Bubbles of Life

Life is what life is

Friday, May 11, 2007

srupppppppppppppppppp...

When i eat, I love to menghirup 'srupp srupp..', that's why i love all soupy meal so that i can menghirup smpi kuah kering dan meninggalkan isi2 shj and i love seafood too...so the best combination of having these two in one meal is by EATING STEAMBOT!! and to double up the 'orgasm' of eating steambot is when you choose to go for BUFFET STEAMBOT!! haha!! buffet means to eat all you can, hirup as much as u want,wallop every meals that they provide without feeling worry of the price charges and sekira suka me'refill' la sebyk mana yg anda mahu even at the end of the day terpaksa membuka butang seluar jeans kerana ke'sengkak'kan perut yg teramat.]

Venue: Flaming Steambot, PJS11 Bandar Sunway
Price: RM17.50 per person(kid is not counted but not sure up to what age)
Operating hour: 5pm-12pm
Ambient: cosy and nice
Food: marrrrvellousss (depend on individual taste, this is a rating made by my tekak and perut)

Welcome to Flaming Steambot Buffet!


Variety of foods laying on the table-choices of bebola semua ada kat sini;bebola ikan,udang,ketam,sayuran,crabstick and a lot lagi yg aku tak tau nama dia apa..sederetan row ni semuanya jenis2 bebola!

then the other row of food ada semua jenis seafood utk dimasukkan dlm stemabot pot;udang besar2, ketam, scallop, ikan pari yg dah dipotong kecil, kepah,balitong pun ada! byk lg la-not only this,we also have sayuran2 yg boleh dicampur i.e kangkung, sawi cina(i think la kot) and a few sayuran lg-then ada telur puyuh n telur ayam kalau nak campur ikut selera masing2..


tadaaa!!ni rupa dia bila dah campur2, all the balls (balls ke?ehe) terapung2 and seafood sumer tak nmpk sbb dah tenggelam dlm pot tu-the tomyam kuah is sooo tasty!!sruppp sruppp pedas masin masam dia semua cukup, fuhh berpeluh makan,mmg best!oh lupa,boleh jugak kalau nak rebus pakai chicken soup in case utk org yg tak suka mkn pedas-this thing boleh juga di improvise kan,nak campur noodle ke ( a lot of choices too),mushroom ke,byk la benda2 kat sana yg boleh di campur and semua sedap!

and for those yg ikut family member tp tak suka mkn steambot, boleh la mkn nasi, menu yg ni tak byk sbb speciality dia steambotkan so mcm buat syarat je laa..ada lauk pauk skit i.e chicken curry, fried chicken, sayur bla bla-ada kuih muih jugak spt popiah and karipap-so it's worth to pay rm17.50 and get all thiskan?

hah,ice cream pun ada,pilih je nak perisa apa and nak mkn brape mangkuk-talking bout dessert, selain ice cream ada puding, fruit and fruit coctail..ahhh,perfectkan?so now u know why i have to unbutton my seluar jeans lps mkn semua2 ni kan?dgn ketam,udang,segala bapak bebolanya, noodle, popiah 5 ketul, telur puyuh 7 ketul, hirup kuah tomyam bermangkuk2, ice cream,buah lagi pehh series aku buruk lantak! So kpd sesiapa yg suka steambot boleh la try kat sini

the look of the eating area,hah tu dia big boss tgh menikmati seperiuk steambot


me yang sedang srupp..srupp hmm nyumm nyumm


ni lah hasilnya bila mkn byk, muka aku pun dah mcm size pinggan nasi tambah,mcm piok stembot tu pun ada gak-burrpp,alhamdulillah..2 beranak yg kekenyangan,irina kenyang mkn ice cream jer,asikla muka aku kat dpn ice-cream box tu refill utk anak,utk diri sendiri pun iyer jugak urghh!montellll!

5 Comments:

Blogger Mommsie said...

Amboi bestnyer.. Thank you for this entry.. I love steamboat, kalau pergi pun satu tempat jer kat tmn tun. Hmm nie boleh try nie..
Suka menghirup? hmm nie belum try menghirup kuah ikan singgang ngan nasi..phuh!sedap.. heheh

3:25 PM  
Anonymous xura said...

hmm... yummmyyy... harga pun ok. cam blh try kalo pi kl nnt. tp part ice cream tu, x tahan nk layan aiman lah jwbnye!

btw, mar still maintain je dlm gmbr.

5:54 PM  
Blogger noha chomel said...

bestnyyerrr...lama tak makan steamboat, selalu pi kat kelana jaya tu, dah muak la...bagus la entry ni mar..thank you 4 sharing....ada gak mlm ni, aku heret hubby aku pg sana..aku call ko tadi nak tanya exactly tempat dia kat mana, mana ko pegi tak angkat???

steamboat ni healthy sket, sup2 je, takde goreng2...eeii...best2..

like mommsie said, ko penah hirup tak kuah singgang makan ngan nasik...ppergghh...tu mmg best, lagi best kalau ada ikan masin dan sambal belacan...hhmm....best!!!

10:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

emmm sedap..
teruja lak nengok gambo.....

bole gak cuba kalo naik kl..
ni bukan steamboat kat kelana jaya.
yg terkenal tuh ker....

best nyer ko bole tahan gak makan.
tp maintain jer..
ni yg aku jeles nih...
masalah nyer hubby aku bukan
jenis yg pemakan..suka mkn..
aku jer yg happy time part mkn nih...
eiisss..jgn kata makan..tengok gambo makanan pon memberi kebahagiaan pd aku...
hehhe....

1:24 PM  
Blogger mommamia said...

Mommsie:Dotty,hirup singgang mmg favorite i esp singgang MIL masak,fuhh mmg kaw!i selalu hirup sorok2 taknak MIL nampak,takut nnti dia ingat menantu dia buruk lantak hihi abis kuah2 sumer nak hirup hihi

zura:hah aiman fav mkn ice-creamkan?mmg 'heaven' la utk aiman,pilih jer nak fav apa,ambik la brape byk pun nak ambik-mar rasa kalau zura dtg bwk aiman,zura kena duduk dpn ice-cream box tu jer la jwbnya,sama mcm mar aritu hihi

Noha:betul noha,aku rasa dia healthy rebus2 takde minyak la aku bantai mkn sampai perut sengkak hihi,konon2 mkn byk pun takkan ada effect pape la kan-aku tajk pernah lg gi yg k.j tu,cam nak try gakla,nnti aku call ko mintak add eh

Ju:aku laki bini kaki mkn ju,tp slalunya aku mkn lg byk dr laki aku mkn,dia dah abis mkn,aku tak abis2 lg mengunyah,pastu lg teruk apa2 yg dia tak larat nak mkn aku akan abiskan kasik licin-maintain?tak ju..aku agak kembang dah ni,series ckp,yg ko tgk tu muka aku je tu,tu pun kembang skit,bottom part ko tak tgk lg hihi-dtg kl try la steambot ni,ko sure familiar area sunwaykan?tmpt ko berdating dolu2 tuuu hihi..

12:08 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home