Bubbles of Life

Life is what life is

Friday, June 09, 2006

Irina tak sihat..dia kena diarrhoea-dah 2 mlm mommy pun tido tak nyenyak..last nite even worst than the nite before...she cried n cried till abah n mommy tak tau nak buat apa dah..rasanya irina sakit perut memulas sakit tu dtg lps dia abis minum susu..after 1 hr minum susu tetiba dia akan menangis meraung2 sambil tertonggeng dan berguling2,then dia akan membuang air besar,bkn mcm normal tp yg version cirit birit..lps dah membuang tu baru dia akan rasa lega n bermain semula-semlm ptg, lps ambik irina kat nursery terus gi clinic n told the doc of the symptom..nak kata dia lactose intolerance, dia minum isomil, soya-based punya susu,meaning takde lactose mcm susu lembu..ntah mana silapnya lps minum susu sakit perut-nak kata pemknan, dia hanya akan cirit birit lps minum susu tp tidak lps mkn..meaning perut dia boleh tolerate ng mknan..so doc suruh check expiry date susu,mana tau ntah2 susu dah expired..tp ok lg susu tu,lama lg nak expired 2008 tu!

haishhh..what's wrong with the babe?nak sedapkan hati beli gak susu tin baru n doc kasik ubat thn sakit perut..so mlm dia mkn, still ok..takde tanda2 sakit perut..bermain,ketawa2..then dia nak susu..hati berdebar nak kasi ni tp dah anak tu nangis2 nak..sedapkan hati sendiri, takpe la susu baru beli then kasik mkn ubat lg,maybe ok kot..tp sejam lps tu irina start nangis sakit perut,tertonggeng2..ya rabbi,sian sgt tgk..masa ni dah start pack2 brg dia, ingat nak bwk gi spital mlm tu jugak..masa tu pkl 12.30tgh mlm..dahla esoknya tu(pagi td) ada seminar kat JKR, gosh..dlm hati dah merangka2 ayat nak ckp ng boss takleh attend sbb anak tak sihat..then 10min lps tu,irina senyap (meaning dah ber*k la tu) so dia dah rasa lega..pastu ketawa2 n bermain2 spt biasa..nak bwk gi spital pun pikir 2kali dah masa ni,takut doc tak percaya irina sakit..so tak jadi pergi sbb lps basuh irina pun tido dgn nyenyaknya..

pagi td masa seminar ngantuk sgt,tersengguk2..my colleague membebel hapa kat dpn pun tak dgr dah..tak concentrate..ngantuk + hati yg asyik teringatkan anak kat nursery,really la,kalau la takde seminar ni mesti dah ambik leave..so lps ni tak sabar nak blk n fetch irina kat nursery n we plan to bring her to specialist kalau keadaan dia masih sama..hah pagi td hubby berjaya cari susu bebelac FL,susu ni khas utk cirit birit then hubby hantar susu kat nursery..harap2 ad perubahan..

so,happy weekend ppl,really look fwd for tmrw sbb i'll be on leave for 3 days!(till wednesday)sbb nak blk t'ganu- pls pray for irina's condition,harap2 bila tukar angin kampung dia akan kembali sihat..so take care ppl!

5 Comments:

Blogger Hot Mama said...

How's Irina? Hopefully she's doing better

How's tganu? Best tak balik. Next week kita lak balik.. hehhe

11:50 AM  
Blogger julia_B said...

sorry to hear irina's condition..
tapi aku tak de experience lah mar...

maybe air yg diminum atau susu...
ko kena perhatikan lah rutin irina..
ape yg dimakan, minum, benda yg dia pegang pastu masuk mulut..
all aspectlah ko kena perhatikan...
ok hope she's gettin better...
ko pon same take care!!!

11:06 AM  
Blogger mommy@lif said...

ala..sedihnya.. so susu baru tuh canner? OK tak? apa kata paed? take care

1:19 PM  
Blogger mommamia said...

Hot Mama:tq for yr pray-blk sekali skala mesti best!tp weather panas betul,tak tahan!

Julia:thanks ju for yr wish, anyway irina sihat dah,nak kena gi specialist gak baru dia sihat..ntah la ju budak dok nurseri camni la,tak dpt penjagaan sepenuhnya cam baby yg dijaga dirumah,i wish my parents dok dekat ng aku cam ko,boleh tlg tgkkan.

Alif's mommy:paed kata dia food poisoning,puncanya bkn susu-tu la irina ni pemakan orgnya,apa org mkn sume dia nak,so lesson for me n hubby is to filter whateva she's taking,no more outside food for her after this!

11:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

best regards, nice info Critical error popup spyware party poker Dx 800 panafax fax gateway software http://www.car-daytona-ferrari-kit.info Delaware rhinoplasty prices merchant accounts Serwis fiat pozna army backpack 1978 gmc gvrw Download ringtone anime http://www.licenseplateframes9.info high speed internet access

5:35 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home