Bubbles of Life

Life is what life is

Thursday, May 08, 2008

Our current story

So now I’m 8 weeks pregnant, and as early as it may sound,I still don’t feel like it’s been 8 weeks, I do feel like I’ve been in this crucial stage for ages. I’m so weak, I lost my enormous appetite on food,i've been throwing up like nobody's business and I’m overly sensitive with strong smell,be it bau makanan,ketiak hangit, kepam badan manusia, perfume tengik or asap kenderaan. and Oh bau kepala irina yg yg bermandi peluh tatkala pulang dr playground menjelang maghrib juga turut menyeksa jiwa dan raga.

Our life routine has also changed. No more roaming around at shopping complex or try a new mkn place di mlm minggu. Anak beranak hanya melepak di rumah dan mkanan hanya di tapau shj.Iman Irina hanya berpeluang menikmati aktiviti luaran di kawasan berdekatan rumah bersama abah since mommy has to stay at home. Tidak berdaya dan hanya melepek. Pergi playground nearby, 7-E,kedai runcit speedymart and habis terer pun pergi tesco shah alam main indoor playground. Pity my Irina.She lost some of her adventurous moment due to mommy’s condition. I really hope things will be ok soon.

And how bout my man?how he copes with this situation?i could say that he impresses me very well!Hey,we are talking bout Mr R.A here ok,seorg lelaki yg tak pernah buat kerja rumah hatta mencucisebijik pinggan, sidai baju or memasak. Okla bg credit sikit,tak la teruk sgt sbb he irons his own work clothes and mmg amik tender basuh toilet kt rumah,but kerja2 dapur?sgt tidak sinonim dgn encik R.A k.

But now,he shows his other side of capability as well. Mr R.A is now in control of the housechores you know. He plays Mr Mama very well.He washes the dishes, he keeps the kitchen clean, he mop the floor, he bathe irina, he dresses her up, he washes her poo poo, he put her to sleep,he does almost everything except cooking. Yes, agak kekayuan ya apabila tiba bab2 memasak but it’s ok darling,u do more than what I expect,lgpun I tanak dapur kita terbakar hangus ya ling,so it’s ok. I’m so thankful to have such a helpful and understanding husband like him, thanks so much lah!,I bg u special present bln 12 nnti k.

Honestly, I couldn't have asked for a better husband!

Alhamdullilah..




Daddy's girl now heh?

10 Comments:

Blogger NadiahKhair said...

mar darling,
i can't imagine ur hazab-ness now.. but take it from me, better xde selera makan dr me yg asyik makan from day 1 smpi 9 bulan pregnant sbb xde morning sickness lgsg..dan at the end of 9 months i membesar sebagai johan.

agak vain statement saya tapi yes,to me being big and hideous made me ashamed of myself thus ramai yg terseksa..i.e: laki ku..paham paham jelah..:D

good luck to babe. i'm still waiting for my good news to arrive. *wink*

3:18 PM  
Blogger Mommy Aidan said...

I agree with Nadiah.. Masa Aidan memang selera bertambah, i gained almost 30 kg. With Adnan i only gain 6kg coz of everyday vomitting...


Sabar k... and the end of 40 weeks (for me 34 weeks) you will see your beautiful baby boy/girl..

4:41 PM  
Blogger Nadiah said...

testing..testing.. hi mar.. first time comment nih.. wah.. caring nye hubby nko. Takpela.. at least he's taking half of your 'burden'. agaknya dia kesian tengok nko yang asyik layu aje. Dulu, masa early stage of preganncy pun aku sensitive semacam, laki aku balik lambat pun aku meraung macam nak rak, sedih sebab rasa tak dipedulikan... huhuhuhu..

5:27 PM  
Blogger eiseai said...

wahhhh...sungguh bersih lantai itu. bersinar2 even.

dont worry mar. kejap je. in a short time, it wont be throwing up. it will be washing the throwing up, changing the nappies, burping. tapi to go through all that just have a baby in the house...oh best nya :)

all the best mar. take care ye.

6:11 PM  
Anonymous nohachomel said...

mar, ini la masanya untuk 'berehat', bagi la 'peluang' kat hubby ko buat keje2 semua tu....hehehe, bila lagi kan? lagi pun ko jadi mcm ni pun angkara dia gak...muahahha

take care mar, bila nak jumpa ko eh, nak bagi pelukan tahniah :). bz la skg, nak mengemas umah.

4:16 PM  
Anonymous Anonymous said...

aku sgt setuju ngan noha...
kita bagi dia can buat kerjeumah..
mmg semua ni angkara dia....
this is the time...
nak berehat sket..
hehe..

U can do it MAR...

12:14 PM  
Anonymous Anonymous said...

hi...i think i know u lah..what a small world..we live in same neighbourhood..infact sangat sangat dekat dgn your house he..he
selamat berkenalan..

10:35 AM  
Blogger mommamia said...

Nadiahkhair & Dotty:hmm make sense jugak Nad & Dotty,i dulu mabuk smpi 4 bln,kurus kering nih,then after i gained my appetite back,terus i membelon smapai bln ke-9,total gain weight=20kg,tu agaknya kalu dr awal tak mabuk,mmg komfem membesar sebagai johan laa..

Nadiah:hah part balik lmbt tu bukan ko sorang nad,aku pun sama!huhu,blame the hormone!

sally:lantai tu berkilat sbb polish masa pindah rumah,takdenya la nak mop sampai berkilau2an gitu kan hihi-yupp sally,after this mesti busy dgn muntah baby pulak..huhu

Noha & Ju:angkara laki aku?ni kes sama2 gataiii ni haha!takpe la mmg masa ni pun nak manja lebih2,tp brother tu dah mcm letih la pulakkan,mcm tak sabar2 nak tunggu bini sihat blk,tak thn mkn nasik kedai katanya huhu

anonymous:hi anon,hah?u neighbor i ke?rumah tepi ke depan ke belakang?alamak suspen nih heheh,by the way,thanks for dropping by ere,kalu ternampak i kt rumah tu tegur2 la,kalu u dgr org uwekk uwekk mcm nak terkeluar isi perut tu i la tu,takde org lain dah heheh..salam berkenalan utk u jugak..

6:09 PM  
Blogger wallpapersdeco said...

hi have a nice day...

7:30 PM  
Blogger Nomee said...

Alahai Jonah.... bila la nak update blog ni...?

6:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home