Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, October 02, 2007

muar lagi!

Went back to muar last saturday.

Happening.

Enjoy.

Makanan sedap2.

Perut kembung.

Program diet musnah.

out of word to describe it, just enjoy the pics.


pasar ramadhan belakang telekom muar,happening!macam2 mknan ada esp masakan johor (dah sesah la kat johorkan? ;p)


ayam golek yg tergolek2 atas api


otak otak johor..nyumm nyumm


murtabak singapore!fuhh isi byk,tebal..kt kl takde ni,kalu ada pun rasa kurengg



tu dia aihhh..roti john ng isi daging yg melimpah ruah..fuhh!succulent!kl punya roti john telur jer lebih, daging celah mana selit tatau


ikan bakar sambal!srupp, i'm salivating now!but that evening we bought pari and tuka bakar bersambal sama la rupanya mcm ni,tak snap sbb takde yg dah siap bakar.

another speciality from johor yg susah nak cari kt sini (ada satu kt stadium shah alam tp tak sedap) which is..air kathira!sruppp!aaaahhh!hanya mampu membagi demo bunyi menyedut air shj kerana takde gambar. Bukan taknak snap,tp akak air tu mcm dah terjengkel tgk aku snap gmbr sana sini,mungkin dia ingat aku nak snap gambar dia curik2 then letak kt ruangan berkenalan majalah mangga hoh!
haaaih, sendiri post gambar, sendiri mentorture diri,dah terasa2 dah ikan bakar yg juicy tu kt tekak skang, mana pulak aku nak korek ikan pari bakar smbal kt sini..huhu
so, that's the food part. After buka around 11 pm we went out for jalan2 carik makan, hubby craved for mee bandung so we went to terminal bus tepi sungai muar..happening!byk kedai makan and ada byk gerai jual kuih muih utk raya.


pukul 11 mlm menshopping kerepek

mcm2 jenis kerepek ada tersusun kt sini



biskut raya pun ada

oh,gambar mee bandung tiada sbb tak sempat nak snap dah licin!so if anyone of u happen to go to muar and wanna try mee bandung muar yg kaw,u can try at 'abg sayang' stall kt belakang terminal bus muar. even nama kedai tu agak keji but trust me the mee bandung served there sedaaaap..

in a mean time, the daughter also had her own activitiy..



she helped mak along and makusu baked raya biscuit



tampal2..



tekun dan khusyuk mendecorate biscuit


royal choc cookies version irina

8 Comments:

Anonymous xura said...

mak aiii.. sedapnye ikan bakar tuh! terliur dibuatnye! roti john versi kl cam tu x de kt bp ni. termengidam lah pulak! mana nk carik nih??...

biskut raya irina nmpk sungguh meriah ng stars yg colourful. untung kalo org beli ni. penuh decoration! heheh

5:13 PM  
Anonymous xura said...

opsss.. lupe lak, mar, sila lah membuat tag psl food spt di blog zura itu, ye?? :)

5:14 PM  
Blogger NadiahKhair said...

mar,
air kathira tuh mmg sgt setapps..
dan mmg susah nak dpt kat sini kan?? hadoila..mane aku nak rabe air kathira nihh??? ;)

12:04 PM  
Anonymous nohachomel said...

perrgghh...rasa cam nak balik johor skrg jugak!!!

mar, ari tu husband aku jumpa air kathira kat taman equine, ok la, tentu la lagi sedap johor punya tapi, dah terdesak kan, apa yg ada la...

2:52 PM  
Blogger mommamia said...

zura:mmg tak jumpa roti john mcmtu kt kl,dah terliur ke?gi la drive ke muar carik roti john tu,ala bp ng muar dekat jer,setgh jam smpi dah hihi-mmg untung zura,dh la byk decoration,biskutnya pun besar,dah mcm size chipsmore!k nnti ada masa mar buat tag tu eh?

nadiahkhair:nad,mmg sedapkan?ee terliur2 dah ni bygkan air kathira sejuk!-mmg tatau nak meraba celah mana kt kl ni,i tau satu kt stadium shah alam tp tak besttt..huhu-hah tu noha baru ckp ada kt tmn equine,jom kita sama2 meredah carik air kathira hihi!

noha:balik laaa,mmg best!aku rasa muar-bp sama jer kot juadah dia-aku kempunan kuih lopes jer aritu,dah beli sekali tu kul 10mlm nak mkn kelapa dia basi dah!huhu!-hah kalu aku ada area2 equine tu boleh la try air kathira dia

11:01 AM  
Blogger eiseai said...

wahhh irina, very the pandai mengdecorate. kalah chef wan tu :) kalau amir yg buat, i think the chocolate topping hilang terus...

2:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

ikan bakar.....
tuh mmg mengancam.....
pehh.....
posa kali ni.......
aku serba tak larat....
jadik pasar Ramadhan pon kureng pi...
hubby aku makan mesti nak aku masak....
sambal ikan pon jadik...
tapi mesti mau AKu yg masak..
tension...

aku da buat biskut....
cecampur...beli separuh buat separuh...

aku naik sana tau buka ngan noha,.
nad...as...siela...
ko balik muor...

bila la kita dpt jumpe..
DIKESEMPATAN INI AKU NAK
MINTAK MAAF ZAHIR BATIN...
SALAM AIDILFITRI....

10:50 AM  
Blogger mommamia said...

eiseai:ala tu pun makusu yg ajar tu,dia tampal jer,ikutkan irina abis berterabur star atas lantai dia kerjakan

Ju:selamat hari raya gak ju,maaf zahir dan batin,tu la ralat gak tak dpt jumpa ko,tp nak buat camne dah mak aku asik tanya2 blk muar ke tak,tak sedap pulak kalu tak blk-takpe la next time eh?insyaAllah..rajinnya buat biskut,caya lah!hubby ko suka mkn ko msk eh?tu maknanya ko masak sedap lah tu!hihi

12:36 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home