Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, May 08, 2007

Break-free

there's a few off-days for the past week due to public holiday, one was on thursday 26th april 07 (hari pertabalan Agung) and the other two were on 1st and 2nd may 07. So we took this opportunity to..BERGUMBIRA KATAK DAN BERSUKA RIA ANAK BERANAK HOHOH!!

Enjoy katak I:

actually my office tak cuti masa hari pertabalan tu, biase la jepun gila generate duit celahmana sesaje nak cutikan,but i took a day off that day sbb nursery tutup,so reason kukuh la kan mintak cuti..dah hubby pun mmg cuti so menjadi la anak beranak ni..


location:e-box karaoke,sri petaling
time: 4 p.m (pic a bit blurr,nama pun tmpt karaoke kan)

main singer with her back-up dancer; nurin sang 'pecinta wanita' classs tak class budak2 skang?


back up dancer dah upgrade jadik singer pulak-boleh masa ni irina mintak lagu 'alif ba ta iqra'' hihi, fav lagu dia tu, ari2 bukak vcd budak2 comel pakai tudung nyanyi alif ba ta sambil nari2,so member pun tak teragak la kan mintak alif ba ta kat karaoke-kot aku suggestkan kat tokeh karaoke install lagu ni agak2 dia layan tak?

tak ke over posing anak aku ni?hoh!


menuju puncak kah?

we had so much fun karaoke-ing, what's more this is favorite activity for hubby, so mmg menjadi la kan,as for us mak mak ni hah meneman aje la hubby2 ni sambil melayan anak,ada gak la menyanyi lagu kris dayanti,menangis gamaknya dia dgr kitaorg nyanyi lagu dia,tak kris yg menangis,mungkin tokeh karaoke tu yg menangis heheh-sheila's hubby pun kaki karaoke so we just plan together to meet up there and sang to the top of our lung walaupun byk sumbang dan ke laut nada2 yg keluar itu..
ni 1st time sebenarnya bwk irina gi karaoke,as for sheila dia selalu bwk nurin her daughter sbb hubby dia mmg gila karaoke,so sheila la yg ajak join dia,we all just ikut je la,sekali sekala takpe la, kalau selalu pegi then bwk anak tak bagus gak,kang tak pasal2 ada AFundi irina utk AF musim ke-25 kang..akak tak rela k pegang sepanduk setiap minggu kat dewan tu..nevverrr!

so,dah penat menari berposing bagai,makan la pulak nugget ngan fries..irina really enjoyed her time there, mula2 tu risau gak takut dia ketakutankan,ye la bilik dah la malap2,pastu bising ng pencemaran2 bunyi sume, lega gak la dia tak buat perangai,happy sgt dia main ng nurin

nak balik dah!!di sbbkan ke'terujaan' 1st time berkaraoke,irina mengambil masa yg lama utk mengadjust mulut menjadi normal, dah mcm penyanyi koir anak gue nih..

Enjoy katak II:
2 days off (tues n wed,cuti labor n wesak day),we all ambik kesempatan blk muar,oh my home sweet home.. katanya blk muar la kan tp tak spend byk masa kat rumah pun sbb on tuesday tu satu hari kat Batu Pahat pegi wet world bermandi manda (zura! carik2 gak mana la tau zura sefamily ada kat situ hihi) manusia penuh ke amat la kan!blk dah maghrib,esoknya tu hari rabu pagi2 dah blk kl,takut blk lmbt stuck dlm jam lak..(yg ni takde gambar,dah sibuk berendam badak bagai celah mananya nak snap pic)
well,in conclusion (biase la ayat ni mesti ade)...we love public holiday and irina loves karaoke!
bilakah lagi akan ada public holiday sebegini..hah??tunggu 31st august?huhuhu..


7 Comments:

Blogger Hot Mama said...

Irini ni bakal masuk AF15 nie.
Baguslaa u dah start her practice at a very young age..hehehe

4:45 PM  
Blogger rafiqaheliza said...

Eh, ni lagi satu minat my hubby yg sama dgn your hubby...menyanyi! Kalau ada peluang pegang mic, mmg lah dia menyanyi..
Eh, Irina ada bakat menyanyi nampaknya. Tapi nak berAF dan berGangStarz, tak sangguplah gamoknye yek...hehe..

To Hotmama: Teringin nak masuk blog you..kerinduan...

10:56 AM  
Anonymous xura said...

wah, wahhh.. ni mmg 'joli katak' nih! sakan benor mar sefamily berholiday. siap b'karaoke lg tu.

nape x bgtau dtg bp??.. wet world ng rumah zura cume 5 min je! kalo jln kaki pun smpi! len kali bgtau kalo pi bp, blh dtg rmh zura. nk tunggu noha buat program 'jejak kasih' utk kita, asyik x kesampaian je.. iskhiskhhh..

Fr aiman to irina: irina, jom duet nak x?? lagu buai laju2? heheh

11:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

mommamia, hello...!!!! wah! enjoy karaoke nampak? i dok tunggu gambar sheila yg u cerita nih tapi takde. sebab? anak shila kawan i pon nurin gak :p nway comel lah anak you! memang ada gaya bintang AF!!! hahahaha lol baca komen you taknak pegang banner.. mana tau masa tu sapa menang dapat sejuta? tanak pegang kak? :p

mommyalif.efx2.com

2:07 PM  
Blogger mommamia said...

Hotmama:i tak sanggup u kalau irina masuk AF hihi!carila bidang lain,harap2nya tak la-by the way i still takleh masuk blog u,u dah invite lom?bak kata rafiqah,kerinduan dah ni..hihi

Rafiqaheliza:laa,sama lg!gila main PS2, futsal ng karaoke,agaknya depa ni lahir thn sama kot,takpun bintang sama,mmg sekapal-AF and gangstarz?adehh..mmg tak gamak!hihi

Zura:laaa,dekat ke zura?isk rugi lak tak try call zura,tp kitaog aritu ramai,2 kereta sure zura tak sanggup nya,insya Allah next time kalau pegi sana lg,boleh la mar calling2 ya,tu la psl jejak kasih noha slalu tak kesampaian kan?hihi
irina to aiman:aiman,jommmm kita duet,kasik pecah itu mikrofon! hihi

mommyaliff:awak!!where have u been?hihi-lama ta kdgr cite,i pegi blog u pun dah tak berupdate,sp kat bwh tu add baru ke?-sheila kwn i ni budak jb,nama rosmasheila,anak dia nurin batrisya,sama ke ng kwn u?dia ex-uitm sama ng i gak,skang keje CIMB,ada gmbr tp i tak upload sini sbb gelap sgt-sejuta??kalau sejuta i sanggup pegang banner jadik pengurus buat fanclub bagai haha!

2:52 PM  
Anonymous xura said...

mar, kalo dtg 2 keta pun x pe. x kisah. lps ni, make sure singgah kalo smpi bp tau! :) nnt zura e-mail mar no. phone ng add skali ek.

3:47 PM  
Blogger mommamia said...

zura,insyaAllah kalu mar gi sana lg mar call zura,alang2 dah ada kat sana kan,takut zura gerun jer kang serombongan cik kiah sampai!hihi

6:20 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home