Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, April 15, 2008

Precious Gift.

I think this year's bday celebration was the meaningful one to iman irina. Besides the 'bolehlah-tahan' bday celebration,she also received a lot of bday present,way more than her 1st n 2nd year.

And similar to those years,me n hubby also bought a gift for her.

A present.

A tangible gift.

But this year is so special. The present is double. It comes together with intangible gift. The gift that she can't see and hold..at least at this moment. The gift that will take 9 month to be hold and see...and i could say that this gift is not only for Iman Irina, but it is also a special gift for me and hubby.Alhamdulillah..

Welcome my first trimester, meaning welcome all those throw ups and nausea..i havent start with it yet and i wish it will never happen,or at least after i make it to our family vacation next week. Frens, pls pray that i'm gonna have the smooth 1st trimester journey k, InsyaAllah..

In a mean time,before iman irina gets busy with bottle, mitten and all,we let her play with this first.




ada gaya chef kan?;)

p/s:i answered ibu emir's question already in the previous comment,and to mrsboan & zura i'm joining u all now,we are the member of mak buyung's club! ;)


13 Comments:

Blogger Aidan & Adnans' Mommy said...

Congrats mak buyung!
So happy for you and ur family...
Take care of urself when ur in bandung..
jaga makan minum..

6:48 PM  
Anonymous adik said...

congrates sis!!
first of all i wud like to announce that:
1. i'm reparing my visa rite now,ready to fly off on december,rite b4 u give labor..da tau nape kan?-evil laugh-
2. i will change my email,no talipon,etc,apesaje medium perhubungan mase kini...(i will be disappeared until ur confinement period abis)
3. adik mmg takde kat muar,melaka,mesia atau mane2 tmpt tedekat,mgkin jgk akn pg carik ketenangan abadi sumwhere yg sume org taktau (i'll do anything to be ananymous)
huwaaaaaaaaaaaaaaarrrrggghhhhh!!! tolong la adik mmg takde kat mesia mase akk labor nnt..tolonlaaa..iskisk..(dlm nada agk meroyan sbb tempang n tak pat gaji)
*penulis di atas mengalami trauma smsa confinement period puan marfuza yg pertame,harap maklom-

12:15 AM  
Anonymous xura said...

wowww!.. congrates! zura dh start morning sickness last week, which very2 bad. rase cam nk pengsan!

nmpknye 2nd bb kita nnt pn sebaya cam irina ng aiman juga!

10:39 AM  
Blogger eiseai said...

waaaaaaaaaaaaaa...good luck. eh good luck pulak. congrats!!!!

kak long kita dah excited nak adik tu, nak masak2 utk adik dia dah.

best nya...so happy for you :)

4:06 PM  
Anonymous nohachomel said...

congrats!!!!.....maknanyakan masa pi makan kat umah ko tu, mesti dah sangkut kan...hehehe...im happy for u :)

huhuhuhu....aku bila la lagi nihhh???? semua dah mendahului nampaknya...huwwarrggghhh

12:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

waa...
congrats...
penantian akhirnya berakhir...

aku menunggu detik sakit itu dtg..
uwaaaaa.....bulan depan...

ok jgn buat renyah...
relax je....

4:17 PM  
Blogger ainzoo said...

congrats weh..
nnt, ms sibuk ko mandikan baby, aku kt sni sibuk mandikan sampel2 aku kt lab..kui kui kui.. :-P

10:39 PM  
Blogger Nomee said...

Very good news. Take care & enjoy!

7:04 PM  
Blogger mommy@lif said...

mar, congrats!

seronoknya.. think irina is ready to play her big sister role :)

good luck with your 1st trimester..hopefully all is well sampai delivery, ameen

12:34 AM  
Blogger mommamia said...

Dotty:thanks dear,tu la risau gak trip bandung ni,jgnla i pening2 loya huhu,potong stim nak shopping nnti ;)

adik:u just wait k,just waaaaaaiitttt..u'll get stuck with puan marfuza,iman and the newborn,oh not forget to mention ur beloved abang ipar,yessss..kombinasi 4 beranak yg akan memberikan impak maksima!tak sabar dah kan?tungguuuu

zura:ye la zura,mar rasa lebih kurang sama je mcm aiman ng irina,selisih sebulan je kot nnti,sama2 la kita share experience pregnant ni

eiseai:tq sally,u r my truly INSPIRATION hihi,ni pun lambat dah nak catch up u nih but i akan try selagi terdaya cewah!heheh

Noha:rasanya masa mkn2 tu blom lg kot,mlm tu baru ada heheh-noha,rilek jgn pressure,teruskan perjuangan dan yakin boleh!hihi

Ju:aku doakan ko slamat Ju,aku akan menyusul kemudian insyaAllah..
p/s:kenapa la ko mengingatkan aku pd sakit tu..huhu..

ainzoo:ain,tu la psl,ko sibuk gelumang kt texas(eh betulkan texas?)ngan brg2 sampel ko,aku lak sibuk ngan anak2 huhu-bila nak blk msia daa?

nomee:thanks nomee,hopefully i'll enjoy it,enjoy mkn tanpa rasa bersalah tu mmg dah komfem la heheh

mommyalif:thanks Rad,sgtla tak sabar cik kak tu nak jadik kakak,cukup2la dia berckp ngan babybear,kesian betul hihi

5:50 PM  
Blogger mrs.boan said...

wohooo!!! terlambat komen la kali nih...bz ler sgt beb. Alhamdulillah and tahniah. Moga 'sihat2' selalu...hehehe

2:44 PM  
Blogger NadiahKhair said...

marrrrr,
congrattttsssss...sgt best nak dpt baby nihh...haku je yg jeran ngn hard rock's french fry tuh.. :D
take care k?

5:14 PM  
Blogger Ibu Emir said...

WAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!! Congrats!!!!Have another wonderful experience!! hopefully its a prince ya :D

3:10 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home