Bubbles of Life

Life is what life is

Monday, September 03, 2007

Merdeka cum Birthday Celebration

HAPPY 50TH INDEPENDENCE DAY MALAYSIA!!(tetiba je mempatriotikkan diri)

and..

HAPPY BIRTHDAY ABAH!!

Yupp, my abah's birthday was on 31st Aug last friday, so Omar's clan all gathered together to celebrate the birthday since it was a 3 days break-i could say it's a double celebration for me, ohh wait, actually i didn't celebrate or did anything on the merdeka eve, no parade, no fireworks, no dataran.. nothing, so how come la i said double celebration pulak? I remember woke up early in the morning last friday and switched on the tv to see the highlight of the merdeka event at dataran merdeka while packing a luggage to go back to muar that day,that's all..lagi aku nk ckp double celebration kalau setakat melangut dpn tv tgk parade hihi, ohh not bad jugakla bila mengenangkan irina yg sibuk pegang and kibar bendera pagi tu sambil shout 'mennekaa!! mennekaa!!' kira merdeka celebration la ni..

ok la stop bout this merdeka thing, i just want to post bout abah's 65th b'day celebration..tak grand pun in fact it was an adhoc plan,but it was meaningful and happening bcoz all 5 of us came back to kampung to spend the break with mak and abah, and all the 5 cucus were also there!


big bro marwan, irina and qistina were pushing the cart with the cake on top of it

ok, nyuruk di balik pintu utk mensurprisekan tokbak and pushed it out bila tokbak dtg dapur


Surprise!!!Tokbak meniup lilin with tokmak n the 4 cucus; from right marwan, qistina, aliff and iman irina-his another cucu also know as pau kukus was sleeping during the celebration


the food!nyumm nyumm-bravo to along who baked the pizza and adik who prepared the spaghetti bolognese(walaupun hakikatnya penyelamat rasa bolognese hari tu adalah 2 botol preego sauce with a pinch of oregano dan kamu hanyalah memotong dan menumis bawang shj, ur effort was highly appreciated and akak ttp bg credit :p) oh there's also a plate of chicken pop corn and also fruit cocktail..
we had fun that day!abah semoga pjng umur, murah rezeki dan kehidupan diberkati,we love u muchhh!!


oh ya, i have another pic, remember bout 'pau kukus' that i mentioned earlier?

mohd haris zafran aka pau kukus with his cuz irina, pau daging pun boleh, gerammmm!!ni kalau tinggal tepi jln sure org tak sangka anak marzuki or cucu pak omar, dah mcm anak lim ah boon heheheh

9 Comments:

Anonymous xura said...

semoga ayah mar pjg umo, murah rezeki dgn kesihatan. insya-allah.

this yr rase skit patriotism cos aiman pun asyik sebut "eka, eka.." sambil kibar2 bendera, cam irina.

'pau kukus' tu camne blh jd versi 'lim ah boon'?? :)

4:23 PM  
Blogger mommamia said...

thanks for the wish zura!aiman pun sama?hihi ye la diaorg dah pandai bila nmpk flag ckp merdeka even tak paham lg the real meaning of merdeka-bout 'pau kukus' tu,mar rasa from his mom,ada chinese blood sket and abang mar pun ada chinese look tp kulit gelap,but the eldest marwan takde la 'lim ah boon' sgt,kulit putih but mata besar,haris ni sepet!hihi

11:30 AM  
Blogger NadiahKhair said...

yeahoooo..i was blogghopping from nina's blog and i found another iman!! nice to meet you, iman irina.

Greetings from another Iman.
;)

12:27 PM  
Blogger Aidan's Mommy said...

Happy Birthday Mar's Abah!
Wow same with hari merdeka.. i dulu pun plan konon nak give birth to Aidan on Merdeka day, tapi Aidan dah tak sabar nak keluar..so tak sempat... huuhh
pau kukus tuu nampak macam chinese.. mix ker?

12:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

yapp..
semoga pak Omar....
panjang umur dan sihat sentiase...

rajin ko balik muor...
sikit tak singgah melaka....
hehheh....

aku tiga branak laks...
tgk bunga api jer.....
kat MITC...
sambil jasmin menjerit MERDEKA!!
sungguh bersemangat anak aku sambut merdeka....
hehhehe....
oklah chow.....

4:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

ello mar, hehehe tak sangka my wedding anniv sama cam pak omar's punya bday.

nway nak bgtau you the plan is on. pls pass your email add/ phone number. tq

mommyalif

5:21 PM  
Blogger mommamia said...

nadiahkhair:hello nadiah,thanks for dropping by-ye la sama la nama iman,but yours is boy kan?i saw his pic,cute!!nice knowing u too iman!

Aidan's mommy:ye la,sikit je beza hari dia kan,kalau aidan boleh sabar kluar ujung bulan,dah boleh celebrate sama ng my father hihi-pau kukus tu mmg ada chinese blood skit,tp ni dah mcm 100% chinese kan,takde rupa melayu lnsg!boleh berlakon cite sepet 2020 nnti hehe

Ju:ala ju,jgn ler mare,sori la bk taknak singgah,ko tau tak aritu jem mcm ke hape,nak blk muar pun amik masa 4jam,tu yg rasa mls nak melencong mana dah,next time k?insyaAllah..-ok la tu tgk fireworks janji feel hihi

mommyalif:rad,happy anniversary!laa sama la pulak tarikhnya!wish u all the happiness ahead k-my e mial marfuza.omar@gmail.com,u mail me k,later kt e mail i bg my no,thanks!

6:25 PM  
Anonymous nohachomel said...

mar, jem teruk sgt sampai ketinggalan dah aku nih, nway, happy belated bday 4 pak omar, semoga sentiasa dirahmati Allah dan dilimpahi rezeki dan kesihatan.

aduhh irina...nape kodok mu itu tak lepas2 yang oiii...fail...fail...nasib baik la achik noha takde anak lelaki...heheheh

10:28 AM  
Blogger mommamia said...

noha:aku dah tak tau nak buat kodok ni mcmana,ko pun sendiri tgk aritu kan,susah nak tanggal,tapi aku rasa aku nak 'kering'kan hati aku lg la,b4 ni tak cukup kering,mmg kena buat btul2 kali ni,aku tak sanggup bygkan irina masuk sekolah ng puting tertampal kt mulut!hihi

6:28 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home