Bubbles of Life

Life is what life is

Monday, January 23, 2006

She's a toddler now!

That was about 2 months ago that my baby managed to seat by her own without needed any back support.. and now at 10months old, she’s taking her first step already yeay!..a few weeks back she was able to stand by herself, she would stand rigid at one point and trembled when she tried to balance herself up. Apparently, day by day she became more courage to take her step by holding to a sofa or table or anything that her arm could reach and walked alongside of it..and 2 days ago exactly on her 10months birthday, she walked without having to hold on any objects and it was not like 1,2 or 3 steps made, she made it quite far! across the living room and made it up towards the kitchen!yeay yeay yeay! I’m so proud of her courage and determination and she never feel afraid of giving an attempt even she felt down..yupp.. a few times of hit and bang on the floor or table, she never give up.
Well, orang selalu ckp "tunggu la bila baby dah dapat kaki, masa tu rasa la penangan yg sebenarnya..” and it’s about time for me and Mr R.A, get ready dear for the extra ‘exercises’ to sweat on; running and chasing our lil gem all over our house, menarikkan?-ok enough saying this, let’s the pics do the words!





tengok tu, macam faham jer apa yg dibaca..last month's pic whereby at this stage i didn't have to standby beside her everytime she sat down and played, boleh duduk sendiri maa..



this pic was taken during new year time, we spent our saturday at friend's house..kat meja tu kaum2 ibu tgh rancak bercerita dan mengumpat, hah tgk muka irina tu nak nangis sbb taknak kena pegang, at this stage dia dah memapah so tak suka dipegang, tu yg muka nangis nak mintak lepas tu, so i freed her..

Caught in action!tgk tu mommy dah lepaskan dia, nak bikin hal kat rumah orang, nasib tak pecah kalau tak bikin malu deh!ni yang bahaya biarkan dia memapah sorang2..



genap umur 10 bulan pd 21hb January 2006, Iman Irina membuka langkah dgn penuh gayanya menuju ke arah mommy yg nak snap gambar dia..after this, if she's invisible from the sight, maybe i could find her inside the wardrobe or under the kitchen's sink.. so get ready mr and mrs R.A, Irina will rock the house!

5 Comments:

Anonymous nohachomel said...

rasanya kan mar, hari tu irina demam sebab nak berjalan la tuh...cepat gak irina jalan, gigi pun cepat tumbuh, nurin semua lambat, gigi tumbuh masa 11 bulan, jalan pulak setahun 4 bulan baru jalan

mmg ada intention nak dtg umah ko, tapi lepas chinese new year la yek, kali ni aku dtg sorang je kot, payah la bawak budak kecik..:)

aku balik bp cny nanti, on the way balik nak singgah umah ju, nak tgk umah baru dia..

9:33 AM  
Anonymous xura said...

eiii.. bestnye irina dh pandai jln! sure happy sesgt kan???.. lps ni, mommy pun 'jln' sama irina lah ye? ;)

aiman br je nk blaja duduk, br tonggeng2... tp gigi dh 3 btg! lmbt la aiman ni, x mcm irina!

to bb irina: lps ni lari laju2, bg mommy penat! heheh..

11:36 AM  
Blogger julia_B said...

hi mar..
u must be suprise
aku pon visit blog ko...

oohh..
soooo sweet ur dotter..
anak aku blom jalan lagi..
baru duduk dan try nak memapah..
tapi rasenye kaki dia tak tegap lagi..

emmm tak sabo nak tunggu anak ku
berjalan ..hehhe

12:31 PM  
Blogger mommamia said...

noha: betul la tu noha,demam sbb gigi tumbuh ngan nak berjln..skang ni takmau dukung lama2 dah, mengelupur nak turun berjln, baik kat umah ke, kedai mkn ke..takyah gi gym, aku exercise kejar anak je laa..

zura:happy mmg happy tp mommy ng abah la yg penat, kat umah skang ni pun brg2 hiasan sumer kena letak tempat tinggi, irina dah pandai merayap and menggapai benda2..takde can dah nak menghias umah hihi

Ju: Ju!thanks sudi mai blog aku!aku betul2 teringin nak tgk jasmin, buatla blog ju..boleh kita bergebang kat sini beramai2 cite psl anak hihi..jas mesti comel ngan montelkan?baby kalu berat lambat skit jln, irina tu bdn ringan tak berat sgt pun sbb tu cpt jln..

4:35 PM  
Blogger julia_B said...

jasmin baru nak belajo memapah..
blom bole bediri sendiri lagi..
gigi je da tumbuh 4 batang..
pastu bising bercakap..
bahasa dia laaa..
takpe la ko update la blog ko

aku mmg dah buat blog sendiri..
tapi takde mase nak update...
ader la satu entry hhehhe..
tak guna jugak tak???

tak de mase lah mar....
lagipon
i'm not good in making interesting stories...
takkan ko da lupe.....
but i really enjoy reading noha+your blog...
nak pi zura punye pon tak mase...
tengok si aiman comel tuh..
tapi tu la takde mase nak tulis comment....

12:10 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home