Bubbles of Life

Life is what life is

Wednesday, March 28, 2007

chop!

Do u know what is the best part of having a daughter?

We can share a lot of woman thing together..hoh,sounds like poyo ek?maybe some of you will say alaa,irina is only 2 years old what, apa sgt la yg boleh di share ngan budak sekecik ni,but i'll prove u wrong heheh..just see the pics:


yeah,we share the same interest in berdandan! i sikat rambut u, u sikat rambut i,hah gitu la hihi-skang ni pantang nampak aku free sikit,bila mommy duduk lepak2 dgn dia start la dia cari sikat nak menyisir rambut mommy-suka sgt dia dpt main ng rambut

best tau bila dia sikat rambut,lembut jer, mmg layan la bila ada tangan kecik mengurut2 rambut, kalau aku cam payah nak tido kan,suruh je irina sikat rambut mesti layannn..terus rasa ngantuk nak tido lps tu

close-up..hah tgk muka khusyuk tu,ni percubaan nak ikat rambut mommy,tp tak reti-i just love this dandan session,both of us really enjoy this sharing moment between mother and daughter walaupun hakikatnya mcm poyo2 jer la kan irina dandan rambut aku tu heh,and the best part is bila dia dah boring pastu nnti dia ckp "abisss, mommy dah pitty(pretty) "hihi, sebijik sama mcm aku slalu ckp kat dia lps sikat rambut dia.
ok,talking bout rambut,i had my hair cut last weekend (due to some frustration),lama dah simpan rambut ni, last potong lps confinement,then sampai skang tak potong2 (trim jer sikit2)
warning:u r about to enter GG Zone (tuan blog nak gile glamor di blog sendiri)
before..berserabutkan?

sekarang:tadaaa..aaaahhhh..ringan skit kepala..nmpk muda kan,ada mcm student tak?
(berbau kegetikan dan penuh dgn keperasanan, i know heheh)



6 Comments:

Blogger ~chiconas~ said...

memang best ada anak pompuan time2 cenggini kan..??
Anak sulung kita dah mula ikut kita potong rambut kat kedai.. dah tak mau dah mama potong.. tak lawa kata dia..

takpe glemer kat blog sendiri.. suka hati la kan? kan?

2:56 PM  
Anonymous xura said...

best nye ade anak pompuan, blh main sama2. cute nye irina. dlm khusyuk2 membelai rambut mommy dia, puting x tanggal pulak tu! :)

pssttt... rambut 'baru' mar tu buat muka mar cam ning baizura lah! hmm... mmg nmpk lbh muda!

2:57 PM  
Anonymous nohachomel said...

perrgghh...cun giler ko mar, gaya2 menggoda gitu...ahemmm...mr RA, tak tergoda ke??

sama la cam nurin, pantang je kalau ada org nak sikat rambut, dia plak nak tolong sikitkan..

4:19 PM  
Blogger julia_B said...

chewahhhchewahh..
makcik nih......
rase budak pompuan mmg suka main rambut mama dia lah...
2x5 cam anak aku..
cuma aku tak suka dia sikat..
sakit abiss mukaaa..mata aku po
dia sikat sekali....
ganaassss..

haah la..puting tak tinggal tuh....

oklah rambut pendek lebih senang
nak jaga...
i don't dare show my pic sekrag..
aku semakin 'sihat'...

ko mcm kurus kering jer..
aper rahsia...
share2 ler...hehhehe
susahnya nak berdiet...
selera mkn susah nak kawal..
aku jog every weekend tauuu..

9:23 AM  
Blogger Hot Mama said...

aik! bestnye main rambut rambut.. i wish i'm pregnant a baby girl now..i suka org main rambut i..hahahaha!!!!

3:27 PM  
Blogger mommamia said...

chiconas:u nak ptg rambut ur daughter tak kasik?hihi u dah ada imej consultant kat rumah la camni,lg tak sabar nak tunggu diaorg besarkan?nnti advise kita bab2 baju lak hihi

zura:puting tu mmg payah la nak tanggal,geram mar,kalau dia leka main ng budak lain baru dia tak kisah psl puting,kalau dia main sorang2 mesti nak ada puting kat mulut-mcm nig baizura?hihi tang gigi je kot,gigi mar besar cam dia haha!

noha:anak pompuan mmg mcmni kot,aku wonder boys ada tak buat perangai minat nak sikat rambut org?hmm kalau yer,maknanay benda ni mmg standard behavior budak2 la kot regardless jantina apa-tp mcm tak je kan,boys lg minat bola or senapang2 sumer kan?

Ju:hihi,rambut ko pun menjadi mangsa sikatan anak sendiri ke?dulu irina pun camtu masa kecik2 dulu,ganas gak dia sikat,dia mcm takleh nak budget lg,mcm ko ckpla abis telinga2 semua di sikatnya mmg sakit!tp skang dah pandai dah,boleh jadik hairdresser hihi-kurus kering ke?ish takla tak kering lg ni,ada lg babat2 terselindung,aku kalau bdn naik,dia tak gi kat muka dulu,akan berkumpul kat perut peha ng lengan,that's y aku close up muka je camera gimik!hehe-aku takde petua pape la ju,cuma aku skang tak mkn mlm byk sgt lps aku decide nak berdiet tu,tp tghari ttpla lauk pauk menggunungkan,mmg payah nak kontrol selera

Hotmama:i doakan u dpt girl,so dpt sepasang dah,and your girl nnti boleh jadik haridresser u jugak,mmg bestkan ada org main rambut,i pun suka rasa mcm nak tido jer bila rambut kena main hihi

9:42 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home