Bubbles of Life

Life is what life is

Friday, April 14, 2006

bla..bla..bla

I've been quite busy lately..tender proposal, appointment dgn contractor,nak gi uitm, byk benda nak kena buat, nak update blog pun tak sempat-so update utk minggu ni:

Monday (10th April)
hubby's fren buat pot luck party mlm tu lps kerja kat rumah dia kat shah alam. We reached there around 9pm, kak intan was the host, ada zara n hubby also kak irene sefamily. Tujuan utama ialah nak tgk baby ke-4 kak irene..notice semua kakak2kan?i was the youngest mommy kat situ since the rest semua sebaya hubby sbb diaorg satu batch masa MRSM dulu, even i kenal diaorg pas kawin ng hubby and muda dr diaorg,but we can click very well..bolehla nak dok sembang2 ada je topik yg nak dibualkan,biase la kalau dah ibu2 duduk satu meja,apalagi cite psl anak laki je laa..-bapa2 kat luar,ibu2 kat meja mkn sambil mkn,sambil lyn anak sambil bercerita,leka dok berborak sampai kul 11.30mlm-kak intan masak makaroni goreng, ada murtabak n cokelat dan kek pisang yg kitaorg bwk..seronok sekali skala berkumpul mcmni.

Tuesday(11th April)
yeay cuti!bgn lmbt pukul 10, siap2 gi hantar irina rumah ma then me n hubby went to sg wang. Pekena claypot noodle kat foodcourt lot10 dulu, best!then survey hndphone, malas nak pusing satu sg wang, terus pilih satu kedai, pilih handphone, nego harga lebih kurang terus beli-abis RM melayang tp tak kisah la, phone baru punya pasal..now taklah segan kalau org cite psl bluetooth ke,GPRS,MMS,MP3..3G takdak,out of budget!

Wednesday (12th April)
LOADS of work as tender dateline dah dekat-i dah plan nak mengular pukul 4, syok sendiri buat appointment ng contractor (opis dia dekat ng rumah,sbb tu la!) then last min can't make it,biasela last2 min ada benda urgent nak siapkan..berniat serong itulah padahnya..

Thursday (13th April)
LOADS of work again..then ada appointment kat shah alam pukul 3, pukul 4 abis apalagi..memecutla blk rumah!masak siap2,mandi,hubby sampai rumah pukul 6.45 then gi nursery ambik irina,mlm rileks skit,sambil tgk tv sambil pack brg nak blk kg..

Friday (today)
mengular gi uitm pukul 11 pagi td hantar borang apply kerja..dah jadik mak2 ni working passion pun dah takde, so sesuai la kerja government..tak pressure, rileks and boleh blk awal..mana tau ada rezeki kerja kat situ..mlm ni nak balik muar, irina pun dah miss kat tokmak n tokbak dia..look forward to spend my weekend at hometown, so happy weekend friends!

6 Comments:

Blogger Hot Mama said...

ee bestnya you got a new hp. Tu laa blessing in disguise..
Dah ada MMS syok!

11:29 AM  
Blogger LazyDaisy said...

mintak keje lecturer dekat uitm ke ?
i pun ingat nak tukar keje tapi takde rezeki lagi :(

12:43 PM  
Anonymous nohachomel said...

pengalaman aku keje ngan g*men, ada baik dan buruknya.

baiknya, semua minta dapat, supply brg macam mana mahal sekali pun bole dapat sebab ada peruntukkan. pastu, bole dapat memacam knowledge sebab byk kemudahan disediakan

keburukkannya, semua keje ikut procedure, sampaikan jadi delay, kalau takde pengarah, takleh nak buat keputusan. kejab2 meeting..meeting..meeting...pehtu mesti ada makan2, kenaikan kecik, byk sgt main politik. dan bagi yg sukakan cabaran, alamat beku la otak. keje yg takyah rush, releks memanjang...

aku ingat la, 3 tahun keje ngan g*men dulu, kalau aku business, bole kaya aku...heheh...

apa2 pun, tak semua keje g*men macam tu, tgk juga keadaan dan tempat2 tertentu. yg pasti, kat mana2 pun, kalau meeting, mesti ada makan2...meeting tak ke mana, makan2 mesti grand...hehehhe...

4:19 PM  
Blogger mommamia said...

Hot Mama:yess,skang boleh MMS n video msg,best best!

LD:bkn lecturer,i tak layak la hihi,jawatan sokongan jer..

Noha:tu yg aku nak join gomen tu noha,sbb byk acara makan!hihi-tp cam ko ckp utk org yg nak rileks,taknak pressure2 sesuai la keje gomen dan tu jugakla yg aku idamkan,aku ni dah takde motivation nak kerja beria2,tau je la japanese co aku keje skang ni mmg betul2 result oriented punya, tak perform then menjawab laa..letih dah ingat nak keje rileks2 jer..

8:51 AM  
Blogger mommy@lif said...

mommamia, bunyi macam kenal la pulak host you tu, sebijik nama husband & anak cuma rumah dia rasanya bukan kat shah alam.. nway mana lah tau we're talking abt the same person, intan tuhkeje kat subang jaya ke? baby zara abt 2 months?

best la dpt phone.. my phone nih amik bekas hubby je.. dia baru beli phone, so phone dia i takeover

5:21 PM  
Blogger mommamia said...

alif's mommy,salah org la wak,hihi-intan tu keje kat shah alam n zara tu kwn intan. Dulu masa i study selalu takoeover phone boifren-now-hubby,tp skang dah keje mampu beli phone citarasa sendiri

9:45 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home