Bubbles of Life

Life is what life is

Wednesday, March 21, 2007

pembungkusan di mlm hari

Last weekend shopping kat tesco brg2 ni..



ada chickadees, lollipop, chocolate, jelly, candy and tak lupa goodie bag..

then rasa cam tak best, semlm grab mainan wisel ni plak.
then semua2 snack td beserta dgn mainan wisel ni di pack masuk dlm goodie bag, so sume total ada 25 bungkusan kecik snack..


tadaaa..siap dah 25 goodie bag-mlm td tido pukul 12 lebih membuat kerja2 pembungkusan..and pagi td hantar irina gi nursery, bwk la skali bondongan bag plastic ni utk di bagi kat kwn2 irina di nursery..sumer total ada 25 org,so 25 goodie bag..(actually buat 27,extra 2)
kenapa tiba2 berhati mulia? membuat kerja amal dgn bersedekah mknan snek dan wisel kpd anak2 kecil di nursery?bukan naik gaji, bukan dpt increment, bukan kena loteri..
it's a birthday celebration!happy 2nd birthday to my kesayangan lemak berkrim Iman Irina!
eee dah besar,dah 2thn,happy birthday syg,meh mommy tiup perut lemak tu meh!
ptg ni turn beramal jariah utk cikgu2 kat nursery plak,i think KFC bucket will do..hati cikgu2 pun nak kena jaga gakkan..(aku tau aku kedgran spt seorg emak yg kiasu,politik beb!) ;p

7 Comments:

Anonymous xura said...

happy bithday to u.. happy birthday to u.. happy birthday to irina.. happy birthday to u...

wah seronok lah kengkawan irina dpt snek tu.. nmpk chickadees tu, rase t'ingin plak! heheh.. kejap je irina dh 2 thn.. mesti dh lg bijak kn??..

btw, irina, be a good gurl okay.. :)

11:32 AM  
Blogger mommamia said...

on behalf of irina,she says thank you auntie 4 da wish!
chickadees tu mmg bestkan?dulu kecik2 faveret ni!so yg ni sebenarnya mommy ng abah yg excited beli lebih sbb nak mkn sendiri heheh-aiman next mth 2 thn gak kan?dua2 org ni bagusla kalau jumpa sorang mulut becok mmg pompuan abis,sorang lg penuh dgn kemachoan sesuaiii!hihi

4:47 PM  
Blogger julia_B said...

happy b'day to Irina...
waa baguzz la semua friendz kat nursery.
dpt buah tangan.....

abis tak celebrate katumah ker???

10:12 AM  
Blogger rafiqaheliza said...

Abg Ashraff and Aliff would like to wish a warm Happy Birthday wish to Irina! Abg Ashraff cakap "Welcome to Terrible Twos stage..Best tau! U got to scream and shout, guling2 atas tanah but your momma can't do anything bout it. Best tak?"

12:48 PM  
Anonymous xura said...

mar, fyi mlm semlm zura dh beli chickadees tu! konon nk mkn sembunyik2 drp aiman, so umpan aiskrim utk dia. skali tu, dia kata "nanak ayim (eskrim), nk nyam nyam (chickadees)!"

insyaallah aiman will meet irina one day.. :)

12:57 PM  
Anonymous nohachomel said...

happy birthday irina! nanti mommy buat majlis kat umah calling2 auntie eh??

12:58 PM  
Blogger mommamia said...

Ju:parents yg lain sumer buat camni,so aku pun ikut jer la buat,sian pulak kat irina-celebrate kat rumah tu tgh dlm perancangan,tp tak dpt nak cari date yg sesuai lg,masih samar2 hihi

Raf:thanks 4 da wish abg ashraff and baby aliff,and abg ashraff,what u said is so truly rite!i even tried berguling2 at frozen food section at tesco over a big cup of ice cream,berguling2 and just cried my heart out and suddenly the ice cream was in my hand,and the best part is mommy didnt babab me!bestkan abg ashraff!:)

Zura:hihi beli dah?umpan ais krim tak berjaya nmpknya,kita dulu kecik2 peminat chickedees smpi ke anak2 kita pun suka!turun temurun ni!

Noha:thanks 4 da wish auntie,oh dont worry auntie noha,nama auntie mmg dah masuk dlm list VIP heheh

5:45 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home