Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, January 03, 2006

Mommy had enough!

Enough is enough! That’s it, I finally called it a quit.. yeah,a final bye-bye to ‘Ja toot Ka toot’ Nursery..after what u’ve done to my lil innocent babe on Friday, I just cant take it and felt like blowing up!..

Last Thursday I took one day off since Irina’s diarrhea condition was getting worst..i could see a blood stain mixed with her stool (ewww..), sian my baby, mlm sebelum tu dah bwk gi clinic dan pagi khamis tu masa nak siapkan dia gi nursery, dia b***k lagi and masa nilah perasan ada darah kat pampers tu..mmg panic, bwk gi clinic lagi and doctor bg ubat antibiotik and serbuk utk dicampurkan ng susu dia(tujuan utk membaiki usus). According to the doc, maybe usus Irina dpt infection..masyaAllah..speechless..so depressed and frightened over my babe’s condition-doc suruh monitor, if teruk jugak kena refer hospital esoknya..aku tak tau apa puncanya, but maybe cara pemakanan dia, Irina ni suka mkn, apa org nak mkn tu yg dia nak jugak..beehoon sup la, nasik impit la suma sumbat kasik dia, perut dia terkejut agaknya, I blamed myself for this (biase dia ni!bunguk!)..so I spend my most quality time ng Irina that day..i gave the best I could to her, and this time I just bagi plain porridge as what doc advised me to give her, biar perut dia rileks dulu..eh tapikan..even dia mcm sakit serius tapi tak nampak sakit sbb dia still playful and happy bermain dan memanjat sana sini..hmmm..tp part b***k 5-6 kali tu je la tak thn, bukab sbb penat tp kesian tgk dia nangis everytime proses pembersihan..merah kat ‘situ’..merah sgt, melecet2..doc ada bg krim sapu and alhamdulillah..

tghari tu pas mkn ubat and sapu krim dia stop dr bikin ‘kueh’ and part melecet tu pun dah beransur baik..So..mommy rasa sng hati and lega and esoknya tu (Friday) pergi la kerja spt biasa and tinggalkan buah hati pengarang jantung kat nursery tanpa rasa bersalah..Balik ambik Irina ptg tu, dlm kereta merengek2..tak berhenti2 and sudah2nya nangis..tanya nursery seblm tu diaorg kata Irina buang air 2 kali jer..hmm..not so bad..sakit perut lg ke anak aku ni?check ubat..dose level berkurangan, so mmg diorg bg ubat kat dia..so apa yg tak kena ni?bg susu pastu merengek ng nangis lagi..then dia bikin itu ‘bisnes’..mmm..sakit perut agaknya..i check pampers, stool dia mcm dah normal, meaning bukan cirit birit..then only I knew..bukak2 je pampers merah menyala private part Irina dr dpn sampai belakang-Ya Rabbi..aku just menjeruk rasa sambil air mata bergenang tgk Irina menangis kesakitan/kepedihan/kegatalan kat situ..aku basuh dia ng air suam and dia punya menjerit sampai skang aku tak lupa..sampai hati nursery buat anak aku camni, aku hantar elok2 pagi tu dgn merah kat anal region(a proper way to explain it instead of a**hole) dah kering and kalau basuh tak nangis dah..ni apa diaorg dah buat??aku tinggal anak aku kat situ tak sampai sehari, jadik camni dah??aku tak byr yuran ke sampai anak aku deserved sume kesakitan ni??

I’ve made up my mind..carik nursery baru and we managed to find a proper (looks like, penjaga2 pun meyakinkan) nursery tp tak register lg sbb aku ng hubby plan letak Irina kat Cheras dulu utk seminggu..bg dia betul2 sihat baru hantar nursery..hopefully nursery baru tak menghampakan..InsyaAllah…

4 Comments:

Anonymous xura said...

laaa.. kesiannye irina. mesti rase pedih sgt. knape x cuba bedak daktarin yg zura ckp dulu tu???...

12:19 PM  
Blogger mommamia said...

oh boleh sapu ke..mar ingat bedak tu utk ruam jer, sbb yg irina kena ni merah2 melecet sbb asik cirit birit then pampers biar je lama tak bertukar, panas agaknya tu yg melecet pedih tu..

8:53 AM  
Anonymous xura said...

boleh jugak. sbb kdg2 aiman pun senang melecet sbb dia ni mmg kuat b'peluh. tp bedak tu cara gunanye, cume sapu nipis2 je. x yah letak byk2.

9:32 AM  
Anonymous nohachomel said...

alahai, sian montot dia....nurin penah once b**ak2, lama lak tu, sampai nak seminggu, tapi tu la, jenis kulit tebal agaknya, takde la pulak melecet...

kekadang nursery ni, mmg hampeh, amik anak org ramai2 pastu tak larat nak jaga

mar, kalau dapat pengasuh, try la anto, tgk2 gak, kalau dia cuma jaga seorg bb, tambah irina, cuma 2 org je, ok gak...terbela sikit nasib anak kita nanti..

10:39 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home