Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, August 14, 2007

laundry, wardrobe and jack's head

I slept late last nite..around 2am..and i was not the only one staying awake, i have my daughter who accompanied me up to 2 am, very good heh?

hubby was not around last nite (outstation to kerteh), i was so tired and planned to crawl on bed and get a good sleep early which was around 11pm where suddenly irina woke up and uttered.."mommy,nak milk.." ok fine..switch on the light again.. prepared her milk and gave her..then.."mommy..nah"she gave me her bottle.. then baru baring pejam mata.."mommy, gatal..sapu lotion"she scratched her leg here and there and asked me to apply calamine lotion..masa ni mommy dah rasa lain mcm, hajat nak tido awal spt berbalam2 tp masih menaruh harapan..then.."mommy, kukak lampu nak wash nemo"..hah,that's it laa, said bye bye to my fluffy pillow, bye bye my comfy blanket, bye bye mattress, punah harapan aku, punaaaaah..

so since i cant sleep early, i planned to fold the laundry esp baju2 irina yg melonggok dlm bakul while irina watched 'finding nemo'. When she saw me sat beside her to fold the laundry, dia pun sibuk la nak join, and only last nite i realised how ringan tulang my daughter is. I noticed she likes to help me doing the house chores even her 'help' is not in a right context;tolong menyepahkan lagi ada. But i just love to see her being so determined and love to hear when she said 'ena nak wat mommy, ena nak cook/ena nak papu(sapu)/meh baju ena nak nipat"..aaah rajinnya anak mak sorang..terasa sejuk isi perut aku mengandung dulu (hoh!)..

so last nite mother and daughter really spent terrific moment folding laundry together even the time was not that terrific (tgh2 mlm buta)



i wish she'll be like this untill she grow up, she's such a good helper!

i bet u could figure out which one was folded by irina, comel je 'longgokan kecik' tepi tu kan?

boleh la ni..for a daughter age 2 and half years, i could say this is more than ok!(kalu tak mommy sendiri yg puji,sapa lg nak puji ye tak?heheh call me syok sendiri i dont mind!)

well, even i didnt get enough sleep last nite, and even i'm holding my eyes open with a toothpick and feel like slapping my bos's head now, but thinking of the laundry that neatly arranged in irina's wardrobe and longgokan baju yg dah melenyap, i feel so happy and gratify to have iman irina in my life, she's my good friend,we are really a good buddy and we will always be..

ok enough blogging, i'm going to slap jack's head now.
tata.

6 Comments:

Anonymous xura said...

rajin, rajinnn... tu dia anak pompuan namanye! kalo si aiman, bkn nye nk tlg lipat, dia longgok kain cam bukit, lps tu lompat atas kain2 tu, buat main. kain yg dh lipat pulak, dia sengaja teraburkn.

eloknye irina ni dok sama ng aiman, sorg tukang lipat, sorg tukang sepah. tgk camne diorg cooperate. heheh..

12:19 PM  
Blogger Aidan's Mommy said...

Pinjam Irina jap nak suruh lipat baju kat rumah..Aidan nie org lipat baju, he will go and mess it up.. Hhehehe. Both of them will make a great partnershipkan...hhahaha

1:10 PM  
Blogger noha chomel said...

wuyyoh cik kak, sangat la free now eh? byk entry ko la ni...best...best...aku suka, eh, utang aku nanti aku settle eh? ;)

sama la macam nurin , apa yg mama buat semua dia nak buat, hhmm...sejuk perut aku dan bahagia ati aku kalau la sampai beso nurin macam ni...:)

btw, kenapa dia tak nak tido, siang dah byk tido ke? kalau aku, aku guna kuasa veto, tutup lampu, thats it, tido! kang kalau dilayan, tetiap malam macam tu.

1:22 PM  
Blogger Ibu Emir said...

i nak anak perempuan pulak laa lepas ni.. boleh tolong i.. for the time being auntie nak irina tolong auntie lipat baju emir boleh :p

6:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

ah ah...
girl mmg camtuh...
jasmin aku pon..
rajin tolong gak especially..
bab amik barang..
berlari dia pi amik...

mesti ko rase..
ader ruang kelegaan bila hubby
not araound..
n quite free nak buat ape jer..
mcm zaman anak dara....
but of course laa dgn anak lakss...

1:41 PM  
Blogger mommamia said...

xura:betul la mmg bezakan anak laki and perempuan,ok la tu aiman,nnti kang dok bersimpuh tlg mama lipat kain lain hal pulak kang!hilang macho!hehe

aidan's mommy:another macho boy gak ni,mummy lipat,dia tukang mess up,ok la tu hihi-tu la great partnership,sorang tukang lipat,sorang tukang mess up,confirm baju tu akan terus menimbun haha!

noha:mmg babygirl mcm ni kan?sibukla nak buat apa mommy ni buat sampai kena2 marah,ye la kalau kt dapur dia pun sama sibuk nak potong itu ini-mintak2 la sampai ke besar camni,jgn masa kecik kemain lg rajin dah besar jenguk dapur pun taknak,haram!-irina ni takleh tido awal,kalu tido kul 9,kul 11 sure bgn dahtu nak ajak main,dia mmg takut bergelap,so kalau dia dah terjaga mmg dia suruh bukak lampu,kalau tak menangis!tak larat..

ibu emir:hi,thanks for dropping by!yupp,u shud have 1 baby girl lak pasni,boleh teman2 u kt dapur-auntie,meh ena lipat baju emir mesti emir suka hihi*wink wink*

Ju:jas pun sama?hihi,alhamdulillah,mintak2 la rajin sampai ke besar,may naturally babygirl mmg mcmni kan,while boy more on adventurous thing,aku teringin nak ada boy lak pasni,nak tgk beza tak beza hihi-dia dah besar skit ni ok la,even hubby takde boleh la buat geng ng dia,lawan berckp,lwn berborak,bwk dia jln memana berdua pun tak susah dah,mommy-daughter outing la konon heheh

2:45 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home