Bubbles of Life

Life is what life is

Friday, August 29, 2008

weekend:Stadium, lunch and make up session

I shall post this entry 2 weeks ago, means this entry dah terperuk dlm entry list i for 2 weeks

Last last Sunday(which was bout 2 weeks ago), we started our day quite early,we woke up around 8 am(utk seorg encik r.a dah abis awal dah 8pagi ni). Anak pun sama2 lah bgn awal, pukul 8.30 am dah mandi dan bersiap2 utk ke..stadium shah alam!

we know from our fren who stay in shah alam dat pagi2 ahad ada mcm2 org menjual kt stadium tu,it's like pasar malam but this one is a huuuuge one and dibuat pd waktu pagi. So slps beberapa siri kegagalan utk pergi ke sana di pagi ahad (due to bgn lmbt pkl 10,blk kg and so on) at last we managed to go there!

selalunya irina have her morning milk atas katil pukul 10pagi dgn pipi masam tak mandi,but this time was different;9 pagi, sudah mandi, berbau wangi,berjln ke stadium sambil minum susu

hah,this is what i'm talking bout,huuuuge pasar pagi dgn deretan gerai yg menjual bermacam2!ada baju, hiasan rumah, kasut,handbag,brg2 basah spt ikan,sayur,byklah,org jual kereta terpakai pun ada


i terkena kt sini,kena paauuuu!



u know,we all tak spend lama pun kt sini, less then 1hr blk dah,satu sbb dah panas terik(no wonder kwn suruh dtg pukul 7),another one cik kak sorang tu byk la ceritanya pulak, semua gerai jual toy nak singgah,i tak smpt nak tgk brg2 makcik kiah lain i.e alas meja,sarung kusyen yg i boleh grab-so i bought barbie spenda, tooth brush(byk2 benda,ini yg aku beli) and a make up set for iman irina,tak abis2 berangan.



dah lama irina merengek nak make up sendiri,selama ni abis dia kerjakan make up mommy,dat day iada survey kt toysrus and ada junpa one box of make up set mmg complete la,lipstick,nail color sumer ada,but it costs rm129,RM129???giler haper,baik aku beli estee lauder make up,dpt seketul compact powder k.
t
hen,we pekena nasik lemak at restoran gembira and that week we feel like bermalas2 shj di rumah. So we went to giant to buy brg basah utk dimasak lunch.

this was my lunch menu set:

ikan siakap masak tiga rasa style marfuza (style syok sendiri)



satu periok tomyam campur.


sawi masak lemak and fried chicken utk budak kuat berangan.



tadaaa..dah mcm nak mkn utk sepuluh org,lihatlah nasik yg bertimbun itu, konsep 'eating for two' katanya padahaaaaal..

basically,i enjoyed my weekend,even at the end of the day i kena korbankan muka utk dijadikan bahan eksperimen seorg mak andam halus (Mak Nab jr) dan kelihatan tak ubah spt seorg 'drag queen',but i'm still happy..a happy mummy with a big tummy..


this is how i look after a few attempt irina make up kan i,horror kan..i bet u all tanak tgk pic for 1st attempt, lagiiiii la horror huhu..
p/s:Mak Nab adalah mak andam terkenal suatu ketika dahulu di kg saya,kalau dia make upkan pengantin,komfem muka sepuh k.


selamat berhujung minggu frens dan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK.

Labels: ,

4 Comments:

Blogger dott said...

bestnya ada anak pompuan..dpaat main makeup makeup.. huhuhu

Good Job Irina! lepas nie if aunty nak gi function aunty will def hire you! :-D

Mar, those food looked so delicious..terliur nie! haha

Selamat berpuasa!

2:57 PM  
Blogger mrs.boan said...

selamat berpuasa Mar. Wah seronok la ko dapat main masak2 'semula'. Si anak lak main makeup2. Iffah pun mcm tu minta makeup2. Baru ni balik kg mainan sepupu dia wat mcm harta sendiri.Yusuff lak hairdryer buat pistol..'peng peng peng'...

8:35 AM  
Blogger Ibu Emir said...

hehehe ok la tu, at least tak de rupe macam clown pun :) best kan anak perempuan, u can share a lot of thigns

11:04 PM  
Blogger mommamia said...

dott:kalau u hire irina as ur make up artist,i takut org tak kenal u dah dotty,silap2 org ingt pelakon opera cina kang hihi,bersepuh habis muka dia kerjakan tau-selamat berpuasa tu u too!

mrsboan:selamat berpuasa hawa!kalau dah nama anak pompuan mmmg tak boleh lari dr makeup2 ni sumer kan wa-yg anak laki pulak terlebih kreatif,hairdryer jadik pistol ya?hahaha!aku pun tak terfikir,kreatif betul yusuff!jemput la dtg rumah bila2 free,boleh aku main masak2 lg hihi

ibuemir:mmg seronok mira,we have a lot in common,tp kalau muka asik nak kena color jer naik letih gak hihi,dahtu dia pulak ajar kita mcmana makeup sumer-rupa clown mmg takde,rupa maknyah ada awwww..;)

3:30 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home