Bubbles of Life

Life is what life is

Monday, November 13, 2006

Kisah Qada' & Penguasaan Barney

  • Dah nak masuk minggu ke-3 syawal, but since blk kl pas beraya kat kg hari tu, suasana raya lnsg tak terasa lagi sbb tak gi beraya mana2 pun kat kl ni,y?hubby penaaaat..co baru ni asik suruh dia gi outstation je,tiap2 minggu gi Terengganu..tiap2 sabtu keje, so hari sabtu mmg dah burnt,tak gi memana-ahad?hubby qada’ tido, qada’ tgk tv, qada’ berehat, qada’ bersantai, qada’ segala2nya..huhu..nak rayaaaaa..
  • Since hubby is like twenty four seven busy, and always on co trip, I feel somehow lonely and missing him badly everytime he’s not around (don’t puke ppl, bunyi mcm sudahla-kau-mengada2, but hell,it’s true)- ppl said that being apart makes heart go fonder, it’s a real make sense-bkn la pulak sebelum2 ni tak syg or tak miss,but bila hadap muka selalu it’s like normal je,ok biase2 je,but now we spend less time together, takde partner nak borak, nak bergurau, nak bergaduh, nak tumbuk2, nak bermanja n nak mengadu..then tetiba aku realized,damn I’m missing my man laa, serious rindu mcm zaman2 cinta berputik dulu, pastu jiwa jadik sensitif, pastu hubby blk dr outstation tak hug aku pun aku dah sedih pastu aku buat perangai mcm budak kecik yg kekurangan kasih syg-ntah hape2 je kan?
  • Irina’s zone-kehidupan kami sekeluarga telah dikuasai oleh Barney, makhluk dinosaur ke apa ntah bewarna purple yg aku rasa dah jadik sebhgian dr kehidupan aku laki bini-Serius idup kitaorg dihantui oleh barney,barney berada dimana2, tanpa mengira waktu dan masa, dia akan muncul dgn tak teragak2, tatkala irina pas bgn tido, or tgh bermain2, or masa nak mkn, bila irina nak tido or even pukul 1or 2 pagi!- Barney juga adalah sgt powerful dimana dia berjaya menundukkan kuasa veto yg sering meng’conquer’ remote tv. Kuasa veto sgt keciwa krn tidak dpt menguasai tv dan menonton CSI, House, Numbers, Las Vegas etc (haha!happy!barney bls dendam kat kuasa veto on behalf of me)-haaaish,serius kena beli tv lg satu laa,irina skang dah pandai masukkan cd n on vcd player tu, me n hubby takde chance nak tgk fav channel kitaorg dah huhu, berita pun kitaorg missed- she’s really head over heel with barney laa, BJ, Baby Bop, Mario and ntah sape2 lg watak dlm CD tu, dahtu abis lagu2 dlm cite tu dia tau n certain short line pun dia dah hafal dah like ‘ I know!i know’ or ‘help!help!’-tu laaa,dulu aku admire sgt kat Qistina sbb dia pandai lyn tgk tv esp sesame street, dia kenal dah elmo, big bird, cookie monster etc, bagus kalau budak pandai tgk tv, kita nak buat keje pun dia tak kacau, dia hadap je tv tu, hah skang sendiri train anak layan cartoon, sediri pening kepala..ni dah mcm tahap ketagih dah irina ni, aku rasa kalau vcd player tu tetiba meletop ke tak boleh pakai,harus aku laki bini menggelupur carik player baru.
Ish serius kena buat something ni, selain dr kitaorg takleh nak tgk tv, lagu2 dlm barney tu dah mcm menghantui, asik dlm kepala je,ni tgh taip pun lagu tu dok main2 dlm kepala ni hah ‘sailing..sailing..a sailing life for me’ adeh..pls la barney, give me a break k,kat opis ni..(mau mkn tahun gak nak hilangkan lagu2 ni dlm kepala otak)-mlm td tetido dpn tv dgn irina, jaga2 dah pkl 2pagi, sbb teman irina lyn barney dr kul 12tgh mlm..ngantuuuuuuuuuuuuuuuuuuuk..

11 Comments:

Anonymous xura said...

tido ngan anak x kn sama ngan tido ngan hubby kan???... tu yg rindu kalo tido dia x de kat sblh.

ape kata, time nk b'manja2 ngan cik abg, bg je irina umpan tgk barney... ;)

3:38 PM  
Blogger noha chomel said...

aaduuii...penat menaip, page error plak...hampes!

esok an pun nak gi kursus gak, macam mana la rasanya berdua je dgn nurin..iiskk...

btw, nurin pun tgh seronok elayan katun skang ni, cumanya, kitaorg masih bole kontrol lagi, maknanya kuasa veto tu masih di tgn kitaorg lagi la

kalau aku nak memasak, katun2 ni la penyelamat, takde la cik kak tu menyibuk kat dapur sama

5:05 PM  
Blogger mommamia said...

Zura:uihh,mmg tak sama, tido ng anak peluk tu feeling dia lain,peluk hubby lain plak feeling dia heheh-bila nak manja2 umpan barney tak jadik la,dia tau je agenda mommy ng abah,dia tak kasik can!haha!

Noha:sian ko noha nak kena tinggal,aku paham dah perasaan tu sbb baru kena tinggal last week,tahan rindu je la-mmg penyelamat la katun2 ni,at least masa dia tgh leka tu boleh la aku pulun masak kat dapur,takla dia sibuk ngacau.

6:54 PM  
Blogger mommy@lif said...

hahaha macam sama lah plak.. my husband pon asyik la outstation 3 days in a week. :(

pasal kartun tuh.adatlah..toddlers 2-5 years, even ade bapak budak pon yang layan kartun (ANIME) eh eh ke ANIMAX? nway akhir kata

i love you
you love me
we're a happy family
with a great big hug
and a kiss from me to you
won't you say you love me tooooo


hahaha jangan marah ekk?

10:32 AM  
Blogger mommamia said...

mommyalif!lagu tu pun antara yg terngiang2 kat telinga ng dlm kepala i ni ha!irina pun plg suka lagu ni,bila tiba part yg ni dia akan terkesima dan terpaku kat tv sambil mulut kumat kamit nak ikut nyanyi-fuhh mmg confirm la mkn tahun gak nak ilangkan lagu ni dlm kepala hihi

2:17 PM  
Blogger ~chiconas~ said...

Do like me... write the song somewhere... kat kertas ke.. kat blog ke.. then let go.. it works for me.. tak caya gi blog kita.. adela 2-3 lagu kanak2 kat dlm tu.. kes2 terngiang punya pasal la..

5:35 PM  
Blogger mommamia said...

hi chiconas,i browse thru ur blog just now and i baca nisa's version of lyrics hihi-funny kan bila anak2 humming the song with their own style n pronunciation,but case terngiang2 ni mmg slalu terjadi la,i'll try to follow yr suggestion,tq!

5:10 PM  
Anonymous mira said...

sekarang tengah pk, nak ajar anak i minat dengan ape, tapi bile tanye most of the mothers, once we teach them, jadinyer lepas ni sampai nak termuntah muntah kite tengok die ulang bende yang same.. ok tak kalau nak ajar anak laki i tengok barney.. hehe

9:09 AM  
Blogger Hot Mama said...

I love to sing barney song "i love u u love me.. lalalal..." sampai now Aidanpun now turut nyanyi in his own language..hahah!!

La hubby outstation awat tak habag my hubby pun last week balik tganu outstation.. nanti hubby outstatn lagi call ler boleh lepak lepak

2:54 PM  
Blogger mommamia said...

miera:mmg awak,kita laki bini mmg dah nak termuntah2 dah dgr lagu barney ni, even tgk patung barney kat supermarket pun i dah trauma hihi-but frankly speaking barney mmg bagus,byk ajar n terapkan unsur2 good manners, tatatertib n elemen kasih syg sume..irina skang ni asik nak hug i n abah dia after tgk barney-sesame street pun not bad gak,yg ni byk ajar a,b,c n all those basic education,k mira good luck in training your son!kalau terngiang2lagu adalah i geng! :)

9:18 AM  
Blogger mommamia said...

HM, cepatla terapkan minat Aidan towards Barney,nnti kita boleh jadi geng trauma dgn barney hihi-lagu tu mmg lagu wajib barney, at the end of show mesti barney nyanyi lagu tu, n kids really love it,baby Aidan pun pandai dah,mesti cute je dia nyanyi in his own way kan?-ye la HM, next time kita blh plan melepak bwk anak2, hubby outstation kita pun buat 'station' kat sini hihi

9:31 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home