Bubbles of Life

Life is what life is

Monday, July 16, 2007

Renjis2 di pilis..

It is almost 1.5weeks after my SIL wedding in Marang, Terengganu. I could say that everything went perfect, smooth and happening even there's a bit of 'kan ceong' here and there, ye la majils kali ni boleh dikatakan besar and grand jugak, anak pompuan sorang k,bungsu lak tu, tu yg ma tak senang tido tu..but alhamdulillah,semuanya berjln lancar..

The kenduri scenario was way different from what i always experience in my hometown-i mean semangat gotong royongnya, saudara mara bertungkus lumus membantu dr mula hingga habis majlis, seminggu nak majlis dah berkampung kt rumah tlg mana2 yg patut, hari majlis jgn ckpla, yg masak,yg basuh pinggan (hubby amik part ni), yg menyental periuk belanga (giler tebal kerak), yg make sure lauk pauk sume cukup,fuhh mmg efficientla!serius aku puji semangat saudara mara kt t'ganu. So even tak pakai catering service pun tak la teruk sgt, tenaga kerja byk and saudara mara sgtla ringan tulang, in my place, kalau tak buat catering alamatnya kitaorg anak beranak confirm demam urat lepas abis majlis.

well,just enjoy the pics, let the pics do the words..congatulation to my adik ipar miera marini and her hubby syawal..we all pray for your happiness, selamat menempuh hidup baru sis!


event: miera's wedding ceremony
venue: rusila, marang terengganu
date: 07-07-07


the pelamin and the main table..


after akad nikah..the bride looks so pretty and stunning,and the groom berwajah begitu teruja sbb dah dapat bini hihi

green color was the theme of the wedding so hijau berada di mana2..during bersanding time


i love the hantaran, i like the one with the uniform polis trafik siap dgn topi skali, lain dr yg lain,betul jugak ckp miera nak bg shirt ke trousers ke syawal bkn pakai pun,so bg la uniform yg mmg dia akan pakai hari2..hmm ada point di situ!

ada silat k..irina with her cousin2 kt t'ganu yg jarang2 dpt berjumpa..she mingled quite well even kdg2 tak paham loghat pantai timur kt sana


irina pun take part dlm acara membasuh pinggan-sian my cousin kt sebelah tu takde bangku nak duduk sbb irina nyibuk kt situ,sibuk main air smpi abis basah baju,mommy geram membara je masa ni...

spt biasa..mesti menyelitkan muka sendiri jugak dan terus menjadi gila glamor heheh
CONGRATULATION MIERA AND SYAWAL!BILA IRINA NAK DPT COUSIN?hehe

7 Comments:

Anonymous xura said...

skrg ni mmg trend hijau. suke combination putih + hijau.

family zura mmg sedara mara skit, so kalo kenduri confirm panggil catering je. x de sape nk rewang. lagi2 bab basuh pinggan.

mesti mar x jd ikat kaki kt tiang pelamin sbb cam x de tiang je??.. ;)

10:50 AM  
Anonymous nohachomel said...

amboii..pengantin lama leh tahan vogue eh??? batik terengganu ke?

xopismate aku pun hijau gak last month, pun ada epal hijau gak sebakul, alasan nak bagi pengantin lelaki cepat kurus makan epal hijau hari2 muahahah...

xura, camne nak ada tiang, dah tumbang diheret ke pasar payang!

11:42 AM  
Blogger mommamia said...

zura:sama la zura,family mar lak ramai bukan sikit,tp cousin sedara mara pakcik makcik ada brape kerat je kt muar,yg lain2 byk merantau,tu yg kenduri kendara takleh nak harap sedara sbb diaorg pun dtg hari majlis tu je,jawapnya mmg catering je la-haha,sbb takde tiang la mar dah terlepas gi pasar payang!huhu,ok tak alasan?:P

Noha:bkn batik t'ganu,tp batik 'shah alam sentral' heheh-tu la tema ijau punya psl,abis sume buah epal ijau,nasib bkn jambu batu ke,durian ke-hahaha!tiang mmg dah tumbang kena seret ke pasar payang,demi kepok leko!
p/s:noha,celah mananya vogue,jerawat aku betul2 atas btg idung,ko dah lupa ke?haha!

1:15 PM  
Blogger Aidan's Mommy said...

Lawo sungguh gambor orang kawing... hehehe

Congrats to ur sis in law and biras

I memang suka theme hijau..

7:11 PM  
Anonymous nohachomel said...

mar, aku tak ingat langsung pasal jerawat tuh...siap besokan lagik gambo ko nak tgk jerawat durjana tu...don wori ah fren, tak nampak!

eerr...ke ko ada photoshopkan gambar2 ko nih???

10:57 AM  
Anonymous mommyalif said...

selamat pengantin baru to SIL & biras...

syok nengok gambar last tu..kelasss posing :)

btw dear u've been tagged.. check out my blog k?

3:15 PM  
Blogger mommamia said...

Dotty:theme ijau cantikkan?nyesal i tak ambil ijau as my wedding theme dulu

Noha:tak photoshop la,awat?nampak mcm flawless je kan kulit aku?haha!cameratrick tu!

Mommyalif:alamak dear!u tagged me!i ada 2 tag yg tak buat lg!huhu-i try my best to do k

11:52 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home