Bubbles of Life

Life is what life is

Friday, August 17, 2007

Blissful

another weekend is approaching yet my mind still lingers around the activities that i had last weekend. Nothing can bit the excitement of coming back to hometown dan pulang ke pangkuan ketiak mak dan abah, the feeling is tremendous even it was only for 1 nite!so last week, i went back to my kampung halaman terchentaa

2 bln tak blk kg due to our tight schedule a few mth back (blk t'ganu,settle hal2 rumah) and rumah mak abah pun masa tu tgh renovate,so now the renovation process is over and pulanglah kami nak tgk rumah and nak jumpa mak abah,rindu sgt!so this time around,i betul2 pulun abis!

saturday evening, baru sejam sampai,dah bwk irina pergi berjln kt Tanjung Emas, one of the most popular place to lepak2dan bersantai kt muar. the place has changed a lot!it's just beside muar river and ada play ground, a lot of makan2 place and tmpt riadah, bot menyusur sg muar pun ada-irina really enjoyed her time there,mommy pun enjoy sbb ada org tlg layan irina so mommy rilek sket haha

mlm kita pulun seafood bakar pulak kt sabak awor, ada siakap bakar, pari bakar sambal, sambal udang, sotong goreng tepung, kailan ikan masin makan bersama nasik lemak panas fuhh terangkat!i'm salivating now!!

the next morning, we helped my parents to clean up the house,rumah tu still not coordinate really well due to the renovation, so yg menantu lelaki nya tlg abah kt luar, all the girls (yeahh rite,girl heh,mak2 org sume) in-caj mengemas dlm rumah. Part of the job was membasuh verandah dan perabot2..that cik kak kecik pun take part jugak, i told u my anak dara rajin hehehe

tghari jalan2 kt econsave,ok gak econsave ni,murah giler brg dia, tak pernah pegi yg kt kl, but since econsave kt muar ni sepelaung je dr rumah, so survey2 je brg kt sini

it's time to go back..we all bertolak around 5p.m from muar-that's irina mingled at tokmak's new kitchen, i'm glad to see our new renovated house, glad that my parents happy as the renovation process went all smooth, and glad that everything settled already,P.E.R.F.E.C.T..alhamdulillah..so before we bid farewell to mak and abah,we snap the pic above..miss mak abah along and my cat yasser,miss them a lot!..tak puas blk kg!huhu

so that's how i spend my weekend last week..how bout this coming weekend?will it be as wonderful and bliss like the last weekend?we'll seee...
happy weekend all.

4 Comments:

Anonymous nohachomel said...

sebenarnya, ada hikmah banjir ari tuh kan....kena renovate umah, bole bagi lawa sket...raya taun nih, leh la singgah umah ko kat muo, ko balik mana taun ni?

aku tak sangka itu tanjung emas lawa eh? maklum la 10. 11 taun dulu cam takde apa yg menarik, ni pun leh singgah gak ni..

8:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

mesti bercinta nak balik
kl balik kannn....

ko tuh rajin balik muor...
on the way tuh....
singgah le melaka...
bole kita melepak..borak.. memakan....

ssesambil tu bole ler
anak kita main sesama....
tgk ader keserasian tak..
hehehhehe....
mcm kita mase memuda dolu....

8:51 AM  
Blogger mamarawks said...

eh awak muar mana?.. wah cantek dapur baru.. boleh jadikan ilham nih...anf food itu sgt gorgeous ok...

11:39 AM  
Blogger mommamia said...

noha:tu la alhamdulillah..mmg ada hikmah,hopefully jgn la banjir lg pasni-dtgla raya nnti,aku raya kt muar thn ni,but kalau training aku tu tak tuka tarikh,jwbnya raya ke3 aku dah kt bangkok,takpe raya lama lg,nnti dah dekat kita planning2 k-a'ah tg emas la tu,u shus go there noha,mmg dah lawa!happening!

Ju:mmg bercintee nak blk kl hihi,aku selagi boleh nk blk selambat mungkin,tu pun laki dah jeling2 tgk jam dah kul 5ptg,ikut aku mlm bertolak pun takpe heheh-aku bkn pe ju,aku pun blk muar ari sabtu ptg pas hubby abis keje,terus terkocoh2 blk nk rebut smpi muar awal,kalu cuti tu lama skit no hal aku melencong ke melaka jap. InsyaAllah one fine day kita jumpa,n anak2 kita boleh la berkenal2,harusla mesra mcm konsep kita dulu heheh

mamarawks:i muar kt jln hj jaib dlm town area, dkt ng jln bakri,u tau that area?u familiar muar gakkan?ur hubby muarian tak silap i kan? (sori kalu slh hihi)-aa itu dapur je yg gorgeous,yg lain sama jer mcm biasa tak berubah sgt hihi

12:13 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home