Bubbles of Life

Life is what life is

Friday, May 02, 2008

Lembik..

How would you like it if you throw up everything after every meal?

Say, throw up after breakfast, lunch, tea break and dinner?

How would you like it if your mouth tastes of basically whatever you throw up?

How would you like it if you easily become nauseated by your kitchen's smell,or by your neighbour's cooking?

How would you like it? I do not like it a single bit. Hazab k.

Oh well. That's the only quick update from me :( nak post gmbr trip bandung pun tak larat..

Happy Weekend frens..

9 Comments:

Anonymous adik said...

ohhh...sian kamu kakaku...
kami di sini sdg begembira beguling beramai2 sambil mkn kek besday marwan...yaser pon same..oleh itu...kesimpolannya..kau mmg lembik n bole merampas takhtaku sebagai PRESIDENT LEMBIK..SEKIAN..

10:44 PM  
Blogger noha chomel said...

alahai, dapur baru yg cantik itu bakal kesepian sekurang2nya 2,3 bulan ni...takpe, try makan sikit2, buat masa ni jgn minum susu atau pun air soya. dah cuba makan hisap gula2...bole hilangkan rasa tawar/pahit lepas muntah

1:09 AM  
Blogger mrs.boan said...

Aku harus eh bukan...wajib rasa bersyukur ketiga2 OK jer....Smpi member2 kata ko ni prgnt ke idok...relax ajer. sian kat kau...sabor yer. Habuannya nanti rezeki dr Allah iaitu anak2.Amin.

Tapi yg amat2 aku x gemari adalah tahap kesembapan aku pada trimester akhir. Amatlah tidak 'comel' aku nih kerana hidung akan kembang/sembap jadi mcm jambu..uhahahah

10:30 AM  
Blogger Ibu Emir said...

erk sian u, but anyway, be positive, the baby will come out in just 9 months time. hehehe not 9 years

2:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

emm..kesian ko...
sabo jek laa ekk..
setiap org ader bhgiannya..
maybe first trimester ko teruk..
after that kuat dan bersemangat pulaks..or maybe dlm pantang baby ko tak banyak ragam ker....

mar...
aku ni tgh sgt sarat hingga tak larat membawa bdn sendiri...
hrp ko kuatkan semangat...

9:46 AM  
Anonymous xura said...

alahai mar... semua yg mar rasa tu, zura rasa dulu n skrg. tp skrg lg teruk! mmg azab. rasa cam nk beranak je skrg. boleh?? heheh

zura rase mcm mayat idup je ni!

2:01 PM  
Blogger mamarawks said...

lahaiiii.. kesian awak..
kita pernah kena tu time first baby...
siksa jiwa raga.. muntah until 9 mos.. i know how hazab it was..

try la munch biskut sket2.. jgn kasi kosong perut tu.. silap hari bulan muntah kuning lagi siksa lidah tu..

kalau morning sickness tu.. you can try makan a bit before off to bed.. sebab perut kosong so senang la angin masuk.. dah la angin dlm badan tu tersedia ada kan..

sabar ye.. ade hikmah tu..

3:38 PM  
Blogger Mommy Aidan said...

Ooo kesian you.. masa i was pregnant with Aidan i hardly vomit.. but with Adnan since day 1 until i gave birth i was puking and vomiting every other day..(yet some said definately a girl.. coz slalu muntah muntah..huhuh) tak pun!!! haha the good news is i only gain 6 kg.

5:55 PM  
Blogger mommamia said...

adik:dgn ini diumumkan PRESIDENT PELAJAR LEMBIK SEMALAYSIA UTK TAHUN YG KE-10 BERTURUT2 JATUH KPD..Mardiana Omar muahahaha!

Noha:mmg pun noha,gula2 halls perisa lemon madu ni mmg standby jer dlm handbag,pagi ptg siang mlm ng gula2 uhuhu

mrsboan:ko mmg patut bersyukur sgt wa takde alahan ni sumer,bestnya tak mabuk2,aku mcm rasa hilang sepatuh nikmat dunia iaitu makan!huhu-kalu aku lg rela kembang drpd mabuk,seksa ooo

ibuemir:ye la,tp ni baru 1mth + mcmni i rasa tak snggup dah,kalu 9years?aduhhh komfem tak pregnant lg

Ju:Ko due bln ni kan ju?aku doa sumer slamat.Tu la harap2 aku hazab part ni part yg lain aku sng,tp based on experince ng irina dulu, masa mabuk teruk,masa pantang pun meroyan huhu!

zura:haha,sama la kita zura,mar bila mabuk2 camni rasa nak beranak jer cpt2,nak kasi settle mabuk2 ni sumer-mar mcm zombie gak

mamarawks:thanks bg tips kt i,appreciate it much,mmg betul u ckp,lagi boleh mabuk kalu perut kosong,dahtu kalu lapar ke bukan sikit2 rasa dia,dia punya tahap pedih tu menyucuk ke ulu hati,i mmg standby jer titbits kt opis,biskut,kacang2,ada je la i kunyah2,even rasa loya nak muntah but i tanak bg perut kosong sbb tu buat lg mabuk n letih,kalu muntah mmg komfem sakit

mommyaidan:aduhh u muntah2 smpi 9mth?patut la gain 6kg jer-i dulu smpi 4mth ok dah,harap2 yg ni pun sama,tp tu la i pun dgr gak kalu kali ni style mabuk kita lain dr yg 1st one,org ckp akan dpt opposite sex,tak tau la sejauh mana betulnya but in ur case salah kan?so tak boleh rely sgt

12:25 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home