Bubbles of Life

Life is what life is

Monday, January 28, 2008

at last..

i cant believe that i'm here again. It's been a while since i last updated my blog. As what eiseai wrote in her blog,something wrong with the internet connection. At first i thought it was this office's IT system that went haywire (as it always be), but nope..some of the ppl outhere also experienced the same thing. so that's ok,tidak perlu berterusan mencarut dan memaki IT staff di dlm hati ;p

and oh the workload matter too..my work is just killing me esp when the big festive season is just around the corner. Everything and anything MUST BE DONE before CNY break, no matter how much u have the urge to pee or pass motion,tahankan sahaja hatta kamu mungkin berpotensi utk tercirit di atas kerusi, yeah to that extent,and and at the same time berharap shj yg mungkin bonus kamu akan betambah sekali ganda sebagai reward kpd perbuatan mencirit kerana kamu telah mengutamakan kerja dan kepentingan syarikat lebih dr segala-galanya, itu sesuatu yg hebat utk dibygkan bukan?

ok, enough marfuza.

Well, nothing much happened to me and the babes, i mean the small babe and the big babe..and same goes to me-i notice that we spend more at home than outside now-like for the past 2 weekend,we just stucked our butt on the couch lazying around while flipping to all the channel and i cooked the whole day,i mean for lunch and dinner. And i have new routine too, to get my day start early on saturday mrng and bring irina out for some leisure activity since hubby is working halfday. We will go for breakfast and have our roti canai and teh tarik before we hit to a huuuuge playground at tmn tasik shah alam. Irina will lost in her own world while me sitting at the nearby bench reading my newspaper and monitoring her..ahhh such a pleasure morning to start with..dan sekiranya bernasib baik dapatlah sampai awal ke rumah which is around 12noon, butttt tidak selamanya bernasib baik dimana kdgkala terpaksa melakukan lawatan sosial ke shopping2 complex dan melaburkan sejumlah wang di kedai2 mainan,kedai buku ataupun kedai dvd,then only i managed to drag her back home.

Another thing is we are now busy working on our hse compound project yg berkeadaan tidak ubah spt pdg ragut, or maybe worse than that,padang jarak padang tekukur is more like it. i just cant stand the ugly side of it so we already decided to plant a carpetgrass,and it cost about rm5 per 1 sq.ft,and after we total it up, the figure become rm2k utk tanah sekangkang kera kat depan and that not so huge backyard,rm2k?rm2k?????is this real or not?so any mommies out there yg ada experince with the lawn project,is this price reasonable?urghh i thnk it's too late to ask for opinion since we paid half of the cost already..pepatah ckp takde duit tgh bulan mkn pasir kan,hubby ckp tgh bulan boleh mkn rumput,buat ulam..hmmppff..

oh i would like to say sorry to eiseai for taking such a long time to do the handbag tag she tagged me. So sally,here goes my handbag story!




My handbag, my purse and my usang handphone. There's 3 component inside this handbag,so the most important thing i.e handphone and wallet shall be in the same main component,so it wud be easy to acess.


The 2nd component consist of peralatan2 mak andam: hairbrush, eyeliner,lipbalm,lipgloss, lipstick,mascara,2-way cake foundation,moisturizer goshh..most of u must be wonder punya lah byk make up dlm handbag tapi muka marfuza mcm tu jugak..maybe I shall opt for plastic surgery or extreme makepover after dis ;) oh there’s my fav eternity parfume and nina ricci lotion too,sebagai penyelamat tatkala berbau masam menjelang tghari



Tissue cap tesco,wet tissue (will be used for some comot occasion like iirina mkn ice cream,tgn mommy melengas melekit bla bla) and there’s a small notepad and pens for some jotdown purpose but most of the time for irina to conteng2 or mommy to draw cat,star,car and abah’s face for her.




The 3rd component (which is zipped) is for emergency purpose like err sanitary pad,panty liner,uphamol to treat my migraine, all the hairclips during my bad hairday (which is everyday hoh!),some mint tablets,minyak geliga (utk luka,gatal),handyplast..ni kalau ada dettol,wool cotton,bandage n yellow lotion komfem la marfuza boleh jadik paramedic bergerak..
ok,i shall start doing my work again,sambil membygkan mendpt bonus 6bln..tanpa perlu mencirit di atas kerusi of course ;)


oh lupa pulak, i'm tagging noha,zura,Dotty, mommyalif, Nad, Raf & mira
to reveal their handbag,so kawan2,sila lah ya

11 Comments:

Blogger eiseai said...

pn marfuza...pad ngan pantyliner pun nak tayang ke? hahahha...

eh betul kan the internet so slow. my hubby says i yang main with the computer, that's why its slow.

nak tengok nad buat tak your tag. she wont do mine...

4:05 PM  
Blogger mommy@lif said...

hehehehehhe

lemah sungguh part tag nih :P

interesting nanti kita buat kita bgtau ek...

btw i suka baca citer you.. very straightforward .. cam tgh dok depan2 sambil makan hehehe

5:23 PM  
Anonymous xura said...

handbag mar dh mcm poket doremon la.. heheh. tp zura pun sama gak. dh la bag beli kt chow kit, lps tu sumbat segala menda, br sebln tali dh nk putus! :( nnt la ye zura buat tag ni. skrg ni pn tgh bz ng audit.

6:13 PM  
Anonymous nohachomel said...

hoh!... ada satu tag pun tak buat lagi...huhuhu....

mar...mar...ko ni kan kalau buat entry kan, mesti aku leh gelak merabak punye...iiskk...

pasal rumput tu kan, kitaorg lebih suka 'rumput lembu' lembut sket, ni tgh cari kat mana2 padang ke, tepi jalan ke yg kitaorg boleh cangkul dan tanam jek kat umah....heheh...bapak aku kata, jgn sampai kena saman dgn mpsj sudah! btw, rumput karpet tu bukan ko bole tanam sndiri, atau beli je sket, pastu tanam sejemput sana sini, tunggu je la dia tumbuh...maybe tak cun la, bila dah byk nanti bole la trim ke apa..

9:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

yee lah..
dah lama ko tak memblog...
rindu lawak selamber ko....

pasai rumput carpet tuh...
takpyh ler beli taman litup..
umah aku hubby aku beli tak penuh..
potong kecik-kecik..
pastu tanam...
dlm 5-6 bulan nnt rumput tu penuh ler.....
tp kena rajin cabut rumput asing yg tumbuh dlm tempoh nak tunggu panjang...
pastu ko trim lah....
aku part ni malas sket semua hubby
aku uruskan.
nnt budget rumput bole laa pi
kat shopping..hehhehe.
CNY ni sale sana sini MAr....

10:51 AM  
Blogger Aidan & Adnans' Mommy said...

i until now malu nak buag tag nie.. huhu my handbag is so messy.. nanti i nak buat some major renovation dulu..nak tukar handbag huhuh

cloret memang pentingkan.. huhu

u havent blog about your new house.
show pics laaa

11:16 AM  
Blogger Being Normal said...

hi cik puan - i got tag too by eiseai, that's one reason one my better half tak bagik beli handnag besar2, segala benda will be in there, and when he has to carry jap, he will comment "ada letak batu bata ke dalam nie"..

9:58 PM  
Blogger NadiahKhair said...

~mar,
harussssslah dpt bonus 6 bulan kalau tercirit atas kusi..ahhahahhahahahhah...
pasal rumput kapet tuh kan..
i employed landscape company buat..ckp ngn die buat cantik2 tau..pastu tinggalkan die buat keje while i was at work..balikkk..die tambah batu yg sekampit rm30(pakai 5 bag plak tuh)ngn tiles besar dlm 7, harga die rm30 sebijik..terbeliak bijik mata nak membayornye..padan muke wa..blum masuk harga rumput die and workmanship..rase nak cabut balik batu batan tuh pulang kat die..nasib baik cantik...tapi sekrg dah buruk sbb wa punye jiran buat renovations..so die punye simen, batu bata, paku pakis telah merosakkan halaman ku..patut ke saman die?

p/s:sally, huhuhuhu..nanti wa buat..tungguuuuuuu

11:37 AM  
Blogger Ibu Emir said...

u tagging me.. erk!! ok, i will do, sekarang ni i seronok upload gambar.. n btw, mother will always be a mother, mane2 pun stil ade barang anak2 kite

1:18 AM  
Blogger Ibu Emir said...

u tagging me.. erk!! ok, i will do, sekarang ni i seronok upload gambar.. n btw, mother will always be a mother, mane2 pun stil ade barang anak2 kite

1:18 AM  
Blogger mommamia said...

eiseai:pn sally,i mmg jujur orgnya,nasib baik u tak tag i suruh cerita psl wardrobe kt blk i ke,kalau tak abis!!!;)-tu la i pun skang join u tunggu nad buat tag tu

mommyalif:rad,kalau dok sembang2kan bunyik dia lg teruk dr kt blog,ramai muntah darah dah tak larat lyn i merepek heheh

zura:mak ai,tali sampai putus?zura letak batu ke kt dlm?hehe nnti buat eh

noha:a'ah mula2 plan camtu gak nak tnm sendiri pastu buat la jarang2,tp sementara nak tumbuh byk tu nak kena maintain rumput2 jahat,tu yg maleh tu,dah la en r.a tu pegang cangkul mcm pegang joran pancing heheh-cowgrass tu yg mcm rumput pdg sekolah tu kan?ko mmg rajin noha,dpt pulak suami rajin,tu yg boleh tu-btul la abah ko ckp,jgn sampai ko kn tangkap majlis bandaran sudah,kang kuar buletin utama kang noha!hihi

Ju:ko pun sama la cam noha,dpt hubby rajin,untung la-tu la.. pikir nak kena cabut rumput jahat tu yg pikir 2-3 kali nak tnm sendiri,aku ni kalu takde keje lain nak buat dlm rumah ok jer aku jaga,hubby pun 'rajin' gak,'rajin' tengok jer heheh,so pdn la muka kitaorg kena pau duit ng budak nursery huhu

aidan & adnans' mommy:malu?ala apsal malu?as long as takde anak tikus dlm handbag ok la hihi,nnti buat tau,i ngan eiseai tunggu!-blog psl rumah?ala i pulak malu,umah i biasa2 jer,takpe ada rezeki i buat hsewarming u dtg eh

being normal:hi u,thanks 4 droppin by-haha!ur hubby's statement tu cukup tajam dan mendlm maksudnya hahaha!mmg kdg2 rasa mcm bwk batu bata kt dlm bag kan?segala mcm brg sumer nak sumbat,n mostly brg2 anak la

Nad:ciesss!sungguh kurengg utk org lanskap!pandai dia buat bisnes ek,tiba2 ada tambahan yg tak masuk dlm quotation-tp mmg la batu2 tu buat lg mahal,i aritu dah pikir nak buat selang seli batu-rumput-batu-rumput some sort like tht,konon ingt nak jimat kos rumput,skali tu jadi lg mahal daa-kena saman tu,or u letak pulak batu kerikil ng lalang2 kt halaman dia,baru fair n square heheh!

mira:heheh,u pun tak terlepas kena tagged ng i,buat tauuu ;)

12:25 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home