Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, January 16, 2007

irina's zone

I haven't blog bout Irina for quite sometimes, so what she's up to now?

For a toddler who's about to become two years old in two months time, she's progressing verrry well..active, naughty and sometimes manja and mengada-she's also a fast learner, like to immitate whatever mommy and abah said hence we dont dare to say bad things in front of her bocz she'll pick up the word fast and say it back to our face, terrer heh?

besides that, she's still in deep obsession with mr barney whereby she already has a few of barney's collection as an option to watch. This mean she has more time to spend with barney and we have less or shall i quote no time at all for buletin utama or any hbo movie or even iklan tv huhu..and i also noticed she enjoys watching animal planet juga dimana kalau aku terasa spt vcd player tu hampir nak meletop kepanasan,i'll switch to animal planet and dia akan terpaku dpn tv sambil bertanya.."mommy,apa ku,apa ku" (apa tu) haah letih la plak nak melayan soalan2 kan,tp takpe janji dia duduk diam.

Hah,part yg ni best, irina is now able to pronounce her own name as well as mommy's and abah's name quite precisely haha!it's not only that, tokbak's, tokmak's, grandma and grandpa's name too are in the list, so here it goes:

what is your abah's name?yano ayiss
what is your mommy's name?ma fu hah
what is your name?iman iyina
what is your tokbak's name?oomai
what is your tokmak's name?za ie ta
what is your grandma's name?naa fii hah
what is your grandpa's name?muu syaa

haha!cute sgt bunyi!and she also knows our cat's name kat kg, she will shout Yassyerrr (Yasser) or Bojo (Bozo) everytimes she saw them-who else that she calls by name?hah Aishah and Farah, her two friends at nursery, she will always said 'bye-bye fawah' or 'bye-bye aisyah' when we fetch her..hmmm..terasa anak dah membesar..

whatelse?hah..recently we find out that irina develops interest to be like a kakak apabila bersama babybear nya, ehe,lain mcmkan bunyi?mcm tak sabar2 la plak nak jadik seorg kakak,ni yg gerun ni..her favourite time now is 'feeding' her 'anak2' ataupun menidurkan babybear sambil menepuk2 babybear tu hihi berangan..berangan..ok enough said, just see the pic:

mula-mula menyusun 'anak-anak', pinggan dgn sudu standby tepi..

get ready utk menyuap..


"aaaaaauummmm"...mamam time..

haha..sooo girlish rite? anak pompuan...

8 Comments:

Anonymous xura said...

wahhh... nmpknye irina mmg btl2 nk jd kakak nih! hehehee...

mmg keperempuanan sungguh. elok je main ng anak2 patung tu. kalo aiman main, abis 1 rmh kena ball dia!

9:15 AM  
Anonymous nohachomel said...

mar : anak pompuan mmg macam tuh, jab lagi nak ke dapur la, menyapu/vakum la, apa2 yg kita buat dia pun nak ikut

and at this age, baby/toddler bole dikategorykan as question machine/ mesin soalan, hhmm....mak bapak je la yg larat tak larat nak jadi mesin jawapan pulak...

9:33 AM  
Blogger Hot Mama said...

mar wats ur no. i nak invite u to aidan's aqiqah

2:41 PM  
Blogger mommamia said...

zura:haha mmg pompuan abes..okla tu kan,yg laki main bola,yg pompuan main anak patung,kalau the other way round lg la haru!tak ke pening tu nnti hihi

noha:alamak noha,bab2 penyapu senduk pun dah,mmg payah nak menyapu skang ni,nampak kita pegang penyapu je dia sibukla terkedek2-aku mmg dah jadik mesin jawapan dah skang huhu

2:43 PM  
Blogger mommamia said...

Hotmama:yeay boleh jumpa aidan!hihi tq a lot masukkan i dlm guest list u,I'll e mail to you my no k

2:47 PM  
Blogger julia_B said...

yelah..
jasmin bulan depan masuk 2..
tapi dia tak suka main patung...
cartoon pon kurang...
aku peratikan dia suka main sudu dan kotak,kertas...pen..payung

bila la bole jumpe Irina 'life'
agaknye kalo kita jumpekan mereka
amacam reaksi mereka kan???

11:49 AM  
Blogger mommy@lif said...

hahahah mommamia.. dah boleh bagi real adik dah tu... **wink

1:01 PM  
Blogger mommamia said...

Ju:wah,jasmin lg terer,ni bkn typical baby yg berminat dgn patung n cartoon2,main kertas,pen?dah tunjuk bakat nak jadik lecturer mcm mak dia la hihi-tu la jom jumpakan anak2 kita ni sume,mesti mcm2 ragam n perangai!

Mommyalif:i tunggu you!*wink blk* heheh!

1:57 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home