Bubbles of Life

Life is what life is

Wednesday, April 05, 2006

The Party!

Agak last min jugak buat persiapan party Irina, the party was held on 26th March (last 2 weekend, cerita zaman jepun)-actually takde la party beria pun, just my in-laws sefamily, Ija my sis sefamily and 3-4 org member bersama family masing2, kira2 total jemputan hari tu ada la dlm 15org, ok la tu,sesuai la nak memadankan dgn rumah 'comell' tu kan..

hari sabtu ptg baru sibuk pergi jaya jusco shopping ayam, bawang dan bhn2 masak lain, ada yg tak cukup mlm tu sambung pergi carik bhn kat mini market area umah-main menu utk party tu ialah nasik dagang(ma masak) and soto (buat sendiri),yg lain2 tu just mknan ringan jer-mlm tu pukul 10.30 baru start bersilat kat dapur, kena tunggu irina tido dulu baru blh buat keje..gamble je syok sendiri masak sesorg , 1st time masak byk, takut gak rasa tak sedap -rebus ketupat, rebus ayam then buat begedil siap bulatkan kecik2 then simpan dlm fridge esok pagi baru goreng-so mlm tu siap keje pkl 2 pagi..ngantuk ngan letih jgn ckp la tp excited b'day anak punya psl takpe laa..pagi ahad tu bgn kul 7.30, terus siapkan bhn2 nak buat kuah soto pulak(sup ayam jer), goreng begedil, siat daging ayam, ptg2 daun sup,buat sambal kicap then kautim!dlm pkl 11 pagi ma sampai ng miera n miera's friend nama syawal(ehem ehem)-masa ni kek pun tak beli lagi,ingat nak la tempah awal2 tp tak sempat biasela buat keje last min so miera n syawal tlg gi carikkan kek.

Ija n abg hafiz with their 2 kids tetamu 1st yg sampai lbh kurang pukul 3 camtu, then abah lak mai-so masa ni lah buat ptg kek sambil nyanyi b'day song, the b'day girl?dia happy sesgt!ntah dia paham nath tak, org riuh2 dia pun riuh, org tepuk tgn dia pun tepuk tgn..kwn2 lain dtg 4pm onwards, mmg saja setkan ptg so takla serentak semua sekali dtg nnti rumah cramp!last tetamu dtg pukul 8 mlm, lps tu tutup kedai!penat jgn cite la..tp happy n best!1st b'day party anak sendiri, mesti la best-mlm tu siap kemas rumah basuh pinggan periuk belanga cuci lantai sumer dlm pkl 12 mlm then terus zzzzz..esok tu liat betul nak bgn gi keje.

Anyway thanks pd tetamu yg dtg, to my family(abah,ma,miera,ija n family n also syawal yg rajin lyn irina) and not forget to mention Noha sekeluarga thanks a lot! (bg jemputan last min,n u were still able to make it!thanks dear!), and utk kwn2 yg lain next year ada umur ada rezeki i buat yg besar n grand punya party k (insyaAllah), harus jemput lagi ramai kwn2 baru happening!yg ni bukan apa saja testing dulu,1st timer!hadiah boleh thn jugak irina dpt, ada baju n seluar, keretapi,beg barney, fisher price's toy, buku...thanks a lot!


ada nasik dagang, soto, yg bulat2 tu begedil bukan cekodok ya!ada buah tembikai n dlm tupperware tu bubur manis Ija bwk dr rumah,thanks sis!

b'day girl yg sdg teruja..


b'day girl yg tahap keterujaannya sudah berkurangan, dah letih!


irina confused tak tau nak buat apa dgn lilin tu, nasib dia tak cabut lilin tu masuk dlm mulut


irina dan mommy yg dah sama2 keletihan tp happy meraikan tetamu,mata pun cam nak taknak bukak jer!



kesudahan rupa seorg anak yg 1st time menyambut b'day party..

10 Comments:

Anonymous xura said...

laa.. penat ke irina???... tu br jd besday girl tu, blm jd pengantin wedding of d yr!..

rajin betul mar masak utk besday party irina.. kalo zura mesti kelam-kabut masak sengsorg.. zura ni slow skit bab masak2 ni. malas pun iya jugak! heheh..

3:02 PM  
Blogger Pipi said...

I just don't feel like leaving a comment on this entry.

5:37 PM  
Blogger mommamia said...

irina mmg penat mlm tu,kul 10 dia dah tido kalu tak slalu pukul 11-12 baru tido..ala zura,sikit2 masak tu boleh laa,tp kalu sampai berpuluh beratus punya org nak mkn,tak berani laa mar nak msk,kang abis spoilt menu!saje je suka2 buat mkn2 ni..sethn sekali punya event ok la,kalu selalu tu mmg tak dapek la nak mcm ni kan :)

10:36 AM  
Blogger julia_B said...

macam tak caya ko masak...
but yeah
we'll change kan....
looking at the photo...
i think u r getting thinner...
tak???
emm aku nih la yang tak kekurus....
puas nak menguruskan badan..

buat bday anak mmg penat tapi puas kan..
penat pon takpe....
epi blated b day la 2 irina.....
bior cepat besau..
bole temankan mama shopping....

11:27 AM  
Blogger Hot Mama said...

Wow, ada nasi dagang!! Bestnyer!!!Yum..Yum
Irina looked so cute ngan headband ribbon tuu, i guess that's the best part having a girl, boleh dress up cute cute..

11:54 AM  
Blogger Pipi said...

How much did you spend for that nasi dagang? ada kene rm45 tak?

2:49 PM  
Blogger mommy@lif said...

bestnya makanĀ² tapi tak syok x dpt nengok gambar bday girl tu..

rajinnya you masak mommamia! i nig buat keje lembap.. masa buat hsewarming i nak masak le konon, mintak rezeki mee curry my mak, tapi dia tak confident i masak.. lastĀ² mak yg masak semua, bwk rumah i yg dah siap masak dah..uhuhuhu MIL pon tlg masak some of her best dishes, sampai canggitu sekali diorg tak confident hahahah

4:18 PM  
Blogger mommy@lif said...

opss i mean mintak resepi :P

8:38 AM  
Blogger mommamia said...

Julia: yer julia,terimalah hakikat bestfren ko masa kat sekolah yg berperangai gila dah berubah menjadi seorg ibu yg penyayang dan rajin hihi-eh tp still happening lg tau,ketawa merabak tu pun ada lg,yupp ju aku aku lost weight sbb penat jaga anak takyah exercise dah!

Hot Mama: mmg baju girl sumer cute2!irina byk baju pink sbb i gila belikan dia baju pink,tak thn tgk!then hair accessories pun blh thn gak tp sepit dia byk dah hilang.

Pipi the penguin:nasik dagang tu takde kepala ikan tongkol,kalau ada sure i kena caj rm45!

Alif's Mommy:untungnya bdn mak n MIL tlg mskkan,rajin tu taklah jugak AM,1st b'day party tu yg semangat lain skit kot,tak tau la pulak next year mcmana semangatnya hihi-naper ek awak takleh tgk gambar?setting salah kot?how bout other ppl's blog n yr own blog?can u view the photos?

10:37 AM  
Anonymous nohachomel said...

dagang dagang ngan sup paling best..ops bergedil pun bole tahan jugak! heheh...nasib baik dapat datang, takyah masak mlm tu, makan puas2 dah tu siap tapau lagi...hehehe...org nak bagi kan, kita amik je la...

buat irina, sorry yek, achik tak sempat nak belikan hadiah..lain kali suruh mommy kuwa jemputan awal2 ye

buat mar, two thumbs up! heheh...caya lah, bole masak dan handle birthday party, for beginner, ok la tuh....

1:39 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home