Bubbles of Life

Life is what life is

Thursday, May 11, 2006

Panggilan Sarawak-The journey begin..

Sabtu (6th May 2006)
Mak, abah, along,adik n nadiah selamat sampai kl dr muar dlm pkl 2 ptg, then kami anak beranak berkumpul kat putrajaya..lepak2 sana then semua menuju ke rumah ija kat bangi-esok flight ke kuching pukul 9.45am..mlm tu hantar irina ke umah MIL kat cheras..huhu..sedih!


my sis ija,my mak tgh dukung aliff,abah n hafiz(ija's hubby)-selera putra,putrajaya

Ahad(7th May 2006)
bgn pagi pkl 6.15, kul 7pg bertolak gi KLIA, we all naik flight kat LCCT KLIA,ala naik air-asia so kena la gi kat terminal kos murah,byk gak dgr komplen psl LCCT ni,building buruk la, toilet kotor la,tak efficient..bla bla..mmm,nama pun Low Cost Carrier Terminalkan?not bad gak la,ok la berpdnan la ng harga tiket air asia tu haha!building dr luar pun cam giant/tesco jek,sebijik la-tp satu insiden plg tak puas ati masa nak check in,girl kat kaunter tu ckp my booking no showed that my flight pkl 11 pg bknnya 9.45pg!crap!my parents n the others punya tiket beli online so ada itinerary tunjuk flight pergi blk pkl berapa,while my ticket hubby yg book kan thru phone booking,so masa book tu mmg dah ckp nak flight pergi blk waktu yg sama ng my parents n masa bg booking no tu pun tht frakky girl bg flight detail yg sama mcm my parents then tiba2 kat airport jadi cite lain lak!silapnya aku tak mintak diaorg e mail flight schedule,kalu e mail sure blh tau awal tp frankly speaking la air asia nyer service verry bad!nak call buat phone booking pun kena tunggu setgh jam dgr operator ckp!tu yg mls nak call blk suruh e mail..benda dah jadik..air mata dah ala2 bergenang ni sbb aku sorang tercicir tak sama flight-girl kat kaunter tu dah terkulat2,ye la sian tak psl2 dia kena marah pdhal bkn slh dia pun,slh si pekak phonebooking tu la..at last she managed to change my flight schedule tp kena tunggu kaunter close la,so ada kosong i pun join the same flight yg my family naik yeay!yeay!mental note:air asia sucks!tp dah nak tmbg murahkan,so ni la kos yg perlu dibyr;all the hassle, inefficiency and poor serivce,hah satu lg kerusi flight tu gila keras!sakit pinggang,dah mcm kerusi bas mini..eh cik kak sorang ni, byr murah lg nak cite byk,hah ambik kau!

alhamdulillah..we all selamat gak sampai kuching dlm pkl 11.30pg,abg din(kwn abah) n driver van pakcik hamdan dah menunggu we all kat airport..

-blum tamat lg,nnti smbg-

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Huhuhuhuhu I am the first to leave a commnet here. I am using anonymous to hide my identity. I am not Pipi.

3:15 PM  
Blogger XuRa@NurKasih said...

ishh... x dpt bygkan kalo mar tercicir... agak2 meraung x???..;) kalo zura, sure terus cancel... x reti bawak diri sendiri.. takuttt...

btw, z sabar nk dgr citer selanjutnye cos zura teringin nk pi sana..

5:58 PM  
Blogger Hot Mama said...

As expectedkan AA's services memang not so good...
Bestnyer dapat gi holiday..
Will be waiting for your updates!

1:19 PM  
Anonymous nohachomel said...

bestnyer cuti...especially takyah bawak si kecik!!...heheh...

alah mar, dah murah tu, toksah le komplen....yg penting selamat pegi balik. lagi pun tak silap aku motto diaorg pun lebih kurang maksudnya everybody can fly, bukan kira selesa ke tidak...kang kalau charge memahal dah jadi cam MA*S lak

1:28 PM  
Blogger mommamia said...

anony:c'mon pipi,menyamar la plak..

zura:kalu kena tinggal aritu mar stil gak ambik flight kul 11 tu,sedih tak dpt sesama ng family je la,sengsorang tu mar boleh handle lg,kalu travel gi co nyer seminar ke meeting ke mmg mar sesorg pun..

Hot Mama:mmg pun,tp flight schedule jadi lain tu sgtla tak boleh diterima,verry bad service..

Noha:tu la,hubby pun bebel gak kat aku,dah nak tmbg murah,terima je la hihi,psl kerusi keras ke, flight delay ke tu boleh terima lg,tp book waktu lain dia bg waktu yg lain tu mcm menipu org, kalu takleh bg waktu yg aku nak ckp je la fully book ke apa ke,ni masa book ckp ok pkl 9.45pg,bila nak check in lain lak cite jadi kul 11pg,tak ke mengaiaya org tu?takpe la yg penting selamat pergi n blk bak kata ko..just berhati2 je la pasni kalu nak naik air asia,kena double check!

11:57 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home