Bubbles of Life

Life is what life is

Thursday, January 03, 2008

The Sweetest Things..

2007 passed by within a blink, at least that’s what I feel. Said bye-bye to 2007, welcome 2008. I don’t know what this year got to offer me. I just wish it will be as blissful n meaningful as last year,like all the things that happened to me and my family esp towards the end of the year. My mak and abah’s grant to perform Hajj had been fulfilled and they also returned home safely on 30th Dec, I had 2 wonderful trips, managed to stay in our own house, have my own car, career advancement, oh God,I couldn’t ask for more,it’s more than what I expect to achieve,i feel so gratify, Alhamdulillah for all the good things He bestowed me..


My beloved Mak yg sdg terharu sambil teruja..missed her so much!


Selamat kembali, Syukran syukran..


bakal2 pak haji

So that’s the good part,how bout the not-so-syiok part?hmm still ada,nothing goes perfect without any flaws rite?well,this thning that I’m going to list down tiap2 taun ada k under my ‘must -achieve’ list,dan tiap2 taun jugak at the end of the day akan masuk under my ‘fail-to-achieve-big-time-punya’ list which is:
1) jerawat free- hampasss..ni ada seketul besar kt tepi idung,apsal la byk2 tmpt kt situ kau nak duduk bertenggek?menci k
2) babat free-faillll,big time punya failll..malahan telah membesar sebagai johan di sebalik baju
3) cellulite-free – bersepah2 dan sgt degil,mungkin next year perlu masuk under ‘mission impossible’ list
4) further study-hoih tiap2 taun ada ni,tp masih tidak jemu dan berputus asa utk letak dlm list, sekadar hiasan ke apa ni tatau la-but i really wish to do this
On top of all this,the most important thing is I want to be a better person, as in overall a better muslimah, a better wife,better mommy, better daughter and better in every single thing that I do, but I cant help myself to be better in terms of femininity , ‘soft-spoken wanita melayu terakhir’ that kind of thing ,adalah sgt fail itu,I cant stop being witty and ckp melalut laa,just bear with me k fren,nasib laki gua tahan sbb tu la dia boleh jadik laki gua heheh
Oh another big achievement during 2007 was my hubby quited smoking already,after berbelas2 thn menghirup asap rokok dan menikmati nicotin,at last he gave-up!yahu!sakit dada dah kan yang?takut kan?tanak jadik mcm Loga kan?hah tau takpe-I’m very proud of him sgt2!selain dr saya berasa bangga,hati saya juga kembang berbunga kerana dgn saving duit rokok itu juga saya secara automatic telah dpt menambah koleksi2 baju dan kasut2 heheh,’pau’ jgn tak ‘pau’ ..
And on irina’s achievement, she has achieved something big!something really hard to do but she managed to do it. She has stopped suck on her pacifier!she’s now a pacifier-free toddler yahu!,lega sgt mommy,so takde la mulut tu asik bertampal jer,rimas k tgk-And recently,she also managed to sleep on her own bed and room. Tiada lg berkongsi bilik with us. I did some decoration to her room so that she would love to stay in her own room tanpa perlu menangis di tengah2 mlm minta utk tido menyelit antara mommy n abah.



Selain dr menjadi kejayaan irina,ia turut mencatatkan satu jayaan peribadi bg puan marfuza dan mr r.a kerana telah mendpt kembali ruang2 privacy di dlm blk sendiri,ini lah dia kejayaan terbesar 2007 yg paling bermakna!yahu!

feel like 'muntah darah' anyone?:P

7 Comments:

Blogger eiseai said...

clap clap clap...auntie very proud (and very the jealous) irina dah tido dlm bilik sendiri. i'm dying to get the boys to sleep in their room tapi takut mummy dia yg menangis carik diorang malam-malam.

cellulite...apa tu? i dah cellulite-free. sekarang is just plain big load of fat yg tak dpt dibuang...hehehe

p/s happy new year :)

4:16 PM  
Anonymous xura said...

caya lah irina, dh tido sendirik. zura prnh ckp kt aiman srh dia tido sorg2, tp dia ckp x nk. siap buat muka kesian n then pujuk2 kiss2, nk tido ng kitorg! so, x sampai ati pulak. :(

8:24 PM  
Blogger noha chomel said...

congratulation 4 all the achievement especially tang hisap puting dan berhenti merokok, bagus! bagus!

patut la masa kerja kawen si ag tu, aku perasan pelik beno la irina tu, tapi tak teringat kenapa pelik..heheh...and Mr RA pun bertambah2 ramah skrg ni, maybe dah leh 'masuk' kot dgn geng2 bini ni :)

all the best to year in year 2008, may Allah bless you and your family

9:11 AM  
Blogger Aidan & Adnans' Mommy said...

Congrats Irina.. ur a big girl now!

Congrats Mr. R.A, bila lak hubs i nak berhenti nie???

Congrats Mrs. Marfuza for getting ur privacy in ur room back.. but dont over enjoy it..nanti in 9 months will come a new tenant.. huhuuh

1:48 PM  
Blogger Ibu Emir said...

mane gambar irina tengok nenek die balik haji? hehhe kenal lagi tak? yeah true it is different feeling when our parents came back from haj.

haha since mommy dan papa irina berdua sahaja, bermakna ada harapan yang cerah irina dapat adik.. heheh.

7:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

waa best le ko dpt....
tido berdua..
emm maybe aku patut ikut jejak ko..

baguzz btol azam ko..
all about beauty yeh...
lah bukan ko dah OK ke..
tak pon kembang aku tgk....
gambo jer la..
tgk life taktau lah...

alhamdulillah selamt balik pasangan pak Omar..
then ur achievement in life pon...
keep it up mar.....

12:52 PM  
Blogger mommamia said...

eiseai:ala sally mana ada,for a mother of 3 yg boleh pakai kebaya biru during confinement,itu dah sgt bagus ok hihi-wah kalau all the 3 boys tido kt blk lain,mesti blk u environment tukarkan,senyap sunyi jer,hmm no wonder boleh nangis

zura:wah pandainya aiman main reverse psychology!terus mama ng papa cair!hihi-tp pd mar kalu ank pisahkan blk biar awal2,kalu lmbt sgt nnti lg payah,mmg komfem dah besar pun nak tido menyelit kt kita

nohachomel:hah nmpk lainkan?hihi kalu tak mulut tu 24jam bertampal ng si kodok,tu yg nmpk lain tu bils kodok takde-r.a dulu lg teruk noha,dia mmg tak reti nak beramah tamah,la ni dah reti la sikit2 sbb bini dia ajar haha!All the best to u too!

aidan & adnan's mommy:hahaha!i love pesanan terakhir tu!short yet sgt memberi makna mendalam hahaha!i'll always remwmber that,dont over enjoy it kan?hihi-dotty lupa nk ckp kt u,i tak tukar phone no la dear,still the same old no,ur msg tak dpt sbb i tak roam my fon dat time

ibu emir:gmbr irina takde sbb dah selamat zzzz,abah dia yg pangku kt kerusi sbb tu gmbr abah pun takde huhu-irina dpt adik?hmm mmg harapan cerah hihi

Ju:a'ah ju,try la asingkan blk,aku ikut noha sbb dia asingkan nurin awal,umur 2thn tak silap aku-bkn pe kalu lama2 sgt nnti sampai ke besar nak menyelit tido ng kita hihi-ala aku nya azam all about beauty sbb aku ni tak beauty2 haha!ko tgk gmbo lain ju,meh ko tgk secara live,ng jerawat,jeragat,perut berlapis sumer cukup haha!rindunya kt ko..

12:01 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home