Bubbles of Life

Life is what life is

Wednesday, September 20, 2006

mar's crap..

Nothing to crap about..

No major things happen so far..

it just that aliff is recuperating from the sickness and the mama was very thankful of getting herself back home..aliff was discharged last saturday around 4pm..and that day,being a good auntie, i packed my belongings n went to hospital with the hope of staying overnite to look after lil aliff, then aliff kluar plak ptg tu..alhamdulillah la kan..but then i went blank,blurr.. alamak what to do?my montel irina dah dihantar kat umah ma, ye la org ni kan berniat suci nak tido spital, terpaksa mintak tlg ma jaga irina..then i called ma.."ala ambik irina esok je la"..hmmm..ini adalah sudah dijangkakan, grandma kalu cucu kesygan dah dlm genggaman adalah susah utk dilepaskan hokay,dont play2 with grandma..hubby?uihh the first to plan his own agenda with his guy frens since he knew i might b spending my day at spital..around 5, hubby fetched me at hospital n asked me to join him, all guys..alahai,cm boring je, nvmind dear, i dropped him at city squre, we had tea break then i drove back home, hubby nak blk nnti pandai2 la kwn dia hantar...so as a reward to myself yg bercita2 tido spital tp tak kesampaian, i called K my indian colleague yg umah pun sepelaung je dr umah i,haha apa lagi..buat la plan bujang..after maghrib, we went mkn2 at pelita subang, chit chat ketawa terbahak2 sampai lupa dunia, jln2 uptown sampai pukul 1 pg,wallawey..bujang kan?kan?

what else to crap? hah yesterday, i went back early, dropped by kat clinic panel to get some obat, selsema ng sakit tekak la plak..no pain,no gain,tu laa weekend terbahak2kan sampai kul 1 pagikan?sukakan?tak hengat donia kan?skang rasain..so this is another 'reward' on top of giving my goodself that saturday's reward..office?workload not that bad, boss spt biasa ikut hangin dia, rasa nak moody dia moody, rasa nak berkasih syg,dia boh je berkasih syg ng sume org, ada yg kuat brag, bongkak, ada plak colleague yg kematian immediate family member n he's still grieving,al-fatihah..mcm2 cite,ada happy,ada sedih, ada drama.. hah one more thing, E our secretary still dress up sexily, her cleavage can be seen everywhere in this ofis and guys' colleague never stop talking n peeping on her big boobs haha mcm2 hal..

so that's one part of it, cerita2 seharian, cerita2 kehidupan..i look at it as an overall, life seems to have its' up and down-ada masa senang,ada masa susah, ada masa down, ada masa happy,ada masa sihat,ada masa sakit, ada masa kita rasa kitalah manusia paling bertuah di dunia,ada masa we feel like dunia treat us so unfair n fate is always not by our side, ada masa kita dilayan teruk, ditipu di'kencing' but still ada masa org lain akan treat kita baik, jujur n ikhlas..apa aje la aku ckp ni..

so folks, just be nice to everybody, jujur n ikhlas tu penting..daaa..

5 Comments:

Anonymous nohachomel said...

mar, maybe on 7th or 8th oct xura will be here, kalau jadi kita pi buka pose sama2 nak tak?

8:56 AM  
Blogger julia_B said...

yup..
that is life.......
for now aku tgh sedih..
hubby aku takde..
outstation ..malta
one n an half month...
lonely gak...
mungkin sbb banyak dosa kot..

anyway kalo ko dekat melaka..
bole gak beronggeng ngan ko...
kat sini..
kekwn aku semua..
ustazah like..
aku jer yg ligat sikit....

maybe i/ve just have to face it...
life ohh life....
slamat berposa....

9:50 AM  
Blogger Hot Mama said...

hehe.. byk i kena baca nie since dah lama cuti blogging...
i masa confinement tak bagi sapa2 jer ambik baby Aidan from me.. possessive giler... haha!

7:00 PM  
Anonymous xura said...

mar, kalo dpt buka pose sesame pun ok gak.. ;)

11:06 AM  
Blogger mommamia said...

Noha & Zura:insyaAllah,ada rezeki n umur kita jumpa k,boleh la aiman jumpa girlfren dia utk pertama kalinya haha

Ju:ala ju,sian ko..dahla pose2 ni ek,laki lak jauh,lama gak tu,dahtu hubby raya sana ke?ish kalu aku mmg meraung laa-b strong,nasib la family ko stay dekat..slamat berpuasa!

Hot Mama:welcome back!i masa pantang tak smpt nak possessive,irina kuat nangis,i tak reti sgt nak handle dia hihi

2:10 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home