Bubbles of Life

Life is what life is

Thursday, September 20, 2007

Panting..

Today will be the last day i blog from my office in shah alam, bcoz tmrw we will be very busy moving our things to PJ and effective on Monday next week, we’ll be based in PJ officially. Penatnya mengemas..dah la puasa..i’ve finished with my personal things, my project files and after this I’m going to mengerjakan pantry bcoz I’m the person in charge of it. Mana gaya laa aku nak membungkus segala fridge ,microwave, water dispenser tu sumer..haishh..but it is much better compared to menguruskan spare part room and engineering data manual, boleh membunuh diri itu..so I feel extra exhausted today, extra dehydrate sbb berpuasa and at the same time carry all those heavy loads.. haus ni, mungkin perlu memasukkan muka ke dlm fridge barang sebentar..what makes me so bersemangat to work till the end of the day is bcoz I’ll go for buka puasa with my boss and client this eve at bluewave hotel shah alam yahuuu!siapla kang aku kerja kan stall ice kacang..



adakah dilanggar garuda?


On the other note, last weekend I went to One Utama to do some shopping, ok la ok la mengaku..it’s actually a raya shopping hihi,I know it’s a bit too early to talk bout raya thing, but I just do not want to put it off since our next major concern is packing our harta benda to move to our new residence, taknak serabut2 that’s y better do it now..so basically it’s more on irina’s material, Jusco and parkson dah start buat sale raya,so better for me to grab it early.

Oh ya, for the 1st time I pinched irina secara senyap di shopping complex iaitu semasa sdg mendukung dia, and as a result, suara irina telah bergema satu OU dgn kuatnya, dont wory it's not a hard pinch, tak sakit pun but i thnk dai menangis sbb marah n terkejut 1st time kena cubit ng mommy-she was so degil dan berperangai besar kepala dimana nak beli selipar pun dah mcm nak beli emas permata, punya lah susah..sekejap nak gambar pooh, sekejap nak mickey, then nakkan selipar even saiz besar. She started to shout and cry and throw the selipar away, malu ni k org ramai tgk,oh she bit me on the shoulder too,apa kena la irina ni, nak kata mengaruk sbb lapar tak jugak, bukan puasa pun :) -sudahnya sebelum irina sempat nak berguling2 atas lantai hah selamat la kenakan ng mommy..nasib tak lebam..after all the hassle and drama, hubby decided to bring her to kidzsport over there, main puas2 so mommy boleh shopping sorang2..we still plan to go there again this weekend sbb ada brg yg tak dpt lg, and this time around we already learn our lesson..so irina I’m sory baby, mommy kena tinggalkan irina sekejap ng grandma and auntie k,mommy ng abah nak bershopping dgn aman hehe..

K la, I need to continue with my tugasan pembungkusan.. nak balut2 cawan, balut2 piring masuk dlm kotak, mcm main pondok2 plak..tak sabarnya rasa nak meredah jem di hari isnin yg mulia..wish me luck ya!

10 Comments:

Anonymous Anonymous said...

kemas ler perlahan2...
di bulan posa nih...
uuuhhss menguji ketahanan sungguh...

awal gak ko shoppping raye.
aku naik kl tau
next week...
shopping utk anak jer...

kami berdua da...
seblm posa hehehhe....
utk anak ni kena concentrate sket..
utk kami ala kadar je....

cadang nak pi alamanda...
ke midvalley...sunway pyramid...i utama... pon
byk pilihan kan...
tp kan kalo baju bebudak..
kat mane OK Mar??
OK tu dr segi pilihan&fesyen&harga

oklah banyak cerita lak...
selamat mengemas....

9:05 AM  
Anonymous xura said...

ooo.. tgh bz ngemas rupanye. mmg penat btl kalo kena ngemas time pose. sdgkn nk kemas rmh pn cam malas je.

selamat bershopping raye! :)

9:38 AM  
Anonymous nohachomel said...

aduh mar, ko dah shopping?....eeii...bila la aku nak shopping nih??....duit dah ada, mental dah ready, strategy semua siap...masa je takde...iiskk...

mar, jusco sale sampai bila?

11:17 AM  
Blogger rafiqaheliza said...

Jusco dah sale? Ni kena pergi ni..hehehe..
I have done my Raya shopping partly, before we leave to OZ. But baju melayu Aliff tak ada lagi..taktaulah sempat ke nak tempah..or maybe just buy yg ready made?
Hope you like your new office? I hate unpacking more than the packing part..

12:51 PM  
Blogger NadiahKhair said...

mar,
adoiii..same la irina ngn iman..except for the choosy part lah..punye le sakit jiwa kalau shopping utk die..dpt2 plak sekrg dah pandai xnak try baju and suchh...

argghhhhhhhhhhhh

buat abis pahala pose tauuu

12:53 PM  
Blogger eiseai said...

hello to the new office :)

haiyooo...kalau i sure surrender nak pindah time puasa. ngapa tak choose a better time. i remember last 3 years had to move office time pregnant with amir. itupun tak larat, ni kan time puasa. bukan ke letak kepala dlm fridge, satu badan i masuk fridge. hehehe

did u go to 1utama last weekend for ur second shopping? i was there...beli brg2 baby and then buka at pizza hut. teringin :)

1:05 PM  
Blogger mommamia said...

Ju:aku kalu beli baju basahan utk irina suka gi jusco sale,cantik n murah2,tp jusco tgk tmpt gak,aku rasa OU punya jusco plg ok sbb pilihan byk,then ada brand2 takde kt jusco lain tp ada kt OU e.g barney punya baju hihi tak abes2 barney kan-then kalu nak gaya skit or nak branded stuff,ko blh gi metrojaya,kt situ guesskid,espritkid sumer ada,cantik2 then kalu sale harga dia affordable,parkson pun not bad..aku rasa better gi ou la,ada jusco n parkson, then butik2 budak pun byk tp so far aritu aku gi takde sale-last weekend aku gi midvalley cam tak best la jusco dia,metrojaya punya sale ok,poney punya baju 60% off!gi la

zura:haih,mmg penat zura mengemas bln2 pose ni,rumah sendiri pun tak terkemas,ni sibuk kena mengemas opis-slamat bershopping utk zura gak!

Noha:tak silap aku sale smpi raya, 14oct kot,tp yg pastinya ko nak shopping utk raya mmg sempat-apa lg,'fulus'nya dah ada,gi la grab cpt2, kalu tangguh takut takde yg cantik2 dah,abis sumer org dah grab,chinese pun sibuk gak shopping,better go early noha!

Rafiqaheliza:ye la raf,unpack lg headache dr pack!i masa pack campak2 je dlm kotak,tp bila unpack celahmanaya campak2 kan,kena la susun elok2 hihi-i rasa baju melayu u beli je raf,ada ke tailor nk ambik tempahan lg?sbb readymade pun not bad gak,cantik n harga murah2,sumer kaler ada-irina punya bj kurung pun i beli readymade je-i dgr kt ampang park byk pilihan,mayb u blh try survey sana, dkt ng rumah u kan?

nadiahkhair:aaaa mmg nad!darah menyirap2 kan?dah la kita puasa,perut lapar,tekak haus, anak buat perangai pulak haa tu yg kena tu-ni baru sorang anak kan,esok 2-3 tak tau la mcmana hiruk pikuknya hihi

eiseai:mmg 'pandai'kan bos i pilih time nk pindah,i hari pindah tu pagi2 je bersemangat,masuk pkl 11 tak larat dah,kul 1 i cabut blk hihi-i tak pegi OU, i gi midvalley last sunday,tp cam tak best la,terus menyesal tak gi OU,kalau tak sure dah bump into u kan?

9:16 AM  
Blogger Ibu Emir said...

kemas laa yer.. irina sudah pandai jadi drama queen mungkin berkat gen mama dia... *cabut*

10:00 AM  
Blogger Mommy Hafiy said...

my son kalau i pinch dia he pinch me back kalau i pokpokk dia he balas balik lagi kuattt..but kalau i tak buat dia pon tak buat so i learned my lesson not to do so la..malu ooo kena penangan anak dpn org ramai..huhu..
selamat berkemas yea...pelan2 bulan puasa nih biasala kureng produktif..hehe

12:54 PM  
Blogger mommamia said...

ibu emir:hahaha!pandai u!mmg gene mommy dia ni kot!

mommy hafiy:hi mommy,thanks for dropping by-irina pun sama la,that's y dia gigit bahu i that day,sbb i dah pegang tgn dia so dia tak boleh babab i balik-mmg geramkan lg2 kalau buat perangai dpn org ramai,mcm u ckp la dia balas pukul blk yg tak thn tu

10:40 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home