Bubbles of Life

Life is what life is

Thursday, December 14, 2006

cuti-cuti pangkor!

Since last Monday was selangor public holiday (b'day sultan), we took the opportunity to go bercuti and we chose pangkor as our destination. It's about a week me n hubby planned for this vacation and even it was quite stressful booking a place and all(cuti sekolah beb,byk tmpt fully-booked),but alhamdulillah we still managed to have our mini cuti2 malaysia-i think it's good for three of us esp for the babe to have this joyful break considering how less we spend quality time with her for the past few weeks-sooo..this is it,three of us deserved this break!

we were off to pangkor on sunday morning,and after 3.5 hrs journey we reached Lumut around 1.30pm. We had lunch at Lumut, met my sister Ija n family who coincidently spending their holiday at pangkor too,and around 2pm we were on the ferry making our way to pangkor and reached the hotel around 3!-overall, it was a fantastic and great vacation even it was only 1 nite-the babe?fuhhh,she'd been very very very energatic mayb sbb dia teruja and i could say that this is the most tiring vacation i've ever had!most tiring but still most happening and exciting!tgk anak happy, ilang mak punya letih dek non oii..so here it goes,cuti2 irina!

Date: 10 & 11 December 2006 (Sunday & Monday)


had our 'big breakfast' at mcd damansara before making our journey to north-mommy's 'big breakfast' is not that big anymore since mommy have to share it with that little one above huhu


we were on the fery to pangkor-irina selain dr muka kelegaman akibat kepanasan yg membakar,itu juga adalah muka ketakutan dgr bunyi enjin feri yg meletop2,but for a while only,the rest, she was doing just fine enjoying the nice scenery..(lihatlah patung barney itu,menghantui betulkan?sampai ke pangkor tu..)


ambil angin ptg di pantai pasir bogak, ramai giler manusia,happening!


ok la..meh sini nak mengaku..irina adalah takut kpd pantai dan adalah geli kpd pasir pantai,meronta2tidak mahu membuka kasut dan memijak pasir yg halus itu..kenapa nak...kenapa uhuhu..gmbr diatas adalah satu tindakan perendaman yg terpaksa diambil bagi mengelakkan percutian di pulau nan indah ini menjadi sia2..

ok,another pengakuan terbuka..irina adalah sgt jakun dan teruja apabila bermandi di swimming pool-sat tadi menangis taknak mandi pantai kan,la ni menangis meraung taknak kluar dr swimming pool pulak-alaa..terpaksala mommy membuat muka cool menarik irina yg meraung2 taknak kuar,malu hokeh..

Malamnya,we all jalan2 tgk pemandangan malam pulau..the hotel location is quite strategic,nearby the beach and makan2 place, so even takde kereta pun taklah rasa patah kaki-ingat nak jalan2 lagi n lepak at the hotel punya karaoke lounge (heheh ada hati tu) but irina potong stim, dia dah poo-poo and the smell was very strong jadi terpaksa la kitaorg blk bilik jer..


breakfast time!

lps breakfast,another one round of swimming pool session..and another round of crying and shouting, hence another round of mommy mengcover malu..huhuk


time to go back..hmmm..not much time for us to explore the whole pulau-plan to sewa motor and pusing2 satu pulau tiga beranak, but then we realised irina takut motor jugak,dgr bunyi enjin motor pun dah peluk lutut abah..adoii..pantai-freak, motor-freak, pasir-freak,kenape..kenapeee..


irina merenung dr kejauhan pulau pangkor yg ditinggalkan..it's not that 'bye-bye pangkor' but it's 'bye-bye swimming pool' for irina..

conclusion:Fantastic, fabulous and memorable!thanks dear for this great vacation!cupp cupp!!



4 Comments:

Blogger mommy@lif said...

huhuhuhuhuhuuhuh syoknyeeeeeeeeeee! **jeles**

nway good that you had a good time, entry yg sangat sesuai selepas berworkaholic kan kan? :P

hahahaha gelak baca pasal irina..byk sgt freaknya hihihihi air pantai masin sgt kot tuh sebab dia tak suke

11:42 AM  
Blogger Hot Mama said...

Irina is such a cutie ...
Bestnya g holiday.. ah this mommy needs holiday 2..hahhaha

2:58 PM  
Blogger julia_B said...

wah bestnyer....
aku gak tgh pulun
siapkan tesis...

pangkor aku tak pernah sampai lagi...
bestnyer MAr...
aku kena pi nih...
hehhe...

2:25 PM  
Blogger mommamia said...

mommyalif:ye la,mayb jugak sbb dia rasa air tu masin tak sedap,n i rasa dia takut dgn ombak kot,mesti dia ingat ombak tu nak mkn dia hihi

Hotmama:Go and have a nice break HM,us mommies mmg need a break once in a while,career and at the same time parenting is aint easy,so mmg kena ada break-Baby Aidan pun tak lasak lagi,so boleh bwk dia cuti2

Ju:pulun thesis?fuhh aku respect kat ko Ju,dgn keje lecturer, family, thesis,still ko boleh cope-up,cayalah!ko lah sumber inspirasi aku nnti kalau ada rezeki aku further study-takpe abis thesis ko ajak hubby gi cuti2 ng jas boleh rileks kan otak ng badan skit, gi Malta ok gak heheh

9:52 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home