Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, March 14, 2006

Missing in action

Semlm first time abis masak before 8pm, siap boleh basuh baju, mandi dan bersiap wangi2 dok dpn tv tgk channel V..jarang nak berlaku camni, selalunya kul 8 aku serabut serebeh lagi kat dapur kelam kabut masak sambil melyn irina, mandi pun pukul 9 lebih, tapi mlm tadi sebaliknya..

why?yupp..my baby is not around..dia kat Cheras dah di book oleh mak dan pak mertuaku..weekend aritu jumaat mlm blk muar, kalu tak blk muar ma nak pinjam Irina over weekend,then sbb dah plan nak blk muar,ma kata ari ahad pun takpe,tiba dr muar terus hantar Irina kat umah dia..so dah 2 hari aku laki bini tercongok kat umah tanpa Irina..rasa lain pulak..mmg la masa tu byk terluang and kalu nak beromantika “ehem ehem’ mcm pengantin baru mmg ni lah pun masa nya..ye la sejak2 irina melasak ngan aktif ni, aku laki bini jarang dpt quality time spend masa bersama2 mcm masa dating dulu..seronok tu mmg la, tapi still rasa mcm tak kena, rasa kosong mcm hilang sesuatu..itu lah penangan bila Irina takde..rasa sunyi ngan kosong..sayu tgk mainan2 dia, rindu..kalu tak, balik jer rumah tak cukup kaki tgn aku nak terkejar sana sini..selalunya sampai2 rumah aku masak satu hidangan dulu, pastu break bagi irina makan nasik,dah abis irina mkn kang sambung blk masak, goreng ikan ke sayur ke..dalam aku kelam kabut masak tu,irina pun kelam kabut gak ‘mengemas’ aku punya pinggan mangkuk senduk sumer,siap bersila lagi kat lantai dapur memunggah la mana2 yg dia dpt capai, kalu tgk dapur tu masa tu mmg mcm tongkang karam..

tapi semlm mmg miracle la...abis masak awal, mandi awal, sidai baju awal, boleh tgk favourite programme lagi..hah boleh duduk makan buah sambil baca paper tu, kalu Irina ada hmm takde ‘can’ laa..buah tu dah for sure separuh kena share ngan dia, paper tu plak beruntung la kalu aku boleh baca sampai abis, satu keratan berita pun tak gerenti abis lagi..tu la, bila dah biasa kelam kabut mcm ribut, tup tup senyap sunyi, rasa janggal pulak..rindunya kat kenit sorang tu..

tadi baru call ma, Irina tido..ma ckp mulut dia riuh kemain lagi, tgk iklan rempah kari ‘babas’ kat tv, dia pun sibuk cakap ‘baba..baba”..tupperware keropok ma pun dah kena sorok sbb irina takleh tgk bekas tu, asik la mintak nak mkn keropok, dia pandai cakap ‘nak..nak’, selagi tak dpt selagi tu dia mintak, ikut sapa ntah ni, yg pasti bukan mommynya heheh..so aku ada lebih kurang 2 mlm lagi nak ber’honeymoon’..mlm khamis nak ambik Irina balik dah, jumaat malam abah ngan mak nak dtg tido kat umah..I’m counting the days..the return of the ‘little cheeky’..

8 Comments:

Anonymous xura said...

wah wahhh.. berhnymn nmpk! mentang2 irina x de...

btl lah, kalo ade, kita jd bz giler, tunggang langgang, kdg2 nk pi toilet pun cam sempat x sempat je. tp bila x de, rase sunyi sgt... rindu..

best kn dgr celoteh bdk2 ni. irina suke iklan ape kat tv? aiman suke iklan anmum. dia mesti stop buat menda lain time iklan anmum. lps tu dia gelak mase tasya pegang bintang!

5:46 PM  
Blogger Hot Mama said...

Hmm, tak rindu ke baby tak de?

11:56 AM  
Blogger mommamia said...

zura: dia suka iklan petronas F1 yg budak laki tu bising main dgn kereta then ayah dia mrh pastu dia explain psl kereta dlm bhs german(agaknya kot)..bila bab the boy ckp 'papa',irina pun 'papa.papa' jugak haha!baba la papa la apa ajer irina ni..wah aiman suka kat tasya tu kot hihi

hot mama:rindu!!miss dia sgt2 sayu bila tgk baju,mainan,babycot and apa2 jer yg berkaitan dgn dia..tonite i'll pick her up yeay!

5:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

errrr ada nampak pupu?

4:06 PM  
Blogger julia_B said...

jasmin lak suka iklan hotlink..
iklan anmum tu dia suka gak..
semua iklan yang ader baby dia suka...
pastu TV3 punye iklan pon dia suka gak.....

12:02 PM  
Blogger mommamia said...

haha yer ju!irina pun sama sukai klan tv3 yg sebelum berita tu,ada butterfly and pompuan main buaian-kalu dah nama budak2 sama jer la perangainya

12:03 PM  
Blogger LazyDaisy said...

hi i bloghop from hot mama's blog.
i pun ada experienced the same thing ehehh like you. my danial pegi holiday dengan nenek + atuk nye di genting highlands for 3 days and 4 nights. i miss him terribly every now and then i called him up heheh tapi my danial busy je manjang enjoying his life with all the games... hehe lawak je rasa my hubby siap gelakkan i sebab mcm org nak mati je hehhe :)

4:32 PM  
Blogger mommamia said...

hi lazydaisy,tq for dropping by!yes yes feel like kosong rite when kid is not around,call every one hr till the tok n nenek feel fed up already,and syahdu when we know that the kid happy2 jer, sikit tak ingat kat kita sedih!kita beria ingat kat dia,dia tak heran pun!huhu..great to have u here!

6:04 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home