Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, October 31, 2006

Diari Aidilfitri 2006

Location: Marang, Terengganu

Tahun ni turn beraya kat terengganu dulu, seronok jugak sbb we all jarang dpt blk sana,so masa raya ni la nak jumpa semua sanak saudara kat sana..alhamdulillah..dah kawin ni sedara mara pun dah bertambah berkembang n bertambah ramai..sepupu sepapat mak sedara atuk sedara sume nak kenal masa berkumpul raya ni la pun..ramai org ckp negeri pantai timur suasana raya tak meriah sgt,but not for my in law punya family, meriah!lbh kurang sama mcm suasana beraya kat Johor,mana taknya sedara mara kat t'ganu ramai!hah tapi bezanya tang marhaban, sini takde aktiviti marhaban mcm kat rumah muar, kalu ada sure lg best..first raya mmg tak gi memana, dr pg sampai ptg tetamu dtg, sng cite tgn aku tak smpt kering asik dok basuh pinggan gelas kat dapur, mmg ramai la yg berkunjung, penat tp seronok jumpa sanak saudara!

1st day raya-24th Oct 2006, Tuesday

melayan family mkn di pagi raya, ma masak rendang ayam mkn ng ketupat palas, pastu nasik dagang n miera masak spagetti, sedaaap..but pardon me,bila sebut hari raya aku mesti nak mkn ketupat nasi esp dgn lodeh n sambal kacang,ni lauk wajib kat muar selain kurma daging n ayam masak opor-rata2 kat sini aku tgk mmg juadah ketupat pulut, mkn ketupat pulut ok tp cam tak kenyang n tak puas, dasar perut melayu tulen aku ni!



dah melantak di pagi raya,berposing lak with my LITTLE babe..konsep hijau thn ni,tp hijau irina mcm terlari konsepkan?hihi


berposing with my BIG babe pulak


Us di pagi raya..ma, remie, miera, big babe, little babe n hot babe heheh

2nd day raya-25th October 2006, Wednesday

turn kitaorg lak beraya merayap rumah sanak sedara..ni kat rumah long,syok umah long ni betul2 tepi pantai!

Raya kali ni irina la paling seronok, dpt tgk lembu kambing, main ng ayam, duduk lepak tepi pantai, tgkla muka dia yg penuh keterujaan ini..mcm muka culture shock pun ada gak

dr pagi smpi ptg kitaorg beraya,tp blk awal gak sbb mlmnya nak buat persiapan utk satu majlis penting, selain drpd raya we all look forward for this majlis jugak..majlis apa?

3rd day raya- 26th October 2006, Thursday

Miera's engagement day!!selamat akhirnya miera ditunangkan dgn her man Mr Syawal, alhamdulillah,thn dpn insyaAllah bertambah la menantu ma..mengambil berkat bulan syawal utk bertunang dgn Syawal..eh eh rhyme pulak bunyinya hehe,congrats sis!n you looked gorgeous too-ma jamu nasi beriani with dalca n ayam masak merah,laksa penang pun ada,mmg meriah hari tu!

Me with the bride-to-be


raya ke-4 which was hari jumaat,kitaorg bertolak blk Muar, sampai muar dah ptg, hari sabtu pulun beraya rumah sedara,ahad blk kl dah..huhu..tak puaaaaaaaaaaaass!nak raya lagi!gambar kat muar pun tak smpt nak snap..takpe la thn dpn pulun habis beraya kat muar,kalau pjg umur murah rezeki..insyaAllah..

5 Comments:

Anonymous xura said...

selamat hari raya!!... raya sakan nampak! gmbr yg pakai skirt tu irina ke???... x mcm muka irina lah! hmm... aiman pun cam irina, teruja kalo tgk ayam! ;)

5:20 PM  
Blogger mommy@lif said...

hi hot babe!! hihi gelak i baca pasrt tu.. nway selamat hari raya :) hihihi syok raya kan kan? my mom (though dok phg) raya mesti buat ketupat palas.. makan ngan rendang tok kerbau..and menu this yr nasi dage

comelnya irina pakai baju kurung..

3:04 PM  
Blogger mommamia said...

zura:slamat hari raya zura!sakan gak la thn ni,sama naik sakannya ng anak hihi-irina la yg pakai skirt tu,lain dah ke muka dia?aiman ng irina kan girlfren boifren,so perangai pun sama la hihi

mommyalif:i mmg syok sendirikan,dah mak org pun perasan chic lg hihi-i rasa pantai timur punya hidangan wajib ketupat palaskan?so far i tak jumpa ketupat nasi lg-rendang tok kerbau?wah rendang tok mmg fav i,tp tak pernah lak rasa kalau daging kobau

9:37 AM  
Blogger julia_B said...

meriah...
mmg meriah....
tapi lg meriah kalo balik kampong kiter tak???
hehehehhe..

jasmin ....
raye pertama pakai baju kurung....
sampai raye ke dua..
pastu melaram baju dr Malta..
bapak dia belikan sampai 7 pasang..
aku sepasang haram pon tak dibelikan...
anyway i love him soo much...

1:55 PM  
Blogger mommamia said...

Ju:amboi,smpi 7 psg baju malta si jasmin melaram!ni lg sakan dr irina ni!hihi-ala Ju,apa sgt baju malta dibandingkan dgn kasih syg n care yg hubby ko dah curahkan kat ko, lgpun ko dulu dah puas manja dgn dia 2thn kan,skang ni bagi can kat jasmin lak dimanjakan hihi-kampung sendiri haruslah lg meriah!

5:12 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home