Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, December 18, 2007

It's family time!

i noticed that i spend less time with my family lately. After the 2 consecutive trips, i could say that i missed 3 weekend in a row of staying at home and be with my love one. So after my japan trip n in between of the days before i off to bangkok,i threw a surprise b'day wish for mr r.a. U know adalah sgt sengal saya ini kerana telah terlupa utk mengwish b'day husband sendiri iaitu pd hari saya kembali dr osaka-tiba klia pukul 5 ptg 1st december dgn hubby yg kegembiraan menyambut di arrival hall tp saya yg sengal ini tidak teringat lnsg akan harijadinya pd hari itu. Apa yg paling mengecewakan adalah simptom hilang ingatan itu telah berlarutan sehingga larut mlm dan hanya tersedar dr mimpi apabila hubby mendpt call dr kwn2 yg mengwish...sgt berasa kecewa dgn diri sendiri krn the day before sudah teringat dan berangan2 utk mengwish di arrival hall sambil menghadiahkan ciuman spt sebuah scene drama swasta ttp adalah hampas..haihhh..

so utk menebus rasa berslh yg mencengkam,i planned with my SIL to buy a cake for hubby and mengejutkan hubby yg sdg turun tangga dgn menyanyikan b'day song beramai2 since ma,SIL n her hubby were at my house,and i can see his glowing face yg terkejut dan terharu dgn surprise yg tak seberapa..







happy 33rd b'day ma mann..i love evey bit n pieces of u lah!hoho!ayat marfuza nak cover rasa berslh but i mean it lah syg really ;p
after a few days spend with hubby n irina,i was off tu bangkok pulak for 4 days-irina pun dpt manja ng mommy for a couple of days only b4 kena hantar duduk ng MIL for the 2nd time..so my bangkok trip, i cud say that i didn't enjoy it as much as i enjoyed being in osaka sbb asik ingat anak ng laki,tak sabar2 nak blk dah..cukuplah trip2 ni sumer..
Blk dr bangkok,that nite me n hubby went out for makan2-rasa mcm dah lama tak spend quality time berdua berborak2 and ketawa2 so we took this oppotunity since irina pun kt rumah ma lg-planned for ribeye steak at Victoria Station but last min changed plan sbb tetiba rasa nk mkn seafood-we are already bored with Kelana Seafood then tetiba teringat one seafood restoran behind shah alam sentral i went last mth for lunch appointment,so patah blk ke shah alam and went to restoran tasik indah..

seafood tomyam, buttered prawn, ketam masak cili with asparagus belacan..fuhh!mmg sedap,tgk gaya hidangan mcm seploh org punya mkn kan,pdhal ada 2 perot jer,2 perot buaya


tukang bayar merangkap tukang makan yg sdg bersungguh2 menghabiskan hidangan
since i spent less time with irina for a few couple of weeks (8days out of 3weeks!) so irina punya perangai pun ada lain mcm sikit,manja,mengada,menguji keimanan dan kesabaran sumer ada.Maybe sbb kurang kasih syg dan attention dr mommy,so dia buat perangai,but mommy sabar je la kan,sapa suruh tinggal2kan anak..hah terima aja lah..
oh thing very obvious bout irina since i came back is she sleeps verrrry late..i mean around 12.30 to 1am everynite..i repeat everynite without fail..haaaihh..mayb dia nak compensate blk all the days yg tak dpt nak spend with mommy but mommy needs to go to work the next day,so adalah sgt menyeksa jiwa dan raga tatkala bdn penat,mata mengantuk tp kena melyn keletah anak berckp, bermain dan bernyanyi..

irina tido lmbt then bgn awal,i think she just cant get enough of mommy lah,selagi boleh spend time dia nak spend time,selagi boleh berckp ng bermain ng mommy,she'll just go for it..these pics were taken at 6.20am while i busy getting myself to go to work..on MONDAY morning..








ya kami turut ber make up bersama2, we have such an effective way of spending 'quality' time together heh?

7 Comments:

Anonymous xura said...

mayb mar penat sgt or u over excited blk mesia, that's y u forgot to wish ur hubby. btw, kek itu nmpk sungguh nyummy!

wahhh.. irina dh pandai make up! lps ni bole make up kan auntie zura ek?? ;)

5:18 PM  
Blogger eiseai said...

wah wah wah...budak kecik tu...tempek2 dia kalah auntie :)

mar...myboys ni senang je tido. tutup lampu semua gone. hehehe...

9:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

laa marr...
sori le ko mengetagg aku..
tak reply...
lagipon aku takder blog..
mase pon tak dak..
hujung tahun sibuk pi bengkel..
ngajo + present papers.....
ni baru balik dr UUM...

pon kesihatan tak berape baguss...
loya2..perut makin membesar...

anak pompuan mmg camtuh..
semua nak ikut mama buat per...
just like jas...
mmg suka sgt make up...
pastu dok tanye dia cantik tak....
..
ok rindu kat ko....
take care....

10:41 AM  
Blogger Ibu Emir said...

selalu nyer laki yang asyik terlupe wish happy bday (it happened to me!!) hehe, ni kes penat sangat kot, yeah anyway, it looks like irina miss u much

7:18 AM  
Blogger Aidan & Adnans' Mommy said...

Mar isend you bday wishes on ur bday.tapi kena reject..have u changed ur no?

irini dtg rumah autie please tolong make upkan..hehhe

1:28 PM  
Blogger mommy@lif said...

heheeh i rasa confirm i kalah kalau lawan mekap ngan irina... tgk lah last pic tu .. hihihih kelass

syoklah dapat spent quality time berdua... bolehlah lepas rindu dendam hahahahha

1:56 PM  
Blogger rafiqaheliza said...

Pergh..anak dara u dah pandai melawa, macam mummy dia jugak! I pun frust kalau jadi mcm u hari tu lupa nak wish bday. But it did happen to me (few times I think). You were so excited few days b4, but came the day itself, u bleh terlupa. Bengang je kan..But in your case, you make it to him by having suprise bday party. Syok tu!

9:41 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home