sembuh and i dah boleh berbengkung. Kakak loves to have her brother around and plays her sister act very well;help mummy to feed the baby, help mummy to change diaper,help tokmak to bathe the baby;she just loves her role as a sister,suruh saja amikkan baju adik,or bottle adik or calming down adik if he cries,she will do dgn rela hati. She's really my angel lah even kdg2 ada juga bunga2 jealous dia kt adik,tu biasa la,but overall semua terkawal.

oh ya,last monday(1st Dec) was hubby's bday,HAPPY BIRTHDAY EN R.A DARLING, he's 34 already,aiyah i just can believe it,feel like he's still 24;his age when we 1st time met.

And Happy belated birthday (3rd dec) to my eldest sister MARZURAH OMAR aka Along aka Ah Long.

along adalah kakak yg best and she's generous too. She offered me a handbag at guess boutique last month when she came to kl n i teman-ed her to look for her dinner clutch. Ya sambil membelek2 handbag di rak dgn selamba along berkata 'pilihla handbag mana kau nak, hadiah bday ni,bwh rm500' and i was like 'hapa?ni dialog drama ke apa ni?'dan dlm keadaan diri spt di awang-awangan laju je la kan aku memilih huhu,thanks ya along-so dat's my along aka ah long yg mana spt ah long2 yg lain dia juga adalah suka meminjamkan duitnya kpd adik beradiknya. so to along, happy 37th bday, semoga sentiasa dirahmati dan next year bwkla adikmu ini ke butik coach pula ya ;p





a simple yet meaningful bday celebration..
no present yet for my dearest hubby,tunggu i habis confinement n blk kl,i'll get one for him.
Meanwhile,anggaplah ini sebagai hadiah bday dulu ya,kita share and nikmati bday present ni sama2,bleh?

Labels: ,

8 Comments:

Blogger Nomee said...

Izmeerrrrr.... tomeyyyy..... baaa..cak! kuchi kuchi... Muah! muah!

8:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

izmeer...dh besar la plak..bile la auntie nk g muar nie..smlm ingt nk raya kt sana..sowey yer..uncle kena ascot ank sultan brunei la plak..org beraya dia trun sini bershopping lak..tgk ler..klau uncle dpt cuti weekend ni..auntie akan myusul ke muar..

10:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

congrats MAR!!
aku ni biler la dpt tengok..
baby ko LIVE....
sedap namenye...
ha ah nak kongsi gak berita
gembira ngan ko,..
bulan 7 nnt aku lak menyusul..
harap2 baby boy.....
ok take care!!!

11:20 AM  
Blogger dott said...

Mar, you are in Muar ker? Thot of visiting you... Takpe once you are back ere, give me a buzz..would love to meet Izmeer...

11:27 AM  
Blogger NadiahKhair said...

Baik seyhhh Izmeer nih. Muka pun innocent je babe. Murah rezeki u. Bb berperangai baik adalah satu rezeki to me. :D

Mama 2Imans nih dah slim and hawt ker? Siler tunjuk pilis dan param kat paler. :D

1:32 PM  
Blogger mrs.boan said...

hehe mar...aku ada kat muar raya haji...tp x sempat singgah. sorry. byk sgt agenda. semalam balik s.alam. bila balik s.alam. nanti aku p umah ko...comey..comey..ba ba cak!!

3:35 PM  
Anonymous xura said...

izmeer nmpk dh besar. kejap je kan? rajin betul irina tolong jaga baby. aiman ni malas, kdg2 je dia nak tolong.

8:09 PM  
Blogger mommamia said...

Nomee:bila nk jumpa aunty nomee nih?blh ba cak ng izmeer secara live ;)

mira:auntie,dtg la,muka izmeer dah lain dah,kdg2 habis rupa abah,tgk 2kali muka mommy,tgk 3kali rupa auntie pun ada ;)

Ju:congrats frennn!noha ada bgtau aku psl ko 'berisi' lg,baru ingt nak catch up ko,skali tu ko tak bg chance,alhamdulillah,aku doakan kali ni boy aminn.

Dott:yer dott,i kt muar,habis pntng baru blk kl,mayb mid jan nnti,i buzz u nnti k

Nadiahkhair:ala babe,malu la nak tunjuk muka kt blog,muka i besar pinggan lg nih,sisa2 kerak hitam kt leher pun ada lg,tak hot lnsg u huhu-pilis sekejap pakai sekejap ta,param harammm tak pakai!

mrsboan:takpe wa,aku paham,blk kg mmg byk agendakn,takpe aku pun tak jengah lg baby luqman,nnti kita roger2 kt s alam k

zura:skang ni rajin la zura,esok lusa bila adik dah melasak tak tau la dia rajin ke tak nak jaga huhu

11:16 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home