Bubbles of Life

Life is what life is

Wednesday, April 02, 2008

Birthday Celebration cum Housewarming

birthday who?
iman irina

where?
tmn pinggiran usj,subang jaya

when?
last weekend,29th march 08

overall how?
tiring but exciting!

some of the highlights:
-catering dtg lambat,which was 1 hr late hence caused 1 hr of sesi mencarut berbakul2 di dlm hati
-it was raining heavily,but it stopped around 3.30pm and by the time it stopped,the crowd started to built up.
-the mkn2 session shud finished around 5pm but due to the delay caused by caterer,we extent it till 7,and the caterer only kemas2 his thing around 7.30pm tanpa berbunyi sepatah haram pun,tau salah sendirikan
-we got discount from caterer to compensate with their late arrival,yahooo!
-ma cooked her yummilicious nasik dagang to serve my family yg sgt dahagakan rasa nasik dagang pantai timur,thanks ma!
-majlis turut diserikan dgn kehadiran individu O.K.U (Orang Kurang Upaya)
-iman irina berupa sgt comot dihujung majlis ttp sgt happy dikelilingi ramai kawan,saudara mara dan hadiah2-and she followed qistina back home at the end of the day.



the goodie bag
the cake shared with lil qis (bday 1st march),so got 2 names there


the guests


the food


birthday gal



my sister helped with the cake cutting session



the two lovely birthday gals



with cousins-alif, iman & qis.




grinned from ear to ear!barbie mariposa is now a hot stuff for lil girl!thanks to makusu & mama marniza!



some of the presents,thanks all!




from left-right: nadia my youngest cuz,my mom,my sis along,my auntie mak itam and ma,MIL


Adik, mak and abah


he's cute kan?i told u my abah mmg cute n best!heheh




my dearest SIL, Miera and my along




my another sister, marniza just arrived



org kuat di belakang tabir-miera n mardiana.

inilah dia tetamu istimewa dr golongan O.K.U-MARDIANA OMAR!! clap..clap..

bestfren

sesi bukak hadiah diketuai oleh ketua kanak2,auntie miera ;p

me with my collegue steven and si tempang.

with my ex-sains muar dormmate,noha and zai,thanks dtg,luv u la bebeh!

with my long time-fren (since form 1) hawa, we used to be called twin during those years in sek men dato' tp skang twin dah hilang,hawa lg putih n gebuuu,thanks hawa sudi dtg!

colleagues

pasangan tuan rumah yg cacat
million thanks to my family;mak,abah,along,abg long,mak itam,nadia and adik for making and effort to come all the way from muar,and also to my kakak puan marniza and abg hafiz yg sudi dtg dan sanggup menghangkot iman blk ke rumahnya mlm itu utk memberi peluang mommy and abah berehat,thanks mar. thanks to mak uteh sefamily.
also my warmest thanks to my MIL ma and miera yg sama2 menyumbang idea n tenaga utk majlis yg tak seberapa ni esp to miera,thanks sponsor goodie bag n party hat,thanks a lot sis!.
and a special thanks to my one and only adik,mardiana,even adik dtg dgn diri yg serba kekurangan dan kedaifan serta tempang akibat kaki injured jatuh longkang,but akak appreciate ur morale support,serba kesakitan kan hari tu,kaki sakit..dompet sakit (2 barbie mariposakan) dan skang hati pulak sakit baca ni kan hahaha!!
oh ya,thanks bebyk to along and ra sbb sponsor sate,along,u r the real Ah Long!heheh
thanks to my frens noha,zai,nad,dena,hawa,shai,sheila and kani,thanks for the present ya!
thanks to my collegue ganesh,howard and steven,thanks to cikgu2 nursery iman irina,thanks to joey and kak huda my neighbour,and thanks to hubby's frens n colleagues, thanks all!
and last but not least,a trillion thanks to mr R.A yg sgt bersabar dgn kerenah 'project manager' dr sebelum majlis smapai majlis habis dan juga bertindak sebagai financial controller dgn cemerlang.(dpt discountkn syg?my facial cleanser how?heheh)
to my frens yg tak dpt attend,takpe takde rezeki kita nak berjumpa haritu,next time insyaAllah..

8 Comments:

Blogger eiseai said...

waaaa...happening nya birthday last minute ni. sedih tak dapat join. hubby i berkali2 tanya...dah ckp kat mar kita tak dtg, dah ckp dah, dah ckp dah? ish...macam lah wife dia ni tak pr-concious kan?

suka nya irina with her pressies. funky sungguh ur dad kan mar.

p/s aiyoo...itu satay. teringin, teringin :)

4:53 PM  
Anonymous Anonymous said...

tak dpt join...
tempat keje aku ganti cuti pilihanraye..
daaa..
aku pon dah sarat..
anyway meriah sungguh...best kan Mar...when famili,frenz dpt kumpul..
nntlah panjang umuq,ader rezeki..mesti kita jumpe....

2:21 PM  
Blogger mrs.boan said...

aku akan cuba dptkan kembali wajah 'kembar' itu dgn menguruskan badan. tengok ar nanti... lps aku beranak.hehe..

dah balik aritu baru tpikir. Kat tingkat 8 opis aku (dlm Grand Seasons Hotel) tgh renovate utk UKM. marniza punya future office kut....

4:07 PM  
Blogger mommy@lif said...

hahahha i know itu zai..she's my housemate in mmu.. heheh our circle of friends ala2 sama je.. sungguh tak berkembang! terkejut i nampak gambar dia... dia pregger ke? heheh sibuk kan tanya pasal org


anyway birthday girl comel jek.. berkepit je ngan cousin.. cute! lain kali jumpa okie mar! take care

psssttt cantekkk rumah baru awak!

5:14 PM  
Blogger mommamia said...

eiseai:sbb last min arranged la caterer buat2 lupa,tu yg 1 hr late tu huhu-tu la kan sally,best kalu dpt jumpa haritu,biasa la kita ni nak jumpa saja2 ntah bila,takpe la,next time kt bday party kwn blogger lain hihi-sate tu ada lebih haritu,kalu u dtg komfem blh tapau bwk blk,takpe next party k

Ju:takpe ju,aku paham ko tgh sarat-tunggu la ko dah deliver baby nnti,kita jumpa so boleh la kitaorg kenal baby baru,bertambah besarla member grup kita hehe

mrsboan:tu la hawa,kita ni kembar tak seiras dah,paling obvious kegebuan kulit ko la hihi,makin putih-tpkan family aku sumer geram kt iffah,comellll!

mommyalif:laaa ye ke?wat a small world la,again,aritu reha skang zai lak-zai my dormmate kt sains muar,lembut n baik orgnya kan?jauh beza ng i heheh,zai dulu byk ajar i esp add math,tak kedekut ilmu,terer tau zai ni-tak dia tak pregnant,latest news zai nak gi further study wat phd tp tak sure kt mana-zai,in case zai baca ni,boleh contact rad blk thru blog dia (wah dah mcm jejak kasih heheh)

5:37 PM  
Blogger Aidan & Adnans' Mommy said...

Mar! Am so so sad could attend Irina's bday party. I would have come i i know.. malang nyer i didn't have excess internet. Huwaa! The food looked so delicious.

Please invite me and eiseai laa sekali for tea at ur lovely house.. (muka tak malu)...

12:02 PM  
Blogger Being Normal said...

happy birthday irina, you are lucky to have such a cool mom arranging such a cool party for you..

eiseai - i pun tringin tgk sate tu, tu tak nampak lagik the nasi dagang

3:20 PM  
Blogger mommamia said...

Aidan & Adnan's Mommy:Dotty!how r u?how's the kids?lamanya u hilang!i texted u several times on ur mobile n emailed too,but no reply,tu la sally ckp ur office tgh renovate n u takde internet access,then i msg ur no failed pulak,rupanya tukar no dah ya-takpe dotty,anytime u nak dtg rumah i u just call je k,u still have my no kan?i tak tukar no pun,good to hear from u again!

being normal:u suka nasik dagang ya?hah nnti next time ada rezeki i buat mkn2 lg,u dtg k pekena nasik dagang my MIL,fuhh pure punya,terangkat!;)

12:22 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home