Bubbles of Life

Life is what life is

Monday, February 26, 2007

Rombongan Cik Kiah-Grand Finale

Langkawi, Day 3: Sat 10th Feb 07

it was a shopping day!!or shall i called it a 'makcik kiah day!' shopping satu hari, mmg mak cik kiah abis!


us, makcik kiah wannabe on the way to 'ismail group' and idaman suri shopping place..saat2 terakhir merakam muka manis dan gembira seblm duit menjadi tipis ..senyum makcik2 kiah sume..tak tau lg nasib masing2 tu..

tadaaaa...inilah muka2 sentap kehabisan duit tp masih memaksa senyuman..vision 3 set, corningware 2 set, pinggan mangkuk dulang sudu kuali belanga sume ada dlm buntil plastic tu, anak2 pak omar spt tak pernah jumpa pinggan mangkuk,sungguh memalukan..tapikan(cik kiah dah start menyinsing lengan sambil bersimpuh) mmg murah harga dia compared kat kl ni,kat sogo i dah check double the price you!corningware kat sogo rm5++ kat sini dpt rm199 jer!vision pun sama!rugi tak beli cik tom oiii!aku tak pernah menjangka akan menjadi org yg gilakan pinggan mangkuk sebegini awal,gawwdd makciknya aku ni!i have no life uhuhu

ketua rombongan makcik kiah yg paling tersentap sekali sehingga berupa sedemikian rupa..1 luggage penuh dgn brg2 fragile and satu luggage penuh coklat, anak2 pak omar tidak akan kelihatan dimana2 shopping complex dlm tempoh sebln dua ni bg membolehkan usaha memulihkan poket yg hangus rentung berjln dgn lancar..end of day 3..
Langkawi, Day 4: Sunday 11th Feb 07

dah nak balik dah..huhu..

bye-bye condo istana..sapa2 yg plan nak pegi langkawi bersama family yg ramai boleh consider tmpt ni..the rental charge is reasonable and facilities pun best;pool, gym, laundry, pool side cafe, the food hmmm tak byk choice sgt tp ada byk restaurant and stall2 kat area condo so u have alternative here,and the distance to idaman suri n tmpt2 shopping lain tak jauh sgt, jadi proses utk anda menghabiskan duit akan menjadi lebih cpt dan mudah heheh

'maaf ye akak2 kiah, ni dah overloaded 17kgs ni, kalu nak check in kargo gak 1kg kita charge rm8' hah ambik..tak menyadarkan diri lg kat idaman suri tu sapa suruh..

atas plane on the way back to kl,1145am..muka tak berduit yg sdg tersenyum2 kelat,sian adik..mkn maggie yer bln ni?ish ish..nasib akak ada laki yg tanggung hoho
conclusion:
1) vacation adalah best
2) vacation bersama adik beradik lg best
3)kasih syg saya terhadap adik beradik saya semakin bertambah
4)adik beradik saya mmg makcik2 kiah

6 Comments:

Anonymous xura said...

wahh... b'borong sakan nmpk.. mak zura pun kalo nk beli vision, corningware ni, tunggu pi sana sbb murah.

sabo pulak si irina menunggu mommy dia shopping.. x meragam ke dia??

9:14 AM  
Blogger julia_B said...

best nyer lamer
tak pi coti2 malaysia....
ni lah mase nak abiskan duit..but worth it MAr...
sbb bebarang tu semua mmg kita pakai..
nak buat kenduri doa slamat ker..
b day anak ker..
anniversary ke...

1:04 PM  
Blogger mommy@lif said...

hahahahah kelakar entry cikkiah you.. uh? extra 17kg? hahahah gambar makcikkiah tersentap (last) yg paling kelakar.. :P

btw you've been tagged dear. check out details at my blog :)

4:05 PM  
Blogger Zetty said...

cash takde? Jgn risau, MasterCard selalu bersama anda hehehe.

3:43 PM  
Blogger mommamia said...

zura: hah kalau zura nak tau,irina tu ada org tlg jagakan,dia ialah cousin mar asrul (dlm gambar yg besar2 pakai topi tu)luckily ada dia,dia la tukang lyn budak2,so mak2 budak ni boleh la bershopping tanpa gangguan hihi

Julia:tu la,ok la kan kalau pakai,ni setakat beli pastu susun dlm almari jadi hiasan baik takyah

mommyalif:alamak,u tag me ke?huhu,i'll try to work it out dear!

4:11 PM  
Blogger mommamia said...

zetty,welcome to my blog, ok let me check your profile..alamak!u r my senior!the best debator kat sains muar!thanks for reading my blog,mastercard yer?itu big master kat rumah sudah banned sama itu master card laa huhu

4:24 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home