Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, June 05, 2007

suatu hari di hujung minggu

Pernahkah anda merancang sesuatu dan ia tidak berlaku spt yg telah dirancang?

dan pernahkah anda teramat mengidam dan berkehendak sesuatu setelah sekian lama tetapi masih tidak berjaya memiliki?

dan pernahkah anda berkorban demi suami yg teramat kepingin berkaraoke bersama teman2 sekolah tetapi tidak mahu mengabaikan anda dan anda mengikut dan menurutkan shj tetapi dgn perasaan spt mahu membakar pusat karaoke itu?

ataupun pernahkah anda berada di shopping kompleks selama 8jam melayan kerenah anak dgn keadaan kaki yg teramat sakit sbb memakai kasut tumit tinggi yg ketat tetapi tetap mahu bergaya dlm kesakitan dan end up tidak membeli apa2 sebagai reward utk diri sendiri?

dan pernahkah juga anda tergolek di escalator ketika sedang mengcontrol ayu sambil menolak stroller anak sehingga terpaksa menyalahkan stroller dan anak yg tidak reti duduk diam utk mengcover malu walhal berpunca dr kaki yg dah sakit melecet?

dan akhir sekali..pernahkah anda melayan anak dgn berkaki ayam di toys'r'us sambil memaki hamun kasut tumit tinggi anda?

ya, saya pernah, dan semuanya berlaku dlm masa satu hari shj,sgt menarik bukan?

Sunday, 3rd June 07

Mission: to get new pair of shoes for mommy at midvalley, abah to karaoke and meet up with his old buddy at city square plaza kl and irina to jalan2 at shopping complex dan melihat dunia luar
Anticipated end Result: Mommy happy dapat kasut, abah happy dpt karaoke dan berjumpa geng2 MRSM and irina happy dpt jalan

Actual scenario:

12.30-2.30pm at midvalley:

ringkasan:midvalley ramai org sbb sale, kasut size 6 byk dah abis, kasut 'pretty fit' cekik darah walaupun katanya sale..oh dan irina sempat meng'pau' abah buku barney

3.30-5.00pm at SF Coffee city squre plaza,kl

ringkasan:
-hubby jumpa geng dan berkaraoke di tingkat 3
-mommy lepak sesorg kt SF Coffee sambil minum kopi dan membaca paper just to kill the time
-irina dah tetido dlm stroller dgn nyenyaknya sambil berdengkur2
-kaki sakit sbb jln byk kat midvalley
-pak arab kat sebelah meja mesti ingat aku syok sendiri sbb tak sudah2 snap muka sendiri dan anak yg tgh tido
-city square plaza boring
-mo mocha SFC tak sedap
-aku tak reti baca herald tribune

tidur tidak menyadarkan diri




Herald Tribune itu adalah sekadar utk mengeksyen shj..hakikatnya hanya membaca utusan mingguan ruangan gosip2 artis


dah boring,anak pun dah bangun so terpaksalah menjadi gila glam sekejap

5.00pm-6.15pm, toys'r'us city squre plaza,kl


ringkasan:
-abah tak abis karaoke lg
- mommy tergolek kat escalator masa nk turun ke toysrus dan seorg mat saleh telah membantu dan mat saleh tu hensem ehe
-anak spt hilang pertimbangan dan kawalan diri apabila berada di toys'r'us da berperangai seolah2 bapaknya one of the toys'r'us shareholder
-hati mommy dah meronta2 sbb tak dpt kasut baru
-mommy berperasaan spt mahu shj meninggalkan anak yg sudah lupa dunia itu utk mencari kasut baru
- mommy berkaki ayam di balik rak mainan sambil menyumpah2 kasut yg dipakai
-harga anak patung tu ridiculous, mcm cap pasar mlm jer lg nak charge mahal
-anak menangis di kaunter cashier berkehendakkan mainan (kemuncak kpd segala2nya)


syurga duniawi seorang irina..

bapakmu bukan antara pemegang saham toys'r'us

melayan anak dlm keadaan hati yg mengokot tak dpt kasut baru dan kaki yg dah melecet


there goes my shoes' budget..
conclusion at the end of the day:
-abah happy dpt karaoke
-anak happy dpt jalan2, buku, doll dan stroller mainan baru
-mommy dpt kaki melecet dan traumatic experience di toys'r'us

mana kasut aku???manaaaaaaa....uhuhu

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

bab tergolek tuu yang sadis...
hhehhe..
ko bawak dia pi toy'r'us dolu wat pe....
hehhe carik le kasut dolu...

kalo aku tau nak bershopping...
pakai jer kasut se flat yg mungkin..

pernah mase blom ader jasmin ..
aku n hubby suka berdelon kat ikea..
kalo turun kl...
belinya tidak....berdelon jer..sambil berangan hehhe..
pakai sport shoe...harvey norman pon kami redah....steady..
pastu boleh pi midvalley lagi...

dolu mase anak dara..rajin gak pakai high heel...
bila da ader jas...
aku pakai kasut flat je..
ala kat vinci melambak...
palig tinggi pon 1 inch..
tu pon yg tapak dia rata..
lebih ringkas,pinggang n kaki pon tak sakit..
boleh kejar n heret anak dengan
cekap nye...heheh...

kira ko sabo lah jugak ekkk...
ader sale??sampai bile?
aku turun kl minggu nih...

8:55 AM  
Blogger rafiqaheliza said...

Hahahaha...I tau i tak sepatutnye gelak tapi can't help it..hahaha..klaka beb cerita u ni. Kesian kat u yek, punya redah sana sini dengan kaki yang sakit, at the end of the day, kasut u sendiri tak dapat. Boleh tunggu tengah bulan ni. Ada mega sale sampai sept. Boleh go shoe hunting.

2:56 PM  
Blogger mommy@lif said...

huhuhuhuhu panjangnyaaaaa agenda sehari itu.. hahahaha part tergolek tu tak tahan tu... :p

sian dia.. next outing carik kasut you dulu la... baru la adil...

10:53 AM  
Anonymous xura said...

la kesiannye mar.. lagi2 bab jatuh kat escalator tu. ishhh... ari tu zura pun hampir2 nk tergolek kt escalator mase pimpin aiman sorg2.

btl ckp ju, knape x pi beli kasut je dulu??.. x jumpe yg berkenan ek??..

hmm.. 'si kodok' irina tlh pulang ke pangkuan tuannye ke??.. ;)

10:55 AM  
Blogger mommamia said...

Ju:tu la pslnya,mmg sadis abis bab tergolek kt escalator tu,ramai tuh tgk hihi-aku mmg nak survey kasut dulu,dahtu irina dah nmpk toys'r'us masa turun escalor,tu yg dia menggelupur abis dlm stroller terus aku tergolek kt situ,tu la cite sebetulnya-kasut flat aku dah kronik dah takleh pakai,ni plan nak carik kasut flat la ni,tu yg aku dok pakai highheel smpi kaki melecet tu hihi-kt jusco mvalley sale n byk gak butik2 dia yg sale,sogo pun ujung mnggu ni ada sale tp utk cimb punya c.card holder jer kot tak silap aku

Raf:tu la raf,i ras penat ng sakit kaki melecet cam tak berbaloi,kalu dpt kasut terus ilang sakit kaki i agaknya hihi-tu la pun hubby ckp,tnggu je tgh bln ni ada megasale,mmg i nak 'all out' ukur shopping complex abis-abisan hihi!

mommyalif:tu la,lama tu i pun tak sedar almost 8hrs kitaorg kuar!mmg pun,lps ni kena gak carik kasut i,dah takde kasut dah ni,tu yg terpaksa pakai higheel smpi melecet

Zura:masa kt midvalley mar dah carik,masa tu hubby tlg jagakan irina so mar jln sorang2 tp tak dpt gak,ada yg berkenan size lak dah abis-tu yg ingat gi city squre nk smbg mission carik kasut tp dah terperangkap sejam lebih kt toys'r'us!-a'ah kodok dah pulang ke pangkuan tuan dia!ni satu lg misi yg gagal hihi

2:58 PM  
Blogger Mommy said...

When i read ur blog, u posed a Question, Pernahkah...?

Sometimes kita tak pernah terfikirkan...

anyway i (HM) have just re-open my new blog at a new place.. Check it out!

2:55 PM  
Blogger mommamia said...

Dotty,no wonder la i pegi bumpytummy takleh log-in,dah bukak blog baru ya-i'll visit u there k

11:22 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home