Bubbles of Life

Life is what life is

Friday, August 03, 2007

Indulging myself..aaaaahhh..

Irina is now in cheras under her grandparent's care, so u guys shud know how mommy and abah plan their social activities to fully utilize the short break hihi..so 1st move,we indulged and stuffed ourselves with good food!hoho!

it's not to say that we never had good meal when irina is around, but the idea to bring her to some cosy good place yg mana semua org membehave ketika mkn adalah sgt tidak digalakkan. Kalau irina ada confirm tekak aku je la kan yg dengar, dahtu tak sudah2 la mengutip sudu garfu yg irina jatuhkan. Sgt membunuh selerakan?

so semlm mommy and abah yg dah lama tak berdating ni pun pergi la ke Victoria Station USJ lps kerja, asikla VS kan,what to do hubby mmg VS Steak punya die hard fan,while my tekak teringin sgt la nak mkn pasta kt picollo mondo or italian kitchen,takpe la,org dah bwk mkn pun kira dah syukurrr...ni pun kira dinner utk anniversary kitaorg gak la ni (gila lama tertangguhkan)


sharp fin soup with crabmeat..ahhh..very creamy n tasty..tp aku dah spolitkan soup aku sbb terletak vinegar byk urghh!



my salad comea with the pasta that i ordered, walaupun rupanya tak sehebat caesar salad yg i plan to order early, tp rasanya boleh laa..(afterall sayur2 tu sume rasa sama je kan?)

my seafood spaghetti yg rupanya agak mengecewakan..i expected it to be full with udang2 besar, ada oyster kepah dan segala seafood yg lain(like the one in planet hollywood) tp rupanay hanya lah spt ini dgn isi2 udang dan sotong yg dah di potong2..kuciwaaa..dah tu pamesan cheese pun dah terletak byk dan terus rasa muak..eeeeewww..


the only thing that tasted perfect lastnite was this rib eye black paper steak (so true la of their claim;serve the best steak in town!)-the meat was very juicy..ahh..succulent!!


muka sentap spaghetti muak tapi masih memaksa senyuman


" padan muka tak puas mkn,sapa suruh taknak order steak?"begitu la hubby berkata dgn eksyennya sbb steak dia sedap

well,even the food was not that superlicious (i'm talking bout spaghetti yg menyamar sebagai seafood spaghetti), the moment of dating2 berdua dgn hubby and mkn dgn amannya sambil mendgr slow music adalah sgt menenangkan..priceless!and tonite i'll be having a makan session with my colleagues at naili's taipan!yahu!mommy mcm sakan kan?hihi
happy weekend ppl!

5 Comments:

Anonymous xura said...

bestnye la dpt spend mase b'2. slalu terjadi keadaan di mana kita order mknn yg kita rase sedap sgt, lps tu bila mknn tu dh smpi, it happened that yg hubby punye berganda2 lbh sedap. n ended up zura mkn dia punye, dia mkn zura punye! heheh..

5:50 PM  
Blogger rafiqaheliza said...

Oh berdating..sudah lama tidak dilakukan. Need to have a getaway from the kids sometime, cam u buat. A collegue told me that he read somewhere that u have to have some ME time alone with your partners, coz if u are too attached to your kids nanti bila depa move out from the hse dah besar nanti, u boleh jadi mental! So what u did is superb!

10:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

best dpt makan mcm tuh..
teringat balik mase zaman dating...
dedolu laa...
husb slalu bawak mkn kat TAipan..

tapi mkn kat restoran melayu n fast food biase jer....
aku pon tak brape suka Italian food...

slalu melepak gak kat secret rec..
dolu di tutup pkul 2 pagi...
tp layan kek jeer situ...

aku ngan husb rajin gak menempek kat SS15..ravi...sunway resort ....
area sunway pyramid...
kira tu tempat semai baja laa...
tp skrg tempat tu crowd sgt..dengn
clubs,bars..
rase tak sesuai nak bawak jas pi sana...
aku laks da rimas lak..tgk C***
yg pakai micro mini...
ntah le mar maybe peringkat umur da nak masuk 30 kot....

10:31 AM  
Blogger Aidan's Mommy said...

ooooo bestnya.. i love the salad! eh i pun kat area USJ. We all went to eat at Pizza vs Satay.. huhuhu
if i know u were tere, drop by jap to say hi

12:18 PM  
Blogger mommamia said...

Xura:tu la slalu jadik camtukan?tp mar nyer kes kalau mknan mar tak sedap jgn harap dpt tukar mknan hubby sbb tekak dia lg cerewet,tak kena skit mmg dia taknak telan, dia lg sanggup soh mar order lain dprd mar amik meal dia hihi-tp sbb mar tak suka bazirkan mar telan je laaa..huhu

Rafiqaheliza:a point apa yg colleague u ckpkan,bila dah too attached ng anak2,then we are not used of being berdua je ng hubby,end up tak tau how to react/ckp apa-mmg i'm so desperately need this short break,lama tak berdua2 je mcm dating dulu2,even sekejap pun jadik la hihi-u shud have one too dear!

Ju:aku buat camni so that boleh refresh blk r'ship,so perasaan pun berbunga je la sama mcm zaman2 dating dulu hihi-tmpt kita dating sama la ju;ss15,ravi,sunway..awat tak pernah terserempak ek,kalau tak boleh double date-aku pun skang kalu nak hang out tgk tmpt gak,kalau yg bingit bising mmg tak dapek dah skang ni,mmg dah tua kita ni kan hihi

Aidan's mommy:u kt usj jugak that nite?laaa,tu la kalau tau boleh kita say hi-hi kan?hehe-i thnk i know pizza vs satay tu,usj taipan mmg food heaven kan?byk choice kt situ

5:22 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home