Bubbles of Life

Life is what life is

Wednesday, October 24, 2007

Selamat Hari Lebaran

gaaawddd..at last i managed to blog! internet connection suxxx big time since we move to our new office and there's a pile of sheet (ke shit?) plunk on my table waited to be done. Everything seems so important and dealines are so abrupt and short. Only a few min ago i just decided 'ahhh pegi mati lah dgn keje2 ini sume lalu terus memblog dgn gumbiranya' hohoho, senang je kan

oh, apa ini? memulakan entry with all the whine in the world, furthermore we are still in a holy month, bulan keraian, bulan kegembiraan, bulan syawal yg suci..astagfirullah..tak bagus ini marfuza..tak bagus..pardon me..i shall start my blog with a wish;

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN to all of you my blogger fren and sesapa la yg membaca blog ni

even it is now a 12th days of syawal and i know adalah agak basi utk mengucapkan selamat hari raya, but i still want to ask an apology from all of u kalau ada slh silap mana2, terkasar bahasa yg terkurang yg telebih mintak halal dan dimaafkan ya.

since i need to catch up with time and deadline adalah sgt menghantui, i just upload a few pics during my raya break. I celebrated my raya in muar frrm 1st to 3rd raya and on 4th raya i went back to terengganu sampai weekend lepas, and only came to office last monday, such a long break kan,tu yg best menjadi warga muslim tunggal dlm department ,kot ambik cuti sebln pun takde org nak question tp annual leave abes adalah sendiri mau ingat la heheh..



sepsg suami isteri yg sakan di pagi raya



irina memperangai..


berperangai sehingga rambut menjadi kusut dan masam


berjaya mensnap gambar bertiga (yeah i know it's time for me to get rid of that pacifier berhantu from irina, only i realised almost all of our raya pics si kodok puting ni ada sama, gaawwdd she's so addicted to her pacifier, hantu puting dah merasuk irina gamaknya)



marhaban di pagi raya..johor jer ada acara ni kot,tak sure tmpt lain ada ke tak,meriah bila ada marhaban ni tau,terasa sgt suasana raya-oh ya notice tiada gmbr satu family?sbb abah sibuk bermarhaban dr pagi smpi tghari,mak sibuk melyn tetamu, along and angah kt rumah mertua, marniza sibuk melayan anak and mardiana tak tau la apa yg disibukkan malahan hanya berbaju kurung serta berseluar tido ke hulu hilir dan kelihatan amat tidak semenggah utk mensnap gmbr bersama2, hence hanya kami 3 beranak shj yg sakan bergambar hihi

so on the 4th day of raya,we went back to terengganu, 8 hrs journey from muar to marang,adehhh patah pinggang oo tp raya punya pasal, hilang sakit lenguh segala

we stop at kijal terengganu to buy lemang,kt muar takde ni,so terus grabbb nyumm nyumm


mendokong anak yg cuba bermain dgn api lemang dlm keadaan pinggang yg patah


irina also want to wish Happy Hari Raya and World Peace :)

10 Comments:

Anonymous xura said...

selamat hari raya mar. bestnye cuti raye lama. ye lah, marhaban tu kat johor je yg ade. kalo raye tak de marhaban, tak meriah. tp kat tmn2, marhaban start lambat, bkn 1st day raye.

btw, si kodok tetap beraya sama ng irina, siap ambik gambar lagik. kiranye family irina dh jd cam family angkat si kodok lah pulak! heheh..

3:43 PM  
Blogger eiseai said...

cik irina...world peace back at'cha girl!! mummy irina...bak mai email skit, ada benda nak di kabar kan...

6:04 PM  
Anonymous nohachomel said...

selamat hari raya mar....maaf zahir dan batin...mai le dtg umah, takdenye open house...selalu open...bebila nak dtg, tel dulu, bukan apa, takut takde kat umah.

p/s : byk nak citer, nanti la bila ada masa eh?

1:11 AM  
Blogger rafiqaheliza said...

Selamat hari raya mar..kejap je dah mid of Syawal kan? Emmm..marhaban rasanya mcm Muar je still practice. Kat JB and Pontian, takdepun...Nice colour this year!

8:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

selamat hari raye ..
wah beraya sakan 3 beranak...
luas pemandangan ko...
dr muar ke terengganu..

irini mmg sedap kan badan dia..
selagi dia nak makan..
bagikan aje.....

aku harap nak jumpe ko
mase gathering buka kat umah nad aritu.....
ko balik muor lak...

alah ko tu makan banyak mane..
cam tu gaks badan ko.....
aku laa ni tak boleh jaga badan...
insya Allah mid next year
aku kembali OK...ehem...

anyway rindu sgt kat ko...
take care!

10:35 AM  
Blogger NadiahKhair said...

~mar,
huuuuhhhuuuu..sedih dan envy tgk u..tak gems pun..i bertmbh naik ade la..huhuuu..

iman pun ade kodok gak..i panggil mr.nips..sakit hati tgk die nyoyot benda alah tuh..the worst part of it all, elmo ngn mr.nips sepsg..mane2 gi mesti carik benda tu dulu...cissssss..

eh,jasin pun ade marhaban..tapi die dtg mlm raya..org pun nak tido dah..sabo jelah..

btw, ur baju purple cantiklah..mane carik tuh? siap ngn kain songket tenun lagi..mahal tak?

11:16 AM  
Blogger mommy@lif said...

same lah.. my son pon tak suka bergambar.. nak amik gambar kena snap je, paksa rela pon taknak senyum..

hihihi i perasankan mar.. alif ngan irina nih byk sama peel.. yelah diorg pon sebaya, so development diorg lebih kurang sama je.. kan?

4:32 PM  
Anonymous nohachomel said...

mar tumpang lalu...

raf,

kat batu pahat still ada marhaban, cumanya seminggu lepas raya dia baru start. normally dia bagi org semua balik dari kg, baru mula marhaban, kebanyakan taman2 perumahan kat bp masih teruskan tradisi ni, kat kg of course la kan... lama tak join sebab bila dah kawen dan jarang ada kat umah mak

12:56 AM  
Blogger mommamia said...

zura:oo ye ke?kt rumah mar 1st day raya pas sembahyang raya diaorg start marhaban dah,tu yg kalu masak lauk raya dah mcm masak utk kenduri sbb org marhaban ramai dtg mkn ketupat sume-kodok mmg dah jadik anak angkat kitaorg merangkap adik angkat irina hihi!

eiseai:sally,apa lah benda yg nak dikabarkan tu ya,kabar gembira ke?hihi-ni my e mail add marfuza.omar@gmail.com

noha:selamat hari raya noha,sama ng aku takde open hse tp rumah mmg sentiasa terbuka,jemput dtg eh

Raf:selamat hari raya to u too!hah tu noha dah jwpkan utk u kt bwh tu,marhaban ada tp lambat la pulak start,by that time u pun dah blk kl

Ju:rindu ko jugak!!huhu tu la ju takde rezeki kita ni nak jumpa lg,ada je hal2 berbangkit nya kang-dgr cerita tgh 'berisi' skang?congrats!!wah jas nak dpt adik tak lama lg,tu yg ko ckp by mid next year bdn ok blk kan,hihi takpe ju insyaAllah aku menyusul kemudian,mayb next year nak start kembangkan family,ko pun take care!

nadiahkhair:nad,i gems skit dah skang ni,dlm pic tu biasa la 1st day raya so kesan slim masa puasa ada lg hihi-iman pun isap pacifier rupanya!isk isk anak kita ni dah sama nama pe'el ketagih pacifier pun sama ya hihi,tp iman tak kronik mcm irina kot,i tak penah tgk pic dia ng mr nips dia,tak mcm irina mr kodok melekap je kt mulut sepjg masa,susah betul nak buang,meraung kalau tak dpt!huhu-nad,baju tu i beli kt pkns 1 set rm120 tak termasuk anak baju,kain tu bkn songket tp thai silk,rm50 jer harga,kalu songket tak dpt kot harga camtu-baju ni trend thn lepas,i baru nak tehegeh2 beli,so the ketinggalan zamankan i ni hihi

mommyalif:i saw his pic kt blog u,mmg mcm irina hihi,awat la anak2 kita ni,irina dulu tak mcm ni,ok jer suruh senyum dia senyum suruh posing dia posing,skang ni payah dah,dah mls kot nak posing2

10:43 AM  
Blogger Aidan's Mommy said...

Mar! I'm back.. huhu.
Purple colour theme this year! Cantik!

So balik tganu makan nasi dagang tak for raya. I had nasi dagang on 1st and 2nd raya..pantang-pantang pun keluar beraya..huhu

11:38 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home