Bubbles of Life

Life is what life is

Monday, June 05, 2006

Once Upon a Time..

I'm supposed to blog about my dating time with hubby on our 2nd anniversary,but due to time constraint and fever attack, i only managed to write bout it today..afterall i'm still in the 'honeymoon' mood(ciwah iyer la tu),bak kata HM, love is in the air hihi-so how i met this guy of mine?

back to years 1997,i was in my 2nd year a-level programme and masa ni zaman frust menonggeng for my batch when we knew that JPA was not able to sponsor us of studying abroad due to economic turmoil.So sbb frust we all pun buang notes buku sume taknak study utk a-level n hanya berhibur shj cthnya like a bunch of my fren tiap2 mlm pegi cybercafe chatting (masa ni internet baru popular n ramai gila chatting...so my fren chat ng this mamat yg kebetulan baru blk m'sia abis study n sdg mengusahakan tanaman anggur dibelakang rumah-this mamat very popular among my frens sbb dia rajin lyn my frens(5 org semuanya) ni..bwk mkn la, bwk jln2..keta dia tu dia je sorang laki kat belakang penuh girls ie my frens..mmg betul takde kejekan?so during this time i barely knew him, just knew his name n kalau jumpa pun just said hi-this mamat very closed to my bestfren, so he always sms-ed my fren thru my handphone..so dr sini la tak semena2 we became closed..jadi rapat sbb we are in the same wavelength, dia suka buat lawak n i kaki ketawa merabak, he's smart n even dia mcm kebudak2an sbb suka lyn kitaorg yg masih budak2 masa tu tp bila bab serius dia akan serius n matured, selalu nasihatkan kitaorg supaya study..tp sebenarnya the most attractive part kat dia masa tu ialah dia berambut pjg(konon cool la) but masa tu my taste mmg guy rambut pjg,i like!

so sejak we all rapat, kluar pun berdua2 je..curi2 pulak tu!bkn apa sbb my frens yg 5 org lg tu mmg rapat ng dia, takut kalau yg lain tau nnti kecil ati tak bwk diaorg...our 1st dating ialah piala malaysia 1998 kat stadium bkt jalil; t'ganu vs perak hihi,good reason betul nak ajak datingkan?mlm tu tak semena2 i menjadi t'ganuian hihi, tak pernah2 la nak minat bola boleh plak lyn kat stadium, nak ambik ati punya psl..t'ganu kalah mlm tu, penat je jd tukang sorak!-too much memories masa awal2 bercinta tu,he came all the way from cheras to shah alam semata2 ajak teman dia mkn ais krim, tgk car race kat bt tiga shah alam..hah tmpt berdating ialah ss15 maple (kedai abg sahak)ada lg kedai ni, restoran ravi (dpn sunway hotel)tak sure ada lg ke tak,klcc, modesto's (yg ni totally gone), ampang point..huha huha jugak,but my man ni byk tlg i psl study,we all ambik course yg sama n dia pun dah bekerja masa tu,so masa dating tu kdg2 bwkla buku or tutorial yg mana2 tak reti nak buat then dia la yg tlg ajarkan..i bengap subject thermodynamics n this man of mine helped me a lot on this subject!so basically seronok jugak bercinta dgn org yg sama course apatah lg dia dah abis study n berpengalaman,ok sgt2la!selain drpd moral support,si boifren ni byk gak berabis duit utk girlfren dia yg tgh belajar ni hah, c.card supplementary pun ada tau hihi

since 1998-2004, there's a lot of ups and downs in our r'ship..tp alhamdulillah sampai juga seru we all berkahwin..our engagement was on 3rd jan 04 and we married on 29th May 04 masa i berumur 26yrs old and hubby 30yrs old..so dear The Almighty, let both of us stay together, may happiness and barakah always be in our household, bless this relationship with a few of our 'miniature' popping out and may this marriage will last longer till death do us apart...amin..


11 Comments:

Blogger mommy@lif said...

oh no! my housemates pon gila chatting..reading ur entry ada kena sikitĀ² ngan my love life.. hahahaha u kat ppp gak ke? huhuhu a-level ek? batch baper. cos i pon study kat situ.. batch adp4.. tak sangka kita sebaya..hehehe u satu batch ngan waheeda tu ek? :P nway happy anniversary..i pon tolong aminkan doa you.... amiin!

9:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

lama jugak mar kenal hubby mar sblm kawin ek??... so, skrg ni kira dh kenal dia 100% lah ni ek??.. kiranye sekilas ikan di air, dh tau jantan betina! :)

10:26 AM  
Anonymous xura said...

opsss... mar, yg 'anonymous' kat atas tu - zura. x tau lah knape x blh bila click 'other'... sabo je lah!

10:27 AM  
Blogger Hot Mama said...

Hahahah! Cutelaa ur love life story. Wah siap gi dating tgk football match... heheheh

So ur hubby still rambut panjang ker?

1:43 PM  
Blogger mommamia said...

alif's mommy:oo u budak adp ke?i buat pre-degree kat PPP pas abis a-level kat ypm cheras,tp i kat PPP tak lama 6bln je pastu kat Uitm induk lak-kita sebaya eh?i spm thn 95,u?ramai gak geng2 i buat adp dulu kat PPP,ntah2 ada yg u kenal-tq k for the wish,amin utk u jugak!

Zura:nak kata 100% tu tak kot,tp sekilas air mmg tau la jantan betinanya hihi!tau dah nak baca hati dia,dia suka ke tak suka ke sume dah boleh agak dah..

Hot Mama:first date ajak tgk football match,tak romantikkan?hihi-rambut pendek la ni,dah keje dok ofice tak boleh dah nak jadi mat rock!

2:35 PM  
Blogger mommy@lif said...

hehe yep after spm95, terus masuk ppp buat adp4.. yg i kenal budak a-level is sunarti (engineering) & neni (aacounting). ati g uniten, neni cont kat uitm induk.. hehe kenal diorg tak?

4:27 PM  
Blogger mommamia said...

i tak buat a level kat PPP,I buat kat YPM Cheras,pas abis a level baru i buat pre degree kat PPP..so basically i tak kenal sgt student yg buat a-level kat PPP,ramai gak my fren gi uniten pas a level tp tak tau camne i boleh tercampak kat PPP!kiranya u ni pun batch sama ng i takleh 'fly' la ni?mmg thn kita 1st sekali yg tak dpt flykan huhu

5:22 PM  
Blogger mommy@lif said...

oo kenal elinor? dia budak a-level petronas sponsor.. i ade few school frenz yg buat ABC kat YPM cheras.. oo kiranya u masuk bila i kuar la.. i gi mmu june 98 tak silap.. memang sedih kan.. dah la masa tau x fly tuh ade lagu ' i believe i can fly......' siott je.. time tuh mmg tension abis.. dah buat toefl dah kitorg bebudak adp, tinggal buat univ placement je.. geram giller kat sepang f1 circuit time tuh.. hehe pastu act of protest.. study mainĀ²..masuk mmu chaaaat je..tuh la jumpa my hubby hehehe virtual love(kan i kata love life kita lebih kurang je?) and yes my hubby pon rambut pjg.. budak study UK mostly rambut pjg cos of the weather kan?

5:30 PM  
Blogger mommamia said...

elinor?yess i kenal dia!dia study kat uk kan?ex-schoolmate u ke?how bout liana?u kenal?diaorg sume budak2 petronas yg score a-level n dpt fly,but JPA sponsored cam i score ke tak score ke takde chance nak fly uk,mmg sedihkan masa tu,n ABC student i know a few of them haha kita ni mcm jejak kasih la plak-n that song 'i believe i can fly' tu mmg meruntun jiwa bila dgr!hihi-mmg sama la kes kita,dah tak dpt fly pastu protes study memain,gila chat sampai bertemu jodoh hihi!n my hubby grad UK gak,university of Leeds..hubby u pun rambut pjg gak?hahaha!sama lg!dia uni mana dulu?eh seronok plak cite2 kat sini

5:50 PM  
Blogger Pipi said...

Pipi dulu study kat UK gak. Tapi Pipi malas belajar, hari hari Pipi makan fish and chips, pastu Pipi petik buah strawberi. Pipi sangat suka pegi pasar pada musim panas kerana terdapat banyak buah buahan tempatan. A pound for a pound. Pipi dulu rambut panjang hingga mencecah tumit. Pernah sekali Pipi disangka sebagai pontianak oleh mat salleh. Sekrang ini, patung pipi ada kat wax muzium kat london, sebelah david beckham. Pipi pernah sesat di dalam rangkaian underground kat london. Harap maklum bahawa Pipi tidak pernah pergi ke Soho. Terima Kasih

11:24 AM  
Blogger mommamia said...

yarrrite pipi!pontianak, wax museum..bla bla bla..good try!:p

6:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home