Bubbles of Life

Life is what life is

Friday, February 29, 2008

not so real..

Do u know what's the bad side of being the only child?

the tendency of your child having an imaginary friend is very high.

the tendency of your child playing with imagination is very high.

the tendency of your child talking to a non-living object is very high.

the tendency of your child acting as a big sister to makhluk kupam berbulu coklat is very high.

the tendency of your house getting mess with scattered toys and cushion is very high.

the tendency of the scattered cushion being some 'imaginary kapal' is very high.

the tendency of u get yelled at bcoz of u intrude the 'imaginary kapal' zone is very high.

the tendency of u having your butt rest on the cold floor instead of that comfy cushion is very high.

the tendency of your lovely living room turn into some horrible sarang-buaya lookalike place is very high.

the tendency of u having a high blood pressure is very high.

the tendency to have the strong feeling of getting pregnant again is very high.

Enough said. Production line status as of 29th feb 08:ON 24hrs 7days a week.(wah,bleh?)










dont disturb me mommy!

this is my soul mate

at this critical moment,what come across my mind is my cheeky niece, qistina aka irina's best buddy. Qistina dearie,it's good if you can have some sleepover at mommy's place,pls tell your mama bout this k,mommy tak thn dah,pls help me,pls come n rescue iman irina from drowning in her own imaginary world,pls make her stop from continuosly talking to any bulu-buluan objek,and pls tell her that sofa will always be a sofa,ia bukan kapal laut,jauh sekali bas sekolah..pls help me qistina syg,and most important thing is..i want my living room back,huaaaaa..

this was taken sometimes ago,when irina was getting real with her real buddy in her real world..






oh ya,happy 4th birthday to Nur Qistina Asyura,mommy,uncle and iman love u very much!

9 Comments:

Blogger noha chomel said...

first to comment...:)

happy birthday qistina!

mar, 24 hrs 7 days/ week... heheh...larat ke? aku dah oon juga 3,4 bulan lepas, nampaknya tak berhasil lagi, sama2 la kita berdoa ya?

p/s: apa kata lepas ni ko beli replika buaya, mesti lagi real...;P

3:05 AM  
Blogger mrs.boan said...

pernah dgr dlm WHI tv3. pasal anak and 'imaginasi'nya iaitu knk2 yg suka create 'watak'lain utk brmain. sbg parents, kita x boleh layan dia punya 'watak'tu. Contoh; 'kawan' dia nama Puteri. Kita ajak anak p mana2 tp dia xmo ikut selagi kita x bawa puteri brsama. kita jgn berpura2 sama mengajak puteri.ini akan myebabkn ank2 lbh percaya sbb kita sama2 join imaginasi dia. Nanti lbh melarat. Itu contoh jerla Mar...tapi pakar tu ckp peringkat umur tu mmg mcm tu..lama2 dia akan OK...kalo ada adik lagi lah OK....ok itu ajerlah ceramah motivasi pada pagi Isnin yg boring ini.....

10:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

Salam,

Thanks noha..har har...dah lama tak bagi komen kat blog ko mar...isk hebat sungguh anak sedara ku yang sorang ini...memang protege yang bagus tak sesia qistina menjadi mento heeheee...
mar org rasekan kalu qistina join iman mesti living room ko akan diubah suai menjadi titanic so ko dgn rano hanya boleh terkepam kat bilik atas sahaja. Kepala titanic qistina and co-pilot iman..and vice versa har har...pas tu ko ngan rano akan dipaksa menjadik anak2 kapal..hwuaaaa...tak dapat imagine...
to my dearest iman irana...qistina will join you in the future...muahhh

10:55 AM  
Blogger NadiahKhair said...

huhuhuhu..i'm having the same problem..iman dah mula panggil everything baby..adakah itu tanda mau baby? ke saje je die gatal?? huhuhuhuhuhuhuhu...mcm mane nih? bdn blum kurus lagikkk...

12:04 PM  
Anonymous xura said...

aiman pn mcm irina, kdg2 ckp sendirik. tp problemnye bila ade cousin dia umo 1 thn tu, dia buli pulak si kecik tu!

hmm... tp knape irina imagine kapal??.. ape citer imaginasi irina??

4:26 PM  
Anonymous Mimie said...

Nama saya mimie

5:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

jasmin pon ader gak..
but not too critical laa..
biase jer...
ckp ngan bear tu biase kot..
utk girl....

or maybe bile dah school nnt...
hilang kot....

10:07 AM  
Blogger eiseai said...

bab bersepah tu anak 1 ke 10 ke sama je :)

imannnnnnnnnnnnn...meh dtg rumah auntie. kat sini iman leh lompat2 atas katil ngan amir.

9:33 PM  
Blogger mommamia said...

noha:insyaAllah noha,akan sampai rezeki kita nnti

mrsboan:a;alamak hawa,aku slalu lyn la imaginasi dia,esp babybear yg dia usung ke hulu hilir tu,kalu dia sepah2 babybear aku ckpla sian babybear nnti nangis blabla..patutla makin kronik..hihi,thanks for the info wa

pn maniza:it must be the gene mar,it must be the gene,sama jer anak kita waaaaa!

nad:yer betukl nad!i pun pk benda yg sama,tak betul2 slim lg nih,so camno?;)

zura:dia byk terpengaruh ng barney,tu yg kapal la,bas,submarine sume kuar hihi

mimie:iyo lah..

ju:a'ah la, girl mmg standard ckp ngan teddybearkan,k la,terima je la,tp kalu boy ckp ng teddybear hah tu kena risau kot hihi

eiseai:meh la bg i pinjam amir,admire betul kt dia,i rasa nnti bkn amir yg nangis tp mummy dia yg nangis rindu anak hihi

4:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home