Bubbles of Life

Life is what life is

Thursday, February 22, 2007

Rombongan Cik Kiah -Episode 1

Amaran: sila jgn muntah darah, entry ni penuh dgn muka tuan punya blog yg kelihatan spt gila glam bergambar dan berposing sana sini. Harap maklum.

Langkawi: Day 1 (Thursday 8th Feb 07)

Reached langkawi air port around 12.30noon, terus check-in kat condo istana, pekan kuah. Basically we did nothing on this day, cuma lepas lunch we went to idaman suri,one of the fofular shopping complex kat pekan kuah to survey brg2 and the rest of the time lepak kat kondo, ptg acara men'conquer' swimming pool dan mlmnya just relax tak kuar mana2 pun..save energy for next day's activities..



this is what i called swimming..mencelupkan lutut di gigi air,menarik bukan?

keluarga pak omar sedang menguasai kolam.. aku geram jer nak masuk adult punya pool tu,tp kena jaga anak la pulak kan..so acara mencelup lutut aje laa..

L to R:along's hubby, along, ija's hubby and me
kita tapau je mlm2 awak,semua org penat nak kluar, syok gak rent kondo ni,sume facilities ada, pinggan, sudu,toaster..tp jgn la pulak beria2 memasak kan, bwk kuali piok guni beras bagai..kami tidak akan sekali kali memalukan nama pak omar kat kg


my beloved sistahs;ija, along the eldest, and our youngest sis, adik-no no, she's not spastic even she does look like one
Langkawi: Day 2 (Friday 9th Feb 07)

Us, at dataran helang..

another different view at dataran helang

after dataran helang, we went to satu tmpt perusahaan gamat and memborong product gamat (standard la ni gi langkawi mesti beli minyak gamat), tp takde gambar la plak..takpe la,skip terus ke acara yg seterusnya iaitu perkampungan mahsuri..hah ni gambar kat telaga mahsuri. Lama jugak kat sini, ada kubur mahsuri, rumah mahsuri and ada muzium menceritakan kisah lagenda mahsuri..


after lunch, kita pergi sini pulak..underwater world langkawi..bestttttt!!tp mmg masa ni panas terik kepala dah start sakit, mmg potongggg, org dtg dr jauh nak tgk ikan, walrus, penguin anjing laut segala dia sibuk nak migrain pulak kepala ni..

motif gambar?selain nak menunjukkan muka 2 beranak yg berminyak dan kelegaman, tu hah nak tunjuk ikan besar lalu tp tak jelas sgt, mmg byk yg snap dlm ni sume gelap2 and ada reflection sbb glass kat blakang, boleh la ni..


another gila glam pose. Lps underwater world, kita naik cable car pulak-fuhh mmg gayat, tinggiiiiii..masa ni kepala dah bisa semcm sbb migrain, tp control sbb gila glam punya psl nak bergambar. Irina takut naik cable car ni, dia peluk mommy kuat sgt


dekat 2nd station 700m above sea level!mmg cantik sgt pemandangan!the weather was nice but it was chilling up here!


kesudahan hari ke 2 di langkawi..saya M*****a bt Omar dgn bangga nya ingin menyatakan bhw saya telah memuntah di station cable car yg berketinggian 700m di atas paras laut, di mana saya yakin tidak ramai yg berpeluang utk memuntah dgn ketinggian yg sebegitu, di tambah lg dgn kehadiran ramai pelancong2 asing yg turut menyaksikan..giler la aku dah takleh nak cover dah, masa ni mmg dah tak terthn2 dah sakit kepala, telan ponstan pun tak jln, terus muntah..nasib kakak2 sume best and verrry helpful-my retarded sister?dia yg byk jagakan irina, retard retard pun boleh harap,thanks sistahs!

nnti smbg lagi..

4 Comments:

Blogger noha chomel said...

adehhh marrr...malunyyyerrr aku, tapi sebagai kawan yang supportive, takpe..takpee...(sambil tepuk bahu), bukan ada yang kenal pun kan, ntah bila nak jumpa diaorg2 yang ada kat situ, kan??

anyway, ok je irina kan? senang la nak berjalan..oh ya, patutnya, ko upload sekali gambo beg yg ko bawak ke sana, camne le kesudahan entry mari menyumbat luggage tu..

1:10 AM  
Blogger rafiqaheliza said...

Peninglah pulak makcik ni...Tapi dalam gambar tetap maintaiinnnn...
Boringkan travel bila pening ni? I dont like this 3 diseases - pening, sakit perut and sakit gigi. Pasti hilang selera nak buat ape2. But then, bukan sume ade peluang nak vomit kat tempat tinggi...

P.S : Nampaknya Irina tak tinggal2 puting dia..

10:42 AM  
Blogger ~chiconas~ said...

hehehe... sudahnya tuan punya badan yg muntah...

11:48 AM  
Blogger mommamia said...

Noha:haha! ko mmg supportive noha,ko la kwn yg dah memberikan aku semangat setelah aku memalukan diri sendiri,aku terharu hihi-irina ok je bwk jln,cuma dia tak sihat ni,kena la angkut ubat inhaler dia sumer gi jln,so far dia ok coperative la masa mkn ubat-luggage tu?ko imagine rupa kotak yg di sumbat2sampai ko kena duduk atas dia sbb nak tutup and solatape dia,hah camtu la luggage aku hihi

Rafiqaheliza:a'ah mmg btul!sakit kepala,sakit perut,sakit gigi mmg sakit paling tak best skali,yg ala2 kita berdaya tp tak berdaya sebenarnya-tp dlm tiga2 ni i paling gerun sakit gigi laa..nangis tak tido dibuatnya-i told u rite,irina mmg dah kronik dgn puting dia tu,really need to do something,24hrs mulut dia nak bersumbat dgn puting,eee geram i!

chiconas:tu la kesudahannya..sungguh tak best dan anti-climaxkan?hihi

5:56 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home