Bubbles of Life

Life is what life is

Wednesday, July 30, 2008

Marniza off to London..

Don’t ask me what’s my feeling right now-it’s all jumbled-up. I’m happy for her, I’m proud of her but at the same time I feel so sad, anxious and down- my sister will be living in a foreign land for 4 YEARS and bring over all her lovable kids and husband and it is very super duper slim chance of us to meet her for the next 4 years-4 years mannn..4 years..bukan sekejap..and and somemore it’s London..bukan dengkil atau kuala pilah atau parit buntar perak ya yang agak2 nak visit start enjin kereta jalaaaan..or kalau kt indon or Thailand or negara2 asean seangkatabn adalah boleh digagahkan jua utk melawatkan..

Gosh..u see,for all this while I’m very close with my sister and I even blogged bout her once-she’s 1 year older than me and we are so damn closed during childhood and schooling time,in fact we felt like we were twins during those childhood years , baju kasut barang mesti indentical ok. And gradually when we grow up and get married, we are still like isi and kuku even we rarely meet due to family and career commitment. We share stories, opinions, happiness and sadness.and she’s a good listener too,always be my shoulder to cry on .so, marniza takde,sapa nak dgr keluh kesah marfuza ni?sapa nak melawat I kt spital bila bersalin nnti dan sibuk bg tips dan petua2?sapa nak offer comfy word over my anxieties or my complaint psl kerja, suami dah anak?(yess abang,I did complaint to my sister bout u bwekk ;p)

And and our kids are also closed, irina adalah sgt kamceng dgn kakak qistina and aliff, they play together and scream over toys together, they laugh, cry, mad and share pillow and mattress together,and sama2 kuat berangan ok..irina pun dah pandai, asikla tanya ‘bila kakak nak besar mummy?kakak nak pakai bra..’hebat pertanyaan tu kan?tak terjangkau dek akal fikiran,and u guess dia belajar dr sapa?yeah of course from mentor berangan dia qistina asyura.

So now boleh bygkan kesunyian yg bakal melanda kami anak beranak?qistina is now 4years old and aliff 3years old..tgh sedap buat main tau, but now they are leaving us..and only be back to msia when they are 8 and 7yrs old..arghhh…I’m gonna missed their cheeky side!i’m gonna missed my little qistina and aliff..tell me qistina, sapa akan hiburkan mummy,tokbak and tokmak dgn aksi qistina?or sapa akan memaksa kami memanggil nama qisitina sebagai qistina erra dan adik iman,iman isya?or sapa akan sibuk memakai bra sambil kaki terkepit2 berlagak spt mermaid?or sapa yg akan asik menyikat rambut sambil menonyoh bibir dgn lipstick maklong?sapa qistina?sapa?nobody..can u imagine how sad I am right now?can u imagine how lonely ur buddy iman irina after this?can u imagine ur tokbak,tokmak, maklong ,mummy and maksu’s feeling ?........it’s gonna be empty and dull after this..





















In conjuction with keberangkatan ija and family to Barking London this coming friday, we held some makan2 activities..


1)kenduri doa selamat at my hometown,muar - 12th july 08








2) dinner treat at TGI Fridays Subang Parade







to my beloved sister marniza, wish u all the best in pursuing your phD at King's College London, take care mar,gonna miss u a lot..jgn lupa oghang kt sini..(teary-eyed)..
to my abg ipar yg sgt sporting dan baikhati, abg hafiz,all the best at your new place, we put hope in u to take care of marniza and that 2 little cheeky,may Allah bless your family always..
to Nur Qistina Asyura..mummy gonna miss u lot dear,A LOT..dont be naughty k syg,i'll buy you a mermaid costume when u come back to msia k,hope u make a good friend at your new school k
to Mohd Aliff Iqbal..mummy loves u much,gonna miss u much, be a good boy k adik,mama will be busy with her study,hope u'll cope up fast with your new environment
to my beloved mr R.A..start saving your money bang, your wife akan meroyan sekiranya tidak berjaya menjejakkan kaki ke London by next year, NAK PEGI LONDON JUGAAAAAKK huhuuhuuu
and last but not least,a mental note to myself;back to spenda scarlet jaya jusco 3 helai sepuluh ringgit,nak kumpul duit punya pslkan, tak reti2?;p

Labels:

5 Comments:

Anonymous nohachomel said...

to sis marniza, selamat berangkat, selamat belajar dan selamat pulang dengan memperolehi kejayaan, isnyaAllah

to marfuza, alaahhh...releks la mar, kitaorang, kengkawan ko ni kan ke ada, mmg le tak sama dgn kakak kesayangan ko tu, sekurang2nya kitaorang ni bole la mengisi kesepian ko ngan irina nanti, jgn sedih2 eh...kakak ko bukannya nak menetap kat sana pun, nanti bila Mr RA dah cukup duit...heheh...leh jejalan ke london k?

9:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

jgn sedih..
kumpul le duit boleh pi...
4X ganda tu RM kita..
dia pakai euro tak silap aku..

BTW, akak MARNIZA bidang ape ekk...
balik bw title Dr tuh...
akak ko ngajo gak ker..U maner?

pehh tu yang mals sambung nak blajo tuh..
ramai gak X-opismate aku masuk
IPTA pastu gi oversea sambung PHD...

ok lah mar simpan duit yeaaa...

10:33 AM  
Blogger eiseai said...

congrats to your sis. jeles ni :(

mar...simpan duit mar...nanti gi sana i nak pesan seguni barang ye.

qistina & irina look alike lah. memang boleh pass for twins macam mummy & auntie dia

11:55 AM  
Blogger dott said...

congrats to your sis too.. Nina if u jeles, i pun jeles giler.. i wish i could go back and further my studies like old days...



Those kids are so close together.. i bet irina would feel sad at first but then she will be ok once her lil sis/bro arrive.

You also will miss your bestfriend but don't worry, London tak jauh maner.. only 13 hours jer dlm plane. huhu! Mar, bila you plan to go.. we go together-gether, boleh u babysit Aidan..huhuh dia buas dlm plane..

10:00 AM  
Blogger mommamia said...

Noha:sedih la noha,4thn lama tau..huhu,ntah ada rezeki ntah tak nak jumpa within dat 4yrs, tak tau lg akak aku mampu ke tak nak blk ke msia kalu ada cuti,4 beranak tambang tiket jer dah rm10k kot-spenda 3 helai 10hengget pun takpe lah,demi nak kumpul duit jumpa akak tercintaaa..huhuhu

Ju:akak aku lecturer UKM,bahagian audiology,tp skang dia buat applied science and health-gi la ngajar ipta ju,chances further study tinggi,at least la ko ada gak harapan cerah nak smbg study to higher level,aku ni harapan kelam berbalam balam,kerja private sector payah la,nak dpt study loan pun satu hal gak..

eiseai:tu la sally,matlamat hidup i skang ni nak kumpul duit gi cuti2kt sana,takde matlamat lain dah hihi kronik kan?aaa u pun boleh la start buat wishlist apa u nak kirim nnti,even tak tau ntah bila tahunnya i dpt pegi kan,skali tu u yg pegi sana dulu cuti2,i yg kecoh2 nak pegi ni tak pegi2 pun sbb duit tak cukup,tak ke malu i kalu jadik lagu tu!konfiden suruh org buat wishlist ni hahaha!

Dott:yupp dott,luckily she's going to get new fren end of the year,so taklah dia boring sgt takde kwn,lynlah adik dia nnti puas2-ye lah,both u and nina pernah study uk kan?bestnya,at least dah ada experience,i ni yg tak pernah,mmg teringin nak gi,tak dpt study sana gi cuti2 pun jadik la

jom la dotty we go together2,then aidan and irina bolehla buas bersama2 atas plane,can u imagine dat?gosh..skali tu kita 2 org terus kena blacklist tak boleh naik plane dah hahaha

10:12 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home