Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, October 09, 2007

New 'Darling'

Irina has developed new obsession. This time around she's no longer worship purple dinosour aka mr barney, or the cute character of mumble that she called baby pingu in happy feet movie, or kipper the dog.. she has new sweetheart, new darling..i'm now presenting..

MR BEANNNNN IN THE HOUSE!!HOHOHUHUHUHUHU (tatau la ketawa ke menangis ni)

u dont have any idea how much she loves mr bean, celik mata pejam mata hisap susu mr bean mesti teman-and she even remembers all the plot in 'mind the baby mr bean' episode, how mr bean dances, how mr bean does that funny-irritated face (for me,but for irina mayb that face is the most adorable look she ever see heh), how mr bean keeps an alive fish inside his mouth,and she remembers some of the lines saying 'happy new year'! or 'excuse me' or 'i'm sorry' yeah some short line in the dialogue.. apparently i'm happy with this part, at least she picks up some simple english words so that at least she learns something out of it,bukan tengok kosong..

tapiiiii..

the sight of her immitates some nasty and gross action of mr bean is totally unacceptable laa,u know like picking nose, show her butt of sambil tertunggeng,and all those gaya 'lurus bendul' dan bodoh2 alang si mr bean..adehhh sgt memalukan dan merisaukan k, kenapa lah anak aku terang hati bab2 ni, bab2 nak ingat color punya lah susah, yg dia tau blue green yellow tu jer pusingan, tp bab tiru gaya mr bean cpt pulak tu,haishh..and the worst part is she is now has some courage to 'perform' her mrs bean action in public. Adakah berbakat menjadi pelakon lawak slapstic dan memualkan menggantikan senario 20thn kan dtg?oh tidaaaaaakkk!God forbid!!sgt mengerikan itu.





perlukah berkelakuan sebegini di khalayak?haih..mrs bean in the making
confirm la tekak aku jer melantang2kan masa ni marahkan anak..


she's a soup lover, by the time her soup served, she's no longer played mrs bean malahan telah memakan dgn bersungguh2..

and now only i know betapa tebalnya daging lengan iman irina.
penutup karangan yg sgt lari dr topik, i know ;p

6 Comments:

Anonymous xura said...

btl lah mar. kalo bab tiru citer yg dia tgk, bkn main terer lg. x yah ajar. tp bila bab blaja ABC 123, ingat2 lupe je. geram tul.

suke tgk irina mkn. berselera je. aiman pn suke sup. lg2 mushroom soup.

12:00 PM  
Blogger noha chomel said...

meh sini, achik noha gigit lengan tuh...iiskk...montok betul!..heheh...

sama la dgn nurin, suka sangat sup, especially mushroom sup dgn garlic bread. pagi ni je, 4 keping garlic bread sekali jalan!

as 4 nurin, makan banyak, tapi kurus la jugak, tak tau makan jadi apa?..iiskk...

2:15 PM  
Blogger rafiqaheliza said...

Ayoo..mr Bean not my taste..couldn't find him funny at all! But Ashraff loves it..cuma takdelah tahap obsess macam Irina. Uish, balik Muar hari tu? My God! Look at all the food! Terliuq babe...So raya balik mana ni?

9:28 AM  
Blogger eiseai said...

hahahhaa...this is by far the funniest entry i've ever read. irina is sooo funny. amir also has taken a liking to mr bean, but itu only cos his daddy yg tengok. dia tak faham sangat...when daddy laughes, both amir & asyraf will laugh. apa yg diorang gelak sangat i tak tau lah. ikut je daddy.

amir is now into tom & jerry. sampai daddy2 dia skali tengok for an hour every night, macam satu kemestian before tido kena tengok tom & jerry. kalau mummy dia nak change channel bukan d boys yg tak kasik but the daddy yg go...eh i tak tengok lagi this episode. god!!

8:47 AM  
Blogger mommy@lif said...

heheh boleh join alif lah irina nih.. satu geng suka mr bean. we all had to buy dvd mr bean's holidays tu lepas tgh kat cinema. but so far alif blom tiru aksiĀ² hover itu.. hehehehe

mar, selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin.. mana gambar raya??? post lah ya.. theme kaler ape awak taun ni?

4:36 PM  
Blogger mommamia said...

Zura:a'ah bab2 abc 123 segala sikit punya payahkan,tp kartun ke apa2 yg kt tv tu cpt jer-aiman terer tiru gaya ultraman kan?hihi

Noha:nurin tu metabolisme rate tinggi,sbb tu mkn byk tp maintain,how i wish ada metabolism rate mcmtu!

Raf:apa la yg best sgt ek mr bean ni smpi anak2 ni suka?nak kata muka hensem mmg tak la kan hihi-i blk muar dulu then blk t'ganu,form south to east coast fuhh kematu punggung!

eiseai:hahaha,daddy pun sama naik ng anak2 ya,ok tu lyn tom n jerry,and to b frank kdg2 i pun terketawa gak tgk mr bean ni tp takde la smpi dah fall in love mcm irina tu kan,bak kata org boleh la lyn sesekali-nasib yr hubby tak buat perangai nak layan barney!hihi

mommyalif:hi rad,selamat hari raya!maaf mana slh dan silap ya-lama tak gi blog u,i thnk dulu ada prob kejapkan,i takleh nak access,so now dah ok ke?i pun at 1st plan nak beli movie mr bean's holiday tu,tp tgkkan keobsessan irina terus tak jadik,takut i dia buat byk lg benda2 pelik kang hihi

5:05 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home