Bubbles of Life

Life is what life is

Wednesday, July 25, 2007

Awak nama apa?

First and foremost,i would like to express my trillion apology to Rafiqah sbb it took more than 1 mth for me to do the meme she tagged me-at last after gatal tgn jari segala sbb dah lama tak taip blog and rasa berslh tak langsaikan hutang dgn raf, so pd ptg yg hening ni berjaya jugak aku 'mengular' dgn menaip blog!hoho

REQUIREMENTS : Write about what or how or why you gave the name(s) to your kid(s). QUANTITY: 5 people
TAG MODE: Firstly you leave their blog and post link and add to the list below and secondly you let the blogger you want to tag know that he/she has been tagged by commenting in his/her blog or etc

about my daughter's name..hmm well, dulu before kawin slalula berangan nak nama yg fancy2 and glamor utk anak, esp suka yg ada 'sya sya' kt ujung like farisya natasya arisya haha..and kalau boy nak nama yg moden n klass like ryan ke, daniel ke, aku berangan la kan masa tu nama anak mcm nama artis (hoh!)

then when i get married with mr r.a, aku berangan pulak nak nama baby yg rhyme ng nama abah dia i.e mesti r.a gak la,like reena arisya ke or razif aryan ke (contoh) and i told my youngest retarded sister bout my idea (masa tu tgh pregnant),then dia boleh ckp "eee,please la mcm beriyer je nama, bg je la yg simple yet ada makna dlm islam"..then aku yg mcm kepala baru kena hantuk kt dinding terus tersedar "ye la beria2 je nama anak aku,kalu muka comel takpe,kang kuar tak comel kang mcm tak kena pulak" then masa ni la baru terpikir bout getting nama yg simple. So masa stage ni (dah tau i conceived baby girl) a few names ada dlm list i.e riana or raina or rihanna (nak jugak start ng r kan,but this time ada makna)

as for hubby,dia lak nak nama unik and modern, set2 takde makna dlm islam pun takpe (heheh) and u know dia giler sgt tgk cite 'alias' tu and nama mak Sidney dlm cite tu ialah IRINA (laki aku syok kt mak sydney tu kot?ceh!) so now u all tau la kan mcmana our daughter irina dpt nama dia ,check2 dlm internet irina takde makna dlm islam and it's actually a russian name(terus aku rasa poyo)-so to balance it up and aku pun taknak la sama2 dipandang sebagai jahil (actually takut org kutuk nama mcm beria la kan omputih sekali tu muka melayu jawa abis :P) so i plan to blend it dgn nama islam..and i really love nama 'Auni' so kalau campurkan jadi Irina Auni..but hubby plak tak suka..then cari2 dlm buku nama2 islam jumpa nama Iman and i just fall in love with the name, tambahan pulak this is a unisex punya nama meaning both boy and girl boleh guna nama ni-so akan menyenangkan lg kerja kitaorg if we have a boy next time, letak Iman jugak then maintain I jugak for the 2nd name heheh-so dpt la my 1st daughter nama IMAN IRINA BT R.A, harap2 la menjadi anak yg beriman kelak,aminnn..

i already have a name for the 2nd one if it's a boy( Iman Iz***r) ,and kalau girl pun dah ada..Iman Karmilla.. mcm bestkan?hehe(adik aku sure kutuk nama ni ckp aku berangan,demmm!)

So, ada apa pada nama? Everything!
msau the meaning of SQ and Kiki
shopping mum the meaning of Justin and Isabelle
Judy Chow Terry S
hannon Rachel
Samm Gordon and Malcolm
Sasha lil J Mott 2 Monkeys
Fatty Poh's Fatty Boy
Kd NAMI & MIMI D
Abg Z Abg H Princess & Litle D DadofFour Siti Khadijah, Muhammad Yusof, Siti Kauthar, Muhammad Ibraheem and Muhammad Umar
Minahsongeh Camillia, Camarina, Cqistina
IzreenFara NadyaAzureen
Lolyta Haris
Nana Sarah Nur Aliah
Rafiqah Ashraff & Aliff
Mar Iman Irina

people to tag(i dont have much choices here,so jgn mare sape2 yg kena ya!)
1.Nohachomel
2.Xura Nurkasih
3.Aidan's mommy aka Dotty
4. Mommyaliff

7 Comments:

Blogger Aidan's Mommy said...

Iman Irina memang a beatiful name.
Ade both islamic name (yg u nak) and international name (yg hubs u nak)..so kira fair laa tuuu

So bila Iman Z nak datang to this world?

12:27 PM  
Blogger miss^dbab said...

hiya..love the name 'iman irina'..its so universal.kuddos to u n hub in producing such beautiful name for your lil princess.
salam perkenalan frm me
http://dbab.blogspot.com/

8:34 PM  
Anonymous xura said...

mmg sweet nama iman irina tu. jarang org letak nama start "I".

zura dh prnh citer asal usul nama aiman dlm entry last yr. cut paste je blh x??.. :)

11:55 AM  
Blogger rafiqaheliza said...

Sedap nama Iman. Dipadankan dengan Irina, lagi cun! Secantik orgnya...
Sah2 omputih akan sebut "Ai-Rina" and not "Eerina"...

12:38 PM  
Blogger mommamia said...

Aidan's Mommy:mmg fair kan?biar dua2 org puas ati hihi-tak tau la bila kemunculan Iman Izmeer ni ek,lama dah production line standby mode ni,tp tak on-on gak hihi!

miss^dbab:hye dear,salam perkenalan n thanks for dropping by!ya la,i shud thank alias series for giving us the idea,and tak lupa pd david bowie sbb nama isteri dia pun iman hihi

zura:eh ada ke entry tu?mar tak perasan la,mana aci copy paste!hihi

Rafiqah:ye ke raf?they will pronounce it as Ai-rina ke?(tu la i ni takde experience dok oversea),aiseh,ingat dah senang dah matsalleh nak sebut nama tu hihi(berangan la i,ntah ada rezeki ntah tak nak ke sana huhu)

1:51 PM  
Blogger noha chomel said...

mar, nanti eh aku bayar 'utang' entry nih...heheh...

12:13 AM  
Blogger mommamia said...

noha:buat..jgn tak buat yer..heheh

5:21 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home