Bubbles of Life

Life is what life is

Thursday, November 15, 2007

I love my washing machine box

It’s been a while since my last updatekan.

yupp fren I’m still alive and never been admitted to any hospital yet due to either sesak nafas, sakit jantung or critical-meroyan case, so alhamdulillah on that. It’s just that I merely get caught by police when hubby reported that I was no where to be seen for a whole 3 days which in fact I’d been hiding myself inside the washing machine box as one of the attempt to get away from all the chaos. Oh adalah merasa sgt bernasib baik juga kerana tidak end up di mana2 mental hospital ;p

As what I wrote in my previous entry, this month is really a tough month for me to deal with. Ok I’m going to list down again my November schedule:

1) kenduri doa selamat kt muar – alhamdulillah done (last weekend)

2) keberangkatan mak dan abah ke makkah- tonite..check in pukul 2.30 pg.So the whole clan of pak omar will be coming to kl and gather at my house since it’s quite nearby to Kelana Jaya. Agak mengerikan juga utk menyambut tetamu dewasa seramai 15-20 org dgn keadaan rumah yg sgtlah spt sarang buaya dimana kotak2 bertaburan di sana sini. Yer, confirm akan ada yg duduk terselit di celah kotak pd mlm ini dan adik, kamu tidak akan terlepas.

Rungsing dgn keadaan rumah is one thing, but I think keadaan jiwa yg sgt kacau ni sebenarnya berpunca dprd pemergian mak dan abah mlm ni.. serious aku tak keruan skang, it’s a mix up feeling;bersyukur dan happy for mak abah sbb hajat nak buat haji tercapai juga akhirnya..

but deep inside me ada rasa risau dan takut..u know what I mean..mayb sbb aku trauma arwah atok pergi sana 10thn lps and he never come back after that..no it’s not that aku mintak jadi yg bukan2 but I cant help from having that feeling..pls folk, pls pray that my parents selamat pergi dan kembali dgn mendpt haji mabrur..insyaAllah..

oh another fren of mine said this “u shudn’t feel sad, in fact u shud b happy sbb yr parents are among the luckiest person yg terpilih utk menjadi tetamu Allah..” oh god..u r so true dear, thanks very much for the comfort word..

3) New house renovation process- grill, lampu, kipas, built in cabinet, plaster ceiling all done alhamdulillah, tinggal kitchen cabinet dan awning kt belakang rumah tak siap lg,hopefully settle hari ni so that tmrw I can wash the house and move in on Saturday as per our original plan.

4) Pindah this coming Saturday – must be a very tiring day..i’m taking leave tmrw and also next Monday to settle hal pindah randah, lorry pun dah booked..so hopefully cuti 4 hari tu akan diutilizedkan sepenuhnya utk pack dan unpack brg-terus teringat Rafiqah said last time,unpack lagi tension drpd pack,betul la,menciiii..

5) A trip to Osaka the next weekendnya (24th-1st dec) sally,sbb tu la I tak dpt dtg b’day asyraf so sorry huhu..my preparation?zero,yellek(kapla kasi goyang). The temp there is expected to be around 13-14 deg C during night time and I still don’t have any suitable jacket. Mungkin akan membaluti tubuh dgn kain guni shj..oh ya, I got msg from HQ office in Osaka that we might need to take either express train or taxi from kansai international airport to the hotel and the cost is about JPY800 for train and JPY15000 for taxi,and u know how much does it cost if I convert it to RM?It’s about RM450 for the taxi fare!holy shiteee!Hoh lupakan lah shj hasrat utk menshopping t shirt di hard rock Osaka dan membeli all those nice n kinky undergarment..huhu

6) Oh ianya tidak berakhir di no 5,ada lg yg ke-6, the next next weekendnya pulak (8th-9th Dec) after 1 week blk from Osaka, I’ll be going to Bangkok pulak..champion eh?yg pastinya poket adalah sgt kering utk menshopping di sana slps abis kena pau ng jepun,maka harus mengikat diri di kaki katil hotel agar tidak merayap dimana2 shopping spot-mls nak citer byk dah..doakan je la semuanya beres dgn selamat..

So if anyone of u get a msg saying I’ve been warded bcos of hypertension or high blood pressure or maybe lemas kerana menyuruk di dlm kotak mesin basuh selama seminggu,u guys shud already know the reason behind it.oh ya,sila abaikan tajuk yg tiada kena mengena di atas.

Have a nice day fren.Tata.

9 Comments:

Blogger eiseai said...

auntie mar...asyraf suka lah baju hard rock osaka :) hehehe...

hope u have a safe journey & an even safer time bershopping (jeles ni...)

insyaallah, your parents will come home safely dari tanah suci mekah...

2:35 PM  
Anonymous xura said...

mar, mudah2an ur parents selamat pergi & blk semula ke sini, dpt haji mabrur. insya allah.

wah bestnye pi osaka, lps tu pi bangkok pulak. tp make sure mar x ikat diri kt kaki katil cos zura takut nnt hubby mar terpaksa buat police report sbb isteri kesayangan didapati hilang di osaka/ bangkok. heheh

semoga everything selamat hendaknya. :)

5:19 PM  
Anonymous nohachomel said...

mar..releks babe!...hihihi...senang jek aku cakap kan?...tenang...tenang...sebelum mula apa2 tu, just close ur eyes, tarik napas panjang2 2,3 kali and GO! makan minum jgn abaikan, sementelah bz sgt ni kang sakit lagi susah.

anyway, selamat pindah rumah, selamat pegi osaka n bangkok pegi n balik dan semoga parents ko pun selamat pegi n balik menunaikan haji dan dpt haji yg mabrur...insyaAllah.

tentang perasaan tu, its normal, sekurang2nya parents ko pegi masa korang adik beradik dah besar panjang. aku di tinggalkan masa aku form 2, adik aku darjah 6 dan sorang lagi 4 ke 5 tahun. perasaannya? hhuiihh....jgn cerita la tetiap malam tido dgn kain batik ngan baju diaorg sambil diiringi air mata...huhuhu....so, doa byk2, everything will be ok ya?

p/s: pls mar, if u do need any help, just give a call eh? aku takmo ah dapat sms dari laki ko kata ko dah meroyan kat spital...takkknnaakkkk....

6:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

mesti both ur parent selamat pergi dan selamat kembali....
maybe this is the best part of their life...
so ko doakan je lah.....
sejahteraan mrk.....

kalo ko o/station irina tinggal ngan sape..
oopppss lupe lak ko ader MIL....
kena bawak baju tebal...
pglm husb aku cuaca luar..
siang dia w/pun ader matahari..tapi terasa dingin..
malam sejuk...
bawak losyen & lipgloss sbb..
kulit akn kering....

mase husb pi morocco temp..-4 C
kena pakai glove..
nak pegang gagang tepon pon tak terasa sbb sejuk sgt...

happy journey....

9:08 AM  
Blogger Radziah said...

eeee garamnya my comment pjg kena telan!


nway have a safe journey to osaka & bangkok.. selamat bershopping sakan.. he he


by this time, sure your parents dah sampai sana kan? sorry i terlambat.. but i doakan agak diorg selamat pergi dan balik, diberikan kesihatan yg baik utk beribadat, dan moga dpt haji mabrur... ameen

10:33 AM  
Blogger Aidan's Mommy said...

wow! need any help? Aidan loves to destroy stuff... hehe

i bet ur irina is doing a fine job helping you kan...

Bila nak tunjuk rumah baru nie?

2:15 PM  
Blogger rafiqaheliza said...

So now u cldn't come to Ashraff & Aliff's party either?! Ala Mar...
It's okay, u have fun travelling ye! Hope to see u in some other occassions..

4:46 PM  
Blogger Aidan's Mommy said...

Mar! I sent sms on ur birthday 2 wish u but then receive FAIL report. Did u change no?
anyway wishg u nw hepi birthday!21 isit? Huhu
how 's sushi in japan?

5:09 AM  
Blogger mommamia said...

eiseai:ala asyraf dearie,auntie mar wish sgt dpt bwk duit berkepuk gi sana,komfem auntie beli utk asyraf skali..huhu
sally,thanks for your pray..ameenn..

zura:mar rasa hubby mar akan lg suka kalu mar ikat kaki kt bangkok nnti sbb dia dah nak pengsan tgk c.card statement masa mar gi osaka haha!thanks for the pray zura!

Noha:ish sure ko masa tu rasa lg sedih ng takutkan,ye la bak kata ko masing2 kecik lg,ko lak anak sulung,alhamdulillah parents ko selamat pergi dan blk..aku pun doakan benda yg sama utk parents aku..part sayu mlm2 tu aku yg dah besar pjg berlaki ni pun sayu gak bila ingat mak bapak yg jauh..

Rad aka mommyalif:ameen rad,semoga doa kwn2 kt sini dimakbulkan..i pun dah slamat balik dr jopun,so far sumer ok and setel!berkat doa2 u all sumer ;)

Dotty aka aidan's mommy:dear,thanks for the wish!ye lah i 21thn!sweet 21 gitu haha!i tak dpt la msg u sbb masa b'day i kt osaka,n i tak roaming sbb kt sana kalu roaming nak kena pakai fon 3G, sian i fon tade 3G function huhu,that's y fail,anyway thanks again sbb wish i..jemputla dtg rumah baru,anytime utk kwn2,i ada plan nak buat kenduri insyaAllah kalu ada rezeki lebih,tp i nak tunggu my parents blk mekah dulu,so doa2kan rezeki i murah nak buat kenduri ni ya


Raf:ye la Raf..sory tak dpt dtg i gi bangkok dis coming saturday flight kul 3,ngengada tau co i buat trip 2 minggu berturut2,i pun rasa cam dah lama tak spend wiken kt rumah..takpe la mcm u ckp mayb rezeki kita berjumpa kt some other occasion,mana tau kt rumah i ke kan hihi

10:11 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home