Bubbles of Life

Life is what life is

Thursday, August 24, 2006

Ada Apa Dengan 31st August?

I'm soo cant wait for 31st August to come..which is exactly 1 week from now..

Why?

Bcoz i cant wait to go back to my hometown,muar..

Why cant wait?

Bcoz i'm missing something/someone that i couldn't find it here..

What/who?

-my beloved parents n siblings-along,angah,ija n adik
-a peaceful fresh morning
-bird's tweet
-breakfast time together with all family members, duduk kt meja bersembang bermesyuarat sampai pkl 11
-lambakan mknan di atas meja,we lurve to eat!
-lontong,soto, mee bandung, mee soup gerai zaidi, seafood sabak awor,murtabak s'pore, pau daging maharani,sate
-mak's cook-asam pedas ikan mayong with daun kesum,asam pedas ikan parang/tenggiri, bawal masak kuali,tenggiri masin,tenggiri masak lemak cili padi
-abah's cook-murtabak, mee kantonis
-atuk sam
-a visit to tanjung emas n feed the monkeys
-bully's session-adik to change irina's diapers
-adik to feed irina
-adik to bathe irina
-adik to do milk for irina
-adik to wash the 'poo-poo'
-adik to do ALL of my routine to irina heheh
-abah's b'day!31st august youu..satu m'sia celebrate
-Gossip's session with Along..mmg 'kak wok' sgt my eldest sister ni,dia ditugaskan utk meng'update' any cite2 hangat kat kg since along stays with my parents
-last but not least,miss my cats very much; yasser and bozo..suara yasser mcm speaker pecah,kuat sgt!and bozo even muka mcm retard tp dgr cite dah ada awek

ARGHHH..MISS MY HOME VERY2 MUCH!!FLY ME THERE NOW,I NEED A BREAK!

6 Comments:

Blogger XuRa@NurKasih said...

laa... at 1st, ingatkn mar x sabo nk celebrate hari kebangsaan! :) btw, cuti pjg ke nnt? smbg weekends skali??...

t'ingat pau kat muar yg ade telur puyuh tu.. hubby suke sgt!

12:46 PM  
Blogger mommamia said...

a'ah mar smbg cuti,ambik cuti hari jumaat tu,so dptla lama skit kat kg,4 hari yahu!hihi-hah pau tu la yg mar maksudkan pun,pau daging dlm tu ada telur puyuh,bestkan?blk muar mesti beli pau tu punya-masa sek dulu tiap2 ptg mkn pau ni ng julia,kitaorg jerit je dr dlm pagar sekolah order pau ni ng pakcik jual pau tepi jln hihi,kenangan..kenangan..

2:59 PM  
Anonymous nohachomel said...

aku pun tak sabo nak tunggu 31 ogos ni, kitaorg nak buat gathering untuk housemate masa kat u dulu, some of them mesti ko kenal, macam leen dan siela dan kemungkinan besar ju dari melaka pun akan dtg...eeiii...tu yg tak sabo nak jumpa tu

last gathering was last year, rasanya 31 ogos gak kot...masa tu siela tgh pregnant, anak ju tak pandai jalan lagi, jadi sakng ni mesti dah byk berubah, so just cant wait!!

btw, ingat nak buat gathering budiman jugak, tapi ntah bila, kalau ada org yg bole volunteer umah dia buat port, aku bole uruskan yg lain, sebab gathering 31 ogos nanti, buat kat umah siela, makan lak style pot luck, takde la membebankan tuan rumah. elly pun dah sibuk2 tanya aku bila nak jumpa semua org

eehh...kirim pau bole ka...*wink*...*wink*... kang aku kirinm mee bandung muor, melampau pulak la kan...heheh

5:59 PM  
Anonymous Mimie said...

Nama saya Mimie.... boleh ka kirim apa apa? pau ka?, mee bandung ka? kain langsir ka? kirim pakai air liur je boleh tak?

3:18 PM  
Blogger mommamia said...

Wah,bestnya buat gathering!tu laa..skali skala berjumpa mesti byk benda yg berubahkan?bila la boleh buat gathering budiman lak ek?kalu ramai sgt kat umah tak sesuai,kalu besar cam umah aku tu harus ada yg duduk dlm blk air heheh!kita buatla cam dulu kat s.pyramid tu or kat hotel memana ke,tp masalahnya sapa nak coordinate?ada volunteer?hihi-mee bandung ok gak,aku try cari yg perencah dia tu,ko masukkan daging,telur ng sawi je siap dah kuah dia,kalu ada kedai tu tak tutup insyaAllah aku carikan eh..

10:56 AM  
Blogger julia_B said...

yup mar...
aku ingat zaman tu...
lepas makan pau....
pastu kita berborak...
gegau pagar...
jerit nak balik umah....
bahagia nyer.....
kite berdua.....
sehinggalah....
***** datang dan mengambil ko dr aku....

aku lak tak leh terima kenyataan
ko di rampas....
hehhehe mcm bercinta....
alah cerita lama.....
nak gelak pon ader bile dikenang kenang....

emm lame tak pi sunway piramid...
tu tempat aku selalu berendek dolu...
aku jumpe Fa mase nak tgk movie
pon kat s pyramid...

Muar mmg banyak mknn yg sedap..sedap...

10:37 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home