Bubbles of Life

Life is what life is

Monday, October 13, 2008

Syawal 2008

i had a long raya break..i came back to office last wednesday, dan spt biasa kena menghambakan diri dgn kerja opis yg tak pernah nak habis2 (boleh ke nak habis?kalu kerja habis tu maknanya company nak melingkup lah kan?)

Ok.

since company tmpt saya bekerja belum nak melingkup lg dan kerja juga dah berderet2 menunggu,i shall just blog bout my raya now,oh hanya menempek gambar shj ya kerana otak mcm membeku di pagi isnin utk membuat karangan ;)


here it is,my 1st syawal 2008 pics at hubby's hometown, marang terengganu

sebelum ada suara2 sumbang berbunyi disini,ya saya mengaku tema warna baju raya saya dan langsir rumah mak mentua adalah sama huhuhu..




yer,tgk itu kaler baju dan langsir yg senada dan sekata ..cett..


ladies in the house



with my sistah in law



me at 7mths, mak buyung ready to go beraya



2nd syawal 2008, batu buruk terengganu beraya di rumah de (De ialah kakak abah,kitaorg panggil dia de)





walaupun baju raya saya sama kaler dgn langsir (nasib alas meja ngan alas kaki kaler lain,kalu tak komfem menyentap di situ) saya tetap hendak menvogue dan happy2 bergambar, di sebelah adalah suami saya yg dah mabuk ketupat palas (dah mcm hantu Ju-On pun iyer jugak)
raya ke 3 blk kg i ke muar,tapi sekeping haram pun tak bergambar sbb sibuk melayan tetamu yg dtg, smpt juga kitaorg sefamily beraya ke melaka pd raya ke4..
that's one part of it.
yesterday, hubby's friends came to our house to beraya whereby the nite b4 tu ada 8 org his collegue dah dtg dah. So another batch for yesterday's afternoon khas utk ex-schoolmate dia. Mula2 one family jer nak dtg then we decided to call another hubby's fren yg stay nearby,then dr 2 families yg nak dtg telah berkembang menjadi 7 families dgn masing2 membawa anak yg dah 2-3 org,so can u imagine my house condition yg sempit tu dicramp dgn 20 org dewasa dan berbelas kanak2?ya,spt tongkang india nak karam with all the toys scattered on the floor dan hilaian tawa manusia yg berbagai2. plus tekak tuan rumah yg memetir2 jugak.

since it was kind of 'adhoc plan', juadahnya pun adalah adhoc jugak..

ada ketupat mini yg mmg dah ada dlm cabinet,i rebus then i cooked kuah lodeh..

i planned to cook sambal kacang tp tak reti dan agak terlambat utk proses 'try and error',takut jugak kang ramai2 pakat masuk spital sakit perut,so alternative adalah aku masak sambal ikan bilis jer bleh?heheh
then goreng chicken wings..


and this is the savior of the day..perencah segera mee bandung muar yg my mom bekalkan-tumis perencah shj then masukkan seafood, daging, sayur sawi dan telur,siapppp-2 round aku masak nih,berpeluh2 ketiak k ;p

tetamu last balik pukul 8.30mlm..mmg penat tp puas hati dpt berjumpa and menjamu tetamu even hidangan tak seberapa-wanna see the aftermath?

my kitchen...sampai pukul 10mlm oo i basuh pinggan mangkuk kuali periuk segala then lap dapur,mop lantai


nasib baiklah ada insan berbudi pekerti mulia nak tlg kemaskan living,sapu sampah mop lantai sumer, terima kasih ya,oh pardon the bloated stomach view itu ya,tu my favourite tuh heheh
now nih bdn sakit2,kaki lenguh,sakit pinggang urat segala kes berhempas pulas kt dapur semlm.
Si jepun ni pulak dr td pup pap pup pap kt tepi telinga ni bg instruction, bukan setakat badan, hati telinga sumer dah naik sakit dah ni,otak pun sengal semacam jer dr pagi,komfem la nak gi klinik sat lagi,nak amik mc haha
oh ya,i mmg tak plan buat open hse pun thn ni,ye lah tgh sarat mcmni paham2 la kan,but rumah sentiasa terbuka utk sesapa shj nak dtg beraya,jemput dtg ya

Labels: ,

8 Comments:

Blogger dott said...

Mar, u MIL macam tau tau jer you nak pakai oren... tuu laa namanya ikut theme. Tapi you look gorgeous k altho preggy 7 months.

Wanted to drop by at Dungun tapi kesuntukan masa.

Mar, Mr.R.A memang sungguh baik hati. when i saw the kitchen, i pun terkejut,, banyak nak membasuh tuu.. huhuhu

Eh nie open house diclaimer ker? huhu if like dat nak datang boleh? keh keh keh

12:17 PM  
Blogger NadiahKhair said...

mak yong,
u looked gorjes ok? sgt jeles.. perot dr depan xnampak pon. mcm anak dara still. *rase nak bunuh diri* :D

Selamat hari raya to u and your family. Maaf zahir & batin.

P/s: i pun xbuat open house tahun nih. Pancit. Bonus paklah kasik ciput. hahah

1:54 PM  
Blogger XuR@NurK@sih said...

mar masih bole pakai baju kurung lagi. alangkah bagusnya kalo zura mcm mar. zura pn x buat open house this yr, x larat la.

5:39 PM  
Blogger eiseai said...

hahahha...marrr, u ni kan ish!! asyik buat i gelak je.

comel perut tu. tak sabar nak besar gitu. tapi bila dah besar sure tak sabar nak kempis balik (mcm lah i pernah kempis pun)

arrrgggghhh...nak gak ketupat palas.

p/s mintak hantar maid u yg sexy ke sini boleh :)

5:31 PM  
Anonymous nohachomel said...

mar, first pic tu mcm tgh bersanding, semua kaler masuk, langsir, sofa...heheh ;P

terrer la.... sarat2 pun beraya sakan, masak bagai...dah...dah...lepas ni berehat eh, nasib la ada yg sudi menolong mengemas.

jemput dtg umah, takde open house, tapi umah sentiasa terbuka...:)

8:42 AM  
Anonymous Anonymous said...

bab baju raye same ngan langsir takleh nak tolong..
heeeehe...

pehh ...
dapor ko...aku dpt bayangkan betapa
kebasnye kaki lepas bersihkan dapurmu itu...

nasib baik husb ko
bertimbang rase....

dah sampe pon melaka
awat tak singgah umah aku....
oklah MAr...ko tu tgh sarat..
jgn merenyah benau...

9:30 AM  
Blogger rafiqaheliza said...

Mar, dah 7 months dah?!
Nampak sgt I dah lama tak visit your blog..and congrats for having a boy..kena blaja camne nak bersilat mcm i, eiseai and dotty..hehe..
Look at u..still gorjes despite being 7mths preggy..
ni lepas beranak sure slim balik ni..

3:34 PM  
Blogger mommamia said...

dotty:haha mmg ikut theme sgtkan?next raya i kena tgk dulu lngsir warna apa baru i beli kain raya huhu

Nadiahkhair:i pun tak larat nad,at least u ada gak bonus even ciput,i lnsg zero,yellek,bonus tiap2 thn bg masa cny,so bila raya i mmg kopakkkkk

zura:pakai mmg boleh pakai zura,tp seksa ke amat tu tuhan jer tahu heheh,kain tu zip separuh jer tu,pecah lobang sndiri mar ni kan,haha

eiseai:hah sexy kan maid i?hihi nak pinjam?bolehhh,tp charge dia mahal sikit,charge tu ikut tahap aras perot,lg tinggi aras perot dia,lg tinggi charge heheh

Noha:a'ah sakan gak aku beraya thn ni,tp ni pun ala2 tak larat dah noha,nasib la raya dah nak penghujung ni-ko pun jemput la dtg beraya umah aku,ada lg sket2 biskut raya aku ni,boleh laaa heheh

Ju:ampun ju,aku gi melaka masa tu pun dah ptg kul 5,smpt cover umah makcik aku kt merlimau ng ayer keroh jer,pastu mak bapak aku tak larat dah,bila la nak smpi umah ko ni kan?-mlm tu bkn kaki jer kebas jer,jari jemari,rgn,pinggang sumer kebaslah!tekak jer tak kebas,berpinggan2 aku mkn hehe

Rafiqah:Selamat hari raya Raf!lamanya tak dgr cite u,hope ur family sihat sumer-7 bln dah i,sekejap jer kan?tu la i nak kena blajar ng u,dotty n sally cara2 bersilat,la ni asikla make up babydoll jer kan,pasni i kena browse thru ur entry yg lama2 tu nak carik tips ;P

11:07 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home