Bubbles of Life

Life is what life is

Monday, August 21, 2006

Weekend si tiga beranak..

Sabtu tghari after lunch pergi KDU (Kolej Damansara Utama), hubby's friend punya co buat charity event kat sana, so ada byk gerai2 jualan yg menjual brg yg murah2..ada brgan baru,ada brgan terpakai spt baju, buku2, patung and brg hiasan..menarik gak la-mula2 tak plan nak beli pape pun,saje nak jln2 n bg moral support kat kwn hubby, tapikan budak kecik sorang tu kan..pantang betul tgk mainan, sume dia nak!dah pandai mintak dah skang..tkde plan pun nak membeli beria, tp tgk byk brg2 murah,so beli gak,sambil membeli sambil beramal la gitoo konon2nya hihi-tak pasal2 berabis rm60-itu budak kicik apa dpt?buku, patung, topi and mainan getah hedgehog,4 hengget je harganya..ni la rupa seorg budak yg excited dpt mainan..


"yess,this is what i want!"


muka kepuasan dpt 'pau' duit mommy n abah


The stalls..mcm2 brg ada,even 2nd hand goods but still in a good quality


Children's Books,murah tuu..


Anak Bapak..

Dah penat spent masa kat KDU,kitaorg gi 'mengukur jln' kat shopping complex lak,around 3 we went to One Utama since dah dekat. Mak aii..sale tak hengat!sana sini sale, fuhh menggoda iman sungguh-i managed to grab a few things for myself, beli office attire..lama tak shopping baju sendiri, seluar dah lusuh and out of shape, baju dah kusam, kdg2 tgk kat cermin dah mcm rupa Ah So..ye la sejak ada anak ni brg2 anak diutamakan dulu, tu yg kdg2 brg sendiri bertangguh2 nak beli termasukla underwear heheh-brg irina?huh cukupla!last month dah gi shopping brg dia,berlobang dompet hihi,dah siap beli baju utk raya sekali heheh-over kan mommy ni?alang2 sale..so kat OU takda beli brg irina langsung,sume brg mommy,hah tgk pic, tu gaya org protes mommy tak beli brg dia, dia dah penat pun satu hal gak tu..


That was saturday, how bout sunday?ukur jln lg,kali ni kat j.jusco equine park sri kembangan, baru bukak..lunch, beli kasut plak kali ni, hubby gunting rambut, irina naik ride..terserempak dgn noha sefamily, nurin,she's such an adorable girl, besar pjg dah, tp mmg aktif!tak dok diam you,mmg ada potensi nak hilang kat shopping complex hehe-we had a great weekend even ia weekend yg memenatkan n mengeringkan wallet huhu

6 Comments:

Blogger noha chomel said...

aisey mar, betul la minggu ni, minggu ukur jalan, minggu mengeringkan wallet juaaa...huhuhu....tapi nak wat camne kan, mmg sale...rugi plak kalau tak beli..

aku pun beli baju raya nurin, amboiii sana sini sale, juling bijik mata aku! nasib baik bole betul lepas menyopping tu...heheh... yg geram tu, masa nak try baju kat badan nurin, berlari dia ke sana sini, kalau dapat tangkap, langsung la terguling2 kat lantai...hhaiishhhh...sabo je la mama ngan babah dia...

4:37 PM  
Blogger mommamia said...

hahaha!guling kat lantaikan?irina pun dah pandai dah buat camtu,bila kita tangkap dia,start la dia beratkan bdn sudahnya baring kat lantai,tu strategi taknak kena pegang-mmg juling mata..sale tak hengat!cpt la abis sale ni,kalu tak keje aku asik nak gi shopping complex je,parah wallet!hihi

9:28 AM  
Blogger XuRa@NurKasih said...

wah, wahh... borong sakan ek??.. bestnye sale kat kl. zura pun dh start shopping utk raye. beli skit2, jd x rase sgt.

eh, muke irina dh lain la.. tp still cute!

1:09 PM  
Blogger mommamia said...

tu la zura,preparation utk raya ni mmg kena beli sikit2,tambah sejak dah berfamily ni,ye la..yg anaknya lagi,diri sendiri lagi,suami lg,dahtu kang mak sendiri mak mertua brg2 utk rumah..fuhh tak ke pening tu,kalau beli sekali harung mmg kering le jwbnya-lain ke muka dia?hihi lasak tu!

3:20 PM  
Blogger julia_B said...

emm....
budak mmg camtuh....
anak ko comel betul
ikut muka siape ekkkk...
hehhehe...


aku blom start shopping lagi....
mungkin next week sbb this week
sibuk ..
next week la aku nak beronggeng..
kan ader cuti merdeka...
rase cam nak shopping untuk anak gak..
aku naik kl..
maybe we can meet somewhere...

sepatah kata zura beli la sesikit nnt tak berase sgt...
kan raye coming....

5:05 PM  
Blogger mommamia said...

ala budak2 sume comel ju,kecik geram je tgk,tp part2 comel tu for sure dr aku maknya ni ha!hihi aku perasan jap eh!-ko turun kl ke merdeka?laa..yg aku dah plan nak blk muar..mmm..takde rezeki nak jumpa,ye la cam ko dah tinggal dkt ng parents bila cuti2 ni la ko berjln mkn angin,cam aku lak yg mmg jauh ng family cuti2 ni la kesempatan nak blk kg,takpe ju..next time insyaAllah,selamat bershopping n get ready utk menjulingkan mata hihi!

5:35 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home