Bubbles of Life

Life is what life is

Monday, November 27, 2006

The one with the pimples and the babat..

Today is Monday

Which dated 27th November 2006

Which somehow exactly 28years ago, a baby was born in Muar

Not really an adorable baby (gelap, less hair,underweight, mata belalak, sumpah tak comel..) but enough to make her parents happy n fully gratified with her presence..

And that little baby grown up to be errr quite a naughty little girl but still abide on every rules her parents set…and errr still tak comel, malahan adalah sgt comot dan sentiasa berbau matahari..

And that comot little girl grown up as a normal teenage girl with all the raging hormone triggered abruptly and created so much headache to the parents but still she get unconditional love n attention from the parents n her siblings, and errr again she’s still not hot, she's having innerself crisis, she hated her school, she started to develop babat here and there on her body,the raging hormone caused the pimples to fully erupted on her face..yeah yeah what a pathetic teenager life she had..

But gradually that rebel teenage girl reached the stage of maturity and decided to stop retarding herself and started to behave well n be matured..and she found her true love too and this time the urge of kegatalan hendak berkahwin membara-bara..takyah tanya,still tak hot babe,tak mengancam n pimples still ada lagi, but she's no longer a retard girl..

And apparently that woman now is a mother to a little girl and happily married to her beloved guy…

How time flies very fast…28years full of ups and downs and somehow she managed to survive..

And now, that woman is typing this and post it to her blog on her 28th birthday feeling gratified to God for giving her so much opportunity in life thru her bad and good moments in life..for giving her an opportunity to breathe and live through so many bad and good experiences and she become more strong..for surrounded her with such a nice and wonderful persons in her life;my parents,siblings, hubby, Irina and all of you my friends out there...

HAPPY BIRTHDAY TO ME...MAY GOD BLESS ME AND ALL THE MEANINGFUL PEOPLE IN MY LIFE..

Amin..

9 Comments:

Blogger julia_B said...

happy B day MAr....
semoga ko lebih BAhagia....
sihat..ceria...pjg umur..
lah...semua yang baik2 lah.....

10:12 AM  
Anonymous xura said...

happy belated birthday to mar.. semoga allah pjgkn umur dgn kesihatan, murah rezeki dan berbahagia slalu...

x sangka kita ni sama2 lahir in november.

10:14 AM  
Blogger noha chomel said...

wwoohoooo.....Happy belated besday!!! sorry arrr semalam tak sempat tgk, ada gak tgk pepagi ko tak post lagi entry

ppsstt...takde makan kek ke??? aku dekat je ngan umah ko, calling2 la ek...hheheh

love u dear, semoga sentiasa di dalam rahmat Allah, berbahagia hidup dunia dan akhirat!

11:32 AM  
Blogger mommamia said...

Ju:aminnn..aminn..thanks ju for da wish!

Zura: tq wish!laaa zura pun nov ke?brape haribln?ni mesti belum b'day lg,kalu tak, mesti dah tulis dlm blog kan?kita sama zodiac la ni

Noha:hihi tq dear!luv ya too!so far takde lg mkn2 kek,kalu ada haruss aku jemput ko noha,aku kalu psl mkn2 ni mesti teringat kat ko,don wori lah!hihi

9:49 AM  
Blogger mommy@lif said...

mommamia, happy belated birthday!
moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yang baik & dirahmati Allah selalu...ameen!
and many happy returns :)

10:31 AM  
Blogger noha chomel said...

hhmm...saje nak tambah nihh...

mana ada babat mar, aku ada la babat, sejak lahir sampai sekarang, camne ek nak hilangkan babat nihh...sigh...

bab pimples tu, heheh...sori tu la dear, ko mmg JUARA...hehehe....eh, ko pakai product apa eh? ada makan supplement tak?

psst...lagi satu, juara ketawa...bley semput wooo kalau join ko ketawa...pecah perut!

3:55 PM  
Blogger mommamia said...

mommyalif:thanks awak!
amin..amin..amin..

Noha:ada noha..babat aku tersorok,cuba selak baju tgk perut fuhh!terperanjat!hihi-bab jerawat plak,aku ingat dah kawin beranak pinak ni takde la,hmm tak jugak,but mmg kurang la compare masa muda remaja dulu-aku pakai clinique,tp byk brg dah abis,skang ni cam tak mampu la plak nak beli complete set,nightcream aku pakai citra ayu,sukati aku je kan pakai campur2-supplement hmmm..yg specific utk kulit takde la tp aku ada ambil spirulina-ketawa rabak aku masih kekal rabak smpi sekarang heheh!

9:32 AM  
Blogger Hot Mama said...

heppy bday! eh bday u dkt sgt ngan mine... Go Saggy!!!!

1:44 PM  
Blogger mommamia said...

Hotmama,laaa sezodiac rupanya kita,tq for da wish,go saggy go!

5:31 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home