Bubbles of Life

Life is what life is

Monday, August 28, 2006

To know or not to know?it's your choice..

I'm having a dilemma..

a BIG major innerself crisis ..this is all about making a decision..

a rite decision of what channel to tune in tonite,

or to be more precise,

which one worth my forfeit of time.. CT-DATUK K or MAWI-INA?yes..that's my dilemma

dont laugh..no kidding here..this is SERIOUS..

how to get myself not to know about all this 'big and historical' event of the decade happened ever?how to be the only one to know nothing about this 'important' story whilst the rest of the society is concerning?how does it feel to be left behind and not getting updated of the hot story?again the HOTTEST sad love story of a decade,tell me how not to?

this morning,while i drove my way to the office, i listened to one radio station that make this tagline for their morning topic..

"Mawi/ina atau CT yg patut ditonton mlm ini?" (something like that..)

and they received a very responsive comment from their listener,wow..no jokes man,this really become a national issue, how come u r not aware of this mar?i scolded myself..
then again this mrng suddenly i received a msg from my friend asking which channel i'm going to tune in tonite,siti or mawi/ina?n i should emphasize it here that the msg came from my GUY friend,and dia mmg jarang msg,ingatkan msg nak bertanya khabar,rupa2nya..again the same issue..
Oh n i still havent told u how i felt when suddenly the office working environment changed,my CHINESE colleagues yg slalunya never bother bout anything happened to the world and only kerja kerja kerja suddenly asking me bout the issue,about my perception towards CT's hubby,the controversy with the ex, about her nikah make up,her brg hantaran bla bla(yess it's a Chopard jewellery,thanks my dear colleague for acknowledged me of that) ..and my indian colleague asked me about what is 'cerai taklik', harta sepencarian and all that?hah not forget to mention my s'pore colleague suddenly e mailed me and asked bout what happened to CT and mawi?they became such a big HU HA in s'pore..u see..
it creates a phenomenon,everybody is getting themselves updated of the story,and being the only one yg ketinggalan zaman mcm tak syok u know,mcm u seorg yg tak normal..kalau masa lunch semua org cerita topik tu,then u sorang tak tau apa2 rasa mcm tak boleh masuk regu,cam tak geng laa,org yg tau ni semangat bercerita u sorang tak tau diam je..like last time semua org gilakan mawi masa tgh AF3 n my house takde astro lagi,i really felt ketinggalan zaman..bila org tanya "tgk tak mawi semlm,bestkan dia nyanyi lagu tu bla bla" i was like ....."takde astro"..perlahan je ckp..then org tak berbual dgn i sbb i tak tau apa2,i had such a quiet lunch..so that's the price i need to pay of not gettting/not managed to know about all this hot topic,m'sian fav hot topic huh?

so now..i have to langgar sumpah..sumpah yg mana aku takkan tulis apa2 psl artis fofular kat blog ni skang aku dah tulis, sumpah yg aku taknak ambik tau hal sapa nak kawin duda ke,kenduri kawin 'sederhana' tp meriah ke, sapa cukur kening ke, sapa desperado nak glamer ke, skang aku dah terambik tau, i break my own rules n credibility, semuanya disbbkan desakan n pressure dr society (sory terpaksa blame).

So tonite..hmm..i think i still got a few options of NOT to watch any of that so-called 'important' event/topic with a cool reason to give to ppl if they ask me:
1) black-out (my house only,so the rest still can watch)
2)wire tv terbakar
3)Remote control tv punya button rosak (no 1,3 and 4)

worse come to worse,i can jln2 with hubby n irina,mkn2 sampai pukul 11mlm kat mamak stall..yg takde tv..

8 Comments:

Anonymous nohachomel said...

huhuh...lucky me, aku ada kelas tiap2 malam isnin, jadi takyah nak menserabutkan kepala, btw, aku rasa kan mar, byk lagi isu2 negara macam isu jambatan ke, isu ekonomi dimonopoli c**a ke yg bole dijadikan program tv and of course isu kemerdekaan yg mana bebudak kita ni aku rasa tak merdeka lagi dari segi budaya dan pemikiran...iisskk...

ntah la, cari remote, tanya mata "hati' nak tgk channel mana..pada aku, dua2 tak penting, sebabnya kemudian2 pun ko akan tahu cerita2 tu dan jgn risau, tak salah kalau takleh masuk regu atau ko bukan org yg pertama tahu semua2 tuh... sebab aku yakin, ko dan aku adalah org yg cukup terpelajar untuk membezakan isu mana yg lebih penting..betul tak mar??

btw, kitaorg puasa hari, so makan kat luar lah, apa kata ko ajak hubby ngan irina makan kat luar sekali, aku gerenti, malam ni, jalan raya sure lengang giler...hehhehe...

5:46 PM  
Anonymous nohachomel said...

huhuh...lucky me, aku ada kelas tiap2 malam isnin, jadi takyah nak menserabutkan kepala, btw, aku rasa kan mar, byk lagi isu2 negara macam isu jambatan ke, isu ekonomi dimonopoli c**a ke yg bole dijadikan program tv and of course isu kemerdekaan yg mana bebudak kita ni aku rasa tak merdeka lagi dari segi budaya dan pemikiran...iisskk...

ntah la, cari remote, tanya mata "hati' nak tgk channel mana..pada aku, dua2 tak penting, sebabnya kemudian2 pun ko akan tahu cerita2 tu dan jgn risau, tak salah kalau takleh masuk regu atau ko bukan org yg pertama tahu semua2 tuh... sebab aku yakin, ko dan aku adalah org yg cukup terpelajar untuk membezakan isu mana yg lebih penting..betul tak mar??

btw, kitaorg puasa hari, so makan kat luar lah, apa kata ko ajak hubby ngan irina makan kat luar sekali, aku gerenti, malam ni, jalan raya sure lengang giler...hehhehe...

5:46 PM  
Blogger mommamia said...

betul tu noha..byk benda2 penting lg boleh dijadikan isu,tu la stesen2 tv ni lg memikirkan keuntungan drpd menyalurkan benda2 berinformasi..tp kdg2 kena slhkan audience gak,dah tu yg diaorg suka,so stesen2 ni ikutkan layaan je laa,janji untung..sbb tu la aku tulis "it's your choice",papehal pun semlm aku 'terjebak' gak tgk hihi,lyn skit2 je laa

11:15 AM  
Blogger XuRa@NurKasih said...

mmg dua2 citer x de manfaat pun kalo tgk. dua2 pun aku x suke. tp biasalah, even x suke, still bz body gak nk tau! :)

hmm.. btl noha kata byk isu negara yg lbh penting, tp aku rase majlis ct pun penting gak, kalo x, x kn tun M n a few menteris n sultans attend kan???... camne nk buat isu lain kalo at d same time org2 penting negara pun tgh enjoy wedding ct??

12:56 PM  
Blogger mommamia said...

haha,betul tu zura, menteri yg sibuk2 belaka tu pun boleh melibatkan diri dlm wedding ct,apatah lg kita org2 biasa yg tak sibuk ni haa..lyn je la ek kat tv tu..cam zura ckp la,nyampah2 pun bz body gak ni nak tau hihi!

4:41 PM  
Blogger XuRa@NurKasih said...

pssttt... mar, nasib baik lah x dpt jemputan, kalo dpt, menyampah2 pun, still nk attend jugak! nk jugak tgk weeding of the year kn? yg harga juta2 tuh! ;)

5:05 PM  
Blogger julia_B said...

aku..
tgk CT....
mawi aku kureng minat....
lantak pi lah...

alah bukannye aper..
to past the time...
tapi bab isu negara kita mesti
amik tau gakk....
jgn jadi pengemis,balaci kat negara sendiri

rasenyer kena seimbang lah...
jgn nak hiburan jer...
anak muda kita skrg nak HIBURAN jer....
sanggup abis duit voting...
in my opinion lah....
SENDIRI MAU ingat lah..
HIBURAN tu tak bawa kemana kemana..
CAri extra income..
or learn new skills...
lagi baguzzz.....
compete cari duit ngan c***
but do it with our own way....
c***dia belasah aper je..
halal ke haram ker...
oklah...
ceramah motivasi lah pulak...
MARILAH KENGKAWAN...
MAJU DIRI DAN BANGSA UNTUK NEGARA,

10:47 AM  
Blogger mommamia said...

betul ju!ada point di situ..bkn kata takleh nak berhibur,but sometimes too much!live wedding telecast, kluar frontpage newspaper,putus tunang kluar buku,what the heck happened to this ppl?malu la kat org luar,as if kita ni dah takde benda lain lg penting nak dikisahkan..papehal pun marila sama2 memajukan diri heheh

10:40 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home